Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 hour ago, Danijela рече

Kako samo uspeo vidis bele muskarce u mojoj recenici?

Untitled.png

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

A da jesam, izvinjavam se.

Ima mnogo finih belih, muskaraca u tom videu, zar ne?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

South Koreans realize that they would suffer greatly from another war on the North. Today, their president called for peace during his speech at the UN.

North Korea's neighbor wants peace, and the United States, located 6,000 miles away threatens war. 

During the first war in North Korea, the U.S. killed approximately 30% of the North Korean population. A few days ago, President Trump threatened all 25 million with total destruction.

Following up this morning, Trump announced yet another increase in sanctions, that only hurt the civilians in North Korea. 

By contrast, South Korea this morning pledged $8 million in aid for their neighbors in the North.

There's a big disconnect here.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Justin Waters рече

Iran priznaje hriscanstvo kao religiju znaci sloboda vjeroispovjesti je zagarantovana, sto ne moze da se kaze za susjede im, americke saveznike.

Zar ne naplacuje porez hriscanima? (pitam ne znam) 

Meni je iskreno van svake pameti da zivis u iranu osim neko vreme poslovno ili nesto slicno. 
Ja licno ne bih mogao da zivim u zemlji koja ubija ljude jer su gej. Meni je to izuzetno nomoralno i ne bih mogao da ne pitam ljude tamo "je l ste normalni sta dozvoljavate?"
 cak i da imam prijatelja iranca, to bih mu zamerao.. i verovatno ne bi dugo bili prijatelji.

Sto bi verovatno rezultovalo u tome da zaglavim robiju ili bicevanje. 

Tako da ne vidim neku bitnu razliku izmedju irana i saudijske arabije. Sigurno da je jedna od njih dve malo vise slobodnija (ti kazes da je iran i ja ti to verujem mada nisam proverio) ali sve jedno, dok ubijaju ljude jer su gej ili kaznjavaju ateizam meni su neprihvatljiva ta drustva, i gadni su mi ljudi koji dozvoljavaju da se to desava njima ispred ociju bez da naprave oruzanu pobunu. Jednostavno takvi ljudi su mi jadni. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Bojim se da se daleko više slaže sa mnom, nego sa tobom... :D

Jos da si ti imao kohones pa si rekao konkretno svoj stav, sta mislis i zasto to mislis (sto generalno retko radis) pa i da znam gde se tofriedman slaze sa tobom.
Ali od toga da izneses svoj stav bezis tvrdo jer znas da si u ranjivoj poziciji za debatu, kada sagovornik zna gde stojis. 

Zapravo sve ove nase diskusije ti si samo trazio objasnjenja, izrazavao skepticizam prema tudjim stavovima i jedina pozitivna tvrdnja koju si napravio je da je tramp moron. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Juanito рече

То је чист либертаријанизам... 12:smeha:

Znas sta mi je komicno? Sto ovde tvrdis da si libertarijanac a tamo aminujes rylahove teorije o drustvenom ugovoru i u isto vreme MENE prozivas da sam alt licemer. :))

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Млађони рече

Znas sta mi je komicno? Sto ovde tvrdis da si libertarijanac a tamo aminujes rylahove teorije o drustvenom ugovoru i u isto vreme MENE prozivas da sam alt licemer. :))

12:smeha:

1. Аминовање не значи да се слажем. Захваљујем се човеку што је утрошио време да напише нешто смислено. 

2. Чини ми се да је написао да су те теорије глупост. Мада можда грешим јер сам био под дејством пивотика. 

И још једном:

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

@Avocado

Evo ti za droge i wellfare od dobrog libertarijanskog bloga Caffe Hayek. 
a kao storekoh, kulturu i oruzije sam ja ubacio kalo logicne naslednike argumenta da ne moze da imamo welfare i otvorene granice

The fact that Friedman (again, as far as I know) never qualified his case for drug legalization with the condition that the welfare state first be rolled back suggests to me that Friedman’s case for restricting immigration (at least as that case has now come down to us in lore) is at odds with his case for drug legalization.  At the least, this difference between Friedman-the-‘realist’ on immigration and Friedman-the-principled-proponent-of-freedom on drugs exposes an inconsistency in his policy assessments.  And so why not resolve the inconsistency in favor of more freedom rather than in favor of more government-imposed restraint?

Almost every argument that can be marshaled to make a case for why the welfare state practically means that ‘we’ ‘must’ restrict immigration can, with few alterations, be marshaled to make a case for why the welfare state practically means that ‘we’ ‘must’ restrict people’s access to mind-altering and body-damaging narcotics.  Yet, again, I’ve never read of Friedman making the latter argument – and I somehow doubt that he would have accepted it if it were offered to him as justification for continuing the ‘war on drugs.’

http://www.mauldineconomics.com/editorial/friedman-banning-guns-and-muslim-immigration-wont-stop-terrorism#

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Чини ми се да је написао да су те теорије глупост. Мада можда грешим јер сам био под дејством пивотика. 

:))

E kad si ovako duhovit ja moram sve da ti oprostim. :)

Samo bih te zamolio, ako moze, da me ne nazivas alt-licimurom. Ako nije problem, ako sa njima imam odnos prozivke i netrpeljivosti ne moram i sa tobom. Ma koliko da se ne slazemo u pogledima na svet. 

Jer ja tebe pre ovoga nikad nisam bacio u neku grupaciju, nit direktno nit indirektno. PA bih voleo ako moze da ostanemo na tome. 

Na kraju krajeva ja se u principima slazem sa tobom, sad to sto mislim da ti principi ne mogu trenutno da budu implementirani, ja priznajem da nisam koherentan i objasnjavam zasto mislim da ne mogu trenutno da budu implementirani i to je sasvim druga prica. 

I iskreno ne svidja mi se da me nazivaju licemerom zbog toga. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Млађони рече

I iskreno ne svidja mi se da me nazivaju licemerom zbog toga. 

Oni ne kapiraju da libertarijanizam nije ono što misle (a dovoljno je da čitaju Mizesa na primer)... Nikakvog "licemerja" tu nema.

Licemerno je praviti se da ne postoje problemi koji postoje i pripisivati kojekakve izme onima koji ukazuju na njih.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Oni ne kapiraju da libertarijanizam nije ono što misle (a dovoljno je da čitaju Mizesa na primer)... Nikakvog "licemerja" tu nema.

Licemerno je praviti se da ne postoje problemi koji postoje i pripisivati kojekakve izme onima koji ukazuju na njih.

Pazi, u pravu su u principima.
Medjutim, neke stvari u prakticnoj politici moraju da se zrtvu.

evo ja sam libertarijanac glasam za radulovica koji 'oce progresivne poreze.
Ne slazem se sa njima ali vidim zasto su rpakticno neophodni.

Isto je sa trampom i imigracijama. Ja se principijelno ne slazem sa kontrolisanim imigracijama ali principejelno su droge legalne, oruzije je skoro skroz dozvoljeno i ne postoji welfare. Kada dodje arapin u tvoju zemlju ako pljacka neko cega ubiti, ako siluje neko ce ga ubiti, ako oce da prodaje drogu kroz nasilni monopol na crnom trzistu nece puno da se obogati, ako oce da ne radi nista nece da mu daju posao ili nece da mu pomognu ukoliko se zalaze za serijat. 

Drugim recima los migrant ce da bude DEBELO stimulisan da NE DOLAZI TU.

i to je moje misljenje, politicka realnost 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...