Jump to content

Sve više maloljetničkih trudnoća ali i abortusa u RS

Препоручена порука

MALOLJETNIČKi BRAKOVI, TRUDNOĆE I ABORTUSI SVE IZRAŽENIJA POJAVA U RS

Maloljetnička trudnoća - ilustracija

U tri od pet porođaja na GAK Banja Luka, majke su maloljetnice. 

Od 2000-2015.god. 9996 abortusa, od toga 176 maloljetnica.

Godišnje se sklopi oko 100 brakova maloljetnika, a to su samo u zanemarljivom procentu Romi, uprkos predrasudi.

Najmlađa majka prošle godine imala je 15 godina, kao i najmlađa osoba koja je izvršila abortus.

Sad je aktuelan slučaj trinaestogodišnjakinje koja je u 7.mjesecu trudnoće sa 2 godine starijim momkom.

https://www.doznajemo.com/post/svi-u-soku-kad-su-culi-ko-je-otac-ucenica-osnovne-skole-iz-banjaluke-zatrudnjela-sa...

Подели на овим сајтовима

Ne znam šta mi je gore - što su seksualno aktivni tako mladi ili što ne znaju ništa o zaštiti.

Подели на овим сајтовима

Ovo prvo, vjerovatno. Za kondome sigurno znaju, samo to su djeca, ne razmisljaju.

Onda, ovi brakovi koji su sklopljeni radi tih trudnoca, bice u roku od 10 godina razvedeni... vecina mladalackih brakova upravo i zavrsi tako. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Дијана. рече

Ovo prvo, vjerovatno. Za kondome sigurno znaju, samo to su djeca, ne razmisljaju.

Onda, ovi brakovi koji su sklopljeni radi tih trudnoca, bice u roku od 10 godina razvedeni... vecina mladalackih brakova upravo i zavrsi tako. 

Kojih 10 godina, dajem im godinu do dve, taman žgepče da se rodi i ćao. Kakav brak zbog deteta u tim godinama, užas.

Подели на овим сајтовима

Brak samo zbog roditelja, koji su morali da daju pristanak da bi bio sklopljen. Sta znaju djeca. Cudo da nema vise abortusa, tj. da ih nisu natjerali na to. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasa. рече

Kojih 10 godina, dajem im godinu do dve, taman žgepče da se rodi i ćao. Kakav brak zbog deteta u tim godinama, užas.

Немој да си тако негативна, људи се венчавали некад са толико година. Шта им фали, могу да догурају до 10 детета пре тридесете.  А са 35 већ да шетају унучиће. 

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, -Владимир- рече

Немој да си тако негативна, људи се венчавали некад са толико година. Шта им фали, могу да догурају до 10 детета пре тридесете.  А са 35 већ да шетају унучиће. 

Da, narocito kada su ljudi u proseku ziveli tri puta krace nego danas. Ali sa ovim trendom odlaska lekara iz Srbije vidim ja postace to jedina "zamena" medicini.

Подели на овим сајтовима

A u Hrvatskoj...

У Хрватској „лов на грешнице“: Јавно се објављују имена жена које иду на абортус!

Тек што се смирила бура у Пољској око суманутог предлога закона да се абортус забрани у потпуности, у Хрватској су „Божји следбеници“, или „молитељи“ како себе називају, прибегли другачијој тактици: јавном срамоћењу жена које иду на абортус.

Наиме, активисти удружења „40 корака за живот“, који су се донедавно молили испред болнице у Вуковару, борећи се против побачаја на тај начин, решили су да оду корак даље, и почну да јавно објављују податке жена које имају заказан абортус. Хрватски „Индекс“ наводи да се ствар отела контроли.

moli-696x466.jpg

„Застрашујући маневри представљају грубо кршење женских права, а задирање у њихову приватност крши и њихова права као пацијената. Они су фанатици“, наводи „Индекс“.

14330118_1207356489320965_22452060723874

Чак су и на друштвеним мрежама покренули кампању да им се доставе све информације о женама које планирају да абортирају, како би их у томе спречили!

