Jump to content

Sve više maloljetničkih trudnoća ali i abortusa u RS

Препоручена порука

39 minutes ago, Natasa. рече

Dobro, šta treba? Da gaji dete sa 13, 15? Da daje na usvajanje? Pa i sama je dete, kad ne zna da se zaštiti, nema ni pojma o bilo čemu. Gde će nesrećnica da vodi trudnoću, ni telo joj se nije razvilo, pa da prolazi porođajne bolove, šta onda...da ga gaji ili usvajanje? Gde je mlađani tata u celoj priči i njegova porodica? Ne kažem da je abortus idealan, ali ne treba oduđivati nikog. Niko nije to sredio iz uživanja, to su strašne stvari.

Videla sam Cigančicu na ulici, sva sitna, dete, ne bi se reklo ni da je menstruaciju dobila, nosi jadna stomak do zuba. Užasne li slike, neki je dohvatio i dete, ali bukvalno dete, zatrudnelo. Šta će, gde će i kako će da izgura sve, nek' joj je Bog upomoć.

Ne postoje gotova rešenja . Ne postoji život bez bola . Ne znam ... Mi polemisemo  . Ako je majka sposobna da detetu pruži ljubav , i ako ima podršku porodice ili društva ... mislim  da treba da rodi dete ... Sa 15 godina je to moguće ..  Problem je složen ... Ne rešavaju ga dvoje.

:351780:

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Arsenija рече

Ne postoje gotova rešenja . Ne postoji život bez bola . Ne znam ... Mi polemisemo  . Ako je majka sposobna da detetu pruži ljubav , i ako ima podršku porodice ili društva ... mislim  da treba da rodi dete ... Sa 15 godina je to moguće ..  Problem je složen ... Ne rešavaju ga dvoje.

Da imaju podršku porodice i društva ne bi tako masovno abortirale. Da imaju podršku porodice, ne bi masovno ostajale trudne, priča li neko sa decom uopšte?

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Natasa. рече

priča li neko sa decom uopšte?

juce mi jedna ruskinja rece, "Srbi cuvaju decu kao prasice, da je cisto, da je vakcinisano, nahranjeno i da ne smeta." sklone ga da l u skolu, vrtic, sve moguce sportove i aktivnosti samo da ne trose vreme na njega.. ali ono jave mu se nije bas da ne pricaju ;) 

edit ona radi sa decom, pa vidi odnos roditelja.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Neša_ рече

Sjajna ideja.

Наравно, не пада ти на памет да би такви исти сутра могли да објаве твоје или име неког твог зато што радите нешто што се њима не свиђа. Кад треба ловити оне које ја не подржавам, то је добро. Ако треба неко да лови мене, то је лоше :)

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, GeniusAtWork рече

Наравно, не пада ти на памет да би такви исти сутра могли да објаве твоје или име неког твог зато што радите нешто што се њима не свиђа. Кад треба ловити оне које ја не подржавам, то је добро. Ако треба неко да лови мене, то је лоше :)

Ti ljudi nisu ni svesni koliko potvrdjuju druge ljude na taj način .

:351780:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

Ne hrani trola pobogu :smeh1:

Подели на овим сајтовима

To što radi udruženje "40 koraka za život" jeste u skladu sa onim što i naša crkva govori ali nemamo udruženja koja su tako glasna. Zvona opmominju i pozivaju, možda treba neko i ovde da zvoni, što da budi roditelje, što društvo. Bizarna je ta metoda, ali koja se druga pratično pokazuje efikasnija u ovakvim slučajevima?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 minute ago, LogosAgape рече

Bizarna je ta metoda, ali koja se druga pratično pokazuje efikasnija u ovakvim slučajevima?

Verovatno bi još efikasnije bilo nasilno testirati na trudnoću sve - od devojčica čim dobiju menstruaciju do bakica kojima je dokazano nastupila menopauza - bar jednom mesečno, pa ako je test pozitivan, držati u pritvoru do porođaja, za svaki slučaj. To bi bilo najefikasnije. Je l' nam presudna efikasnost?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, LogosAgape рече

Bizarna je ta metoda, ali koja se druga pratično pokazuje efikasnija u ovakvim slučajevima?

Јао, већ сам видела овај твој став о ефикасности на другој теми - битно је да што пре донесе резултате, а и што би икога било брига за живе људе... 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Natasa. рече

Ne hrani trola pobogu :smeh1:

Ма знам, него ја чисто због оних који све ово читају а не знају Тврлета   :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...