Тања1 Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Ако твоја савест не сматра да је у складу са војном обавезом, период службе од јавног интереса је исти као када пређеш из оружаних снага или вандредних ситуација. Дакле, постоји период службе који одговара војној обавези, нема врдања. @Ronald, није ово мерило, него да други нису глупи, били бисмо то ми. Ми смо најпаметнији на свету. Одбијање да се служи у војсци:https://www.borger.dk/Sider/Militaernaegter.aspx Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 12 hours ago, Ronald рече Nije to muški posao, možda su nekad muskarci usled okolnosti morali da idu u rat, ali danas i zene mogu da se spreme odlično. Mogla bi i ti da budes fizički i psihički spremnija nego 75% prosjecnih muskaraca, tako da je i za zene vojska isto kao za muškarce. Само треба поставити исте критеријуме за мушкарце и жене при пријему... Paradoksologija and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Иначе, пошто већ држава не може да ми пружи сигурност кроз професионалну војску, ја бих више волео да смо обучени било како него никако, ако већ постоји шанса да нас неко једног дана позове. Тања1, aстрофизичaр, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Neko spomenu ranije oduzivanja duga drzavi kroz sluzenje vojnog roka. Ko je izmislio tu krilaticu "vracanje duga drzavi", i za sto bi neko uopste bio duzan drzavi ista jos prije nego je napunio 18 godina? Grizzly Adams, АлександраВ, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 5 hours ago, Ronald рече Ako ces gledati biološki ubijati mogu i muškarci i zene, medjutim kulturna evolucija je brza i većina današnjih muškaraca isto tako nije ni za kakav rat upravo zbog kulturnih adaptacija i manje ratova nego ikad u ljudskoj istoriji. Ali čisto baci pogled na net i vidi koja je djevojka jos kao maloljetna oko Brčkog terorisala i mučila u ovom slučaju Bosnjake u logorima. Имаш и ону која је искасапила српског дечака и супругу команаднта "Лоре". Али, сматраш да су оне добар пример како се жене понашају у рату ? И да ће бити добре мајке и супруге ? Болест не бира. Али је дефинитивно дест пута страшније кад чујеш тако нешто него да је то урадио мушкарац. Зашто ? Зато што се жене нормално не понашају тако. Ако културна еволуција и равноправност треба да иде у правцу да од жена направи џелате и касапе онда заиста жалим будуће генерације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 hour ago, Justin Waters рече Neko spomenu ranije oduzivanja duga drzavi kroz sluzenje vojnog roka. Ko je izmislio tu krilaticu "vracanje duga drzavi", i za sto bi neko uopste bio duzan drzavi ista jos prije nego je napunio 18 godina? Па некад си имао бесплатно школовање и бесплатну здравствену заштиту. И тако то. Значи дуговао си џаба школовање у основној и средњој школи, а ако одложиш одслужење, и факултет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 4 minutes ago, -Владимир- рече Па некад си имао бесплатно школовање и бесплатну здравствену заштиту. И тако то. Значи дуговао си џаба школовање у основној и средњој школи, а ако одложиш одслужење, и факултет. Nista to nije besplatno vec se placa kroz porez i doprinose u tome je kvaka. Ne vidim nijedan razlog osim da je to bilo u duhu vladajuce komunisticke partije gdje si se samim rodjenjem podrazumjevao kao neformalno vlasnistvo drzave koja te odgaja i podize i prema tome duzan si joj nesto kad napunis 18 godina. Juanito, GeniusAtWork, Џуманџи and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 2 hours ago, Срђан Шијакињић рече Иначе, пошто већ држава не може да ми пружи сигурност кроз професионалну војску, ја бих више волео да смо обучени било како него никако, ако већ постоји шанса да нас неко једног дана позове. Један од проблема са читавом овом причом је то што се не узима у обзир наш положај. Тотални рат, у коме бисмо били нападнути од неке суседне државе/држава са намером да нас окупирају, је искључен. Окружени смо НАТО државама, онима које желе то што пре да постану и државама/регионима где НАТО има главну реч (БиХ и Косово). Плус, ми смо део њиховог Партнерства за мир. А ми не можемо ту да изигравамо пандан, па све и мушки и женски да иду у војску и да имамо најбоље могуће оружје. Тако да она прича о давању живота за отаџбину у нашем случају не пије много воду. Оно што је могуће да се деси то су неки локални етнички сукоби (опет, само ако неко са запада то дозволи) или терористички напади. Мада за ово друго не верујем јер исламисти имају много преча посла од нас. И ту бисмо требали да имамо врхунски обучену професионалну војску, са најбољим могућим наоружањем које можемо да им обезбедимо, која би могла да одговори ако до тако нечег дође. А таква војска ће сигурно бити ефикаснија ако дође то неког таквог сукоба од регрутне, где 99% војника жели што пре кући и не желе да ризикују живот за нешто што их се не дотиче нимало. Макар ја тако видим све ово као неки лаик... Justin Waters, JESSY, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 3 hours ago, Тања1 рече Ја ти цело време говорим да сам прикључена, да живим у земљи у којој је закон о војној обавези у уставу, војна служба или војна обавеза за све мушкарце који се позивају на Дан одбране када напуне 18. Нема малтретирања. Него, мене више ова тема не занима, јер се непрестано вртимо у круг. https://www.borger.dk/Sider/Vaernepligt.aspx https://da.wikipedia.org/wiki/Værnepligt Odlicno, samo nemoj drugima nametati, pa ko hoce neka se odaziva, posto ti kazes da bi to uradila u slucaju da si na funkciji. Ne treba meni vojska da me dovodi u red, ako hocu da ostanem na racunaru ostacu i bicu razmazen. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 hour ago, -Владимир- рече Имаш и ону која је искасапила српског дечака и супругу команаднта "Лоре". Али, сматраш да су оне добар пример како се жене понашају у рату ? И да ће бити добре мајке и супруге ? Болест не бира. Али је дефинитивно дест пута страшније кад чујеш тако нешто него да је то урадио мушкарац. Зашто ? Зато што се жене нормално не понашају тако. Ако културна еволуција и равноправност треба да иде у правцу да од жена направи џелате и касапе онда заиста жалим будуће генерације. Po tebi ispada da se muskarci ponasju tako? Oni mogu biti dobri ocevi posle ubijanja? Nije to strasnije, nego si ti navikao da je tako, zene mogu biti i placene ubice kao muskarci, kao sto jesu. Medjutim ne treba da idu ni muskarci ni zene u tom pravcu kao sto hvala Bogu ne idu, zbog cega je ratova manje nego ikad, a ko hoce da ide u vojsku neka ide. Iskreno da ti kazem zelim prema svima da budem pun ljubavi i njezniji od najnjeznije zene, a za to je neophodno jedna druga vrsta vojnih vjezbi, na koje te niko ne primorava, vec od njih dobijas mnogo, mnogo vise. Ove druge o kojim govorimo ovde mi onemogucavaju da napredujem u prvim, to znam iz iskustva i jos me na njih debilni politicari primoravaju. Donekle bih mogao u samodobrani bliznjih, ali ni u snu zbog nekih nacionalnih i bolesnih ideja. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 hour ago, GeniusAtWork рече Један од проблема са читавом овом причом је то што се не узима у обзир наш положај. Тотални рат, у коме бисмо били нападнути од неке суседне државе/држава са намером да нас окупирају, је искључен. Окружени смо НАТО државама, онима које желе то што пре да постану и државама/регионима где НАТО има главну реч (БиХ и Косово). Плус, ми смо део њиховог Партнерства за мир. А ми