„Хитно тражимо податке девојке из Винковаца која је одлучила да абортира…“, без пардона су објавили корисници Фејсбук профила Данијел Блаженка Кртић. Намера им је, кажу даље, да повежу жену с Удружењем Бетлехем и спасе и мајку и дете.

„Жели ли жена да се повеже с Удружењем Бетлехем, који су је разлози навели на побачај, колико је трудна… Све то њима није ни најмање битно. Невероватна лакоћа којом се јавно разбацују с подацима се наставља“, пише „Индекс“.

„Седамнаестогодишња девојка има договорен, унапред плаћен побачај! Има строгог оца, алкохоличара, који би је „убио“ да сазна за трудноћу која је у 11. недељи“, пише тако у једној таквој објави.

„Индекс“ открива да овој групи често податке дојављују и сами запослени у болницама.

01.png

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

„Индекс“ открива да овој групи често податке дојављују и сами запослени у болницама.

Баш сам хтела да питам како уопште могу толико да сазнају, кад ово на крају текста... Болест. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, -Владимир- рече

Venčavali, pa ostajali zajedno ceo život. Naravno, švrljalo se, ali ovde jedan, pa drugi, pa treći, pa abortus, pa četvrti...do 25e izređa fudbalski tim i izgleda kao oronula baba. Na odrasloj ženi se itekako vidi, da izviniš, kilometraža.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Милан Ракић рече

A u Hrvatskoj...

У Хрватској „лов на грешнице“: Јавно се објављују имена жена које иду на абортус!

Тек што се смирила бура у Пољској око суманутог предлога закона да се абортус забрани у потпуности, у Хрватској су „Божји следбеници“, или „молитељи“ како себе називају, прибегли другачијој тактици: јавном срамоћењу жена које иду на абортус.

Au al su odlepili confused1

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Natasa. рече

Venčavali, pa ostajali zajedno ceo život. Naravno, švrljalo se, ali ovde jedan, pa drugi, pa treći, pa abortus, pa četvrti...do 25e izređa fudbalski tim i izgleda kao oronula baba. Na odrasloj ženi se itekako vidi, da izviniš, kilometraža.

Kilometraza zbog broja rodjene djece? Pa koža se razvlači, kilaža varira i bore se javljaju, ali i tijelo i organizam prozivljavaju stres. Ja često čujem da djevojke fizički propadnu zbog većeg broja partnera koje mijenjaju, sto nije tačno, naročito kad vidim kako izgledaju odredjene eskort dame.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Ronald рече

Ja često čujem da djevojke fizički propadnu zbog većeg broja partnera koje mijenjaju, sto nije tačno, naročito kad vidim kako izgledaju odredjene eskort dame.

Ne moraju da propadnu fizički, ali se vidi ta "istrošenost". Suzi Mančić je lepa žena, negovana, ali mi je sinonim za izanđalu matorku. Eskort dame su još u naponu snage, kad se penzionišu, druga priča, plus što im je rok trajanja kratak.

Подели на овим сајтовима

Nisu deca kriva ... To je moj stav i moje misljenje ... Kada bi ih roditelji podrzali , mozda bi neke stvari bile drugacije . Mi na zalost najcesce srecemo tu sitaciju kada roditelji , najcesce majke , nagovaraju svoju zensku decu da abortiraju ... I ta deca su poslusna svoj majci do te mere da samo kazu - Izvini mama . Onda majka sve organizuje , zove , zakazuje , a trudna devojka ide na abortus kao ovca na zaklanje . Bukvalno . 

:351780:

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Natasa. рече

Ne moraju da propadnu fizički, ali se vidi ta "istrošenost". Suzi Mančić je lepa žena, negovana, ali mi je sinonim za izanđalu matorku. Eskort dame su još u naponu snage, kad se penzionišu, druga priča, plus što im je rok trajanja kratak.

Ne znam, ne vidim ja tu "istrosenost":-)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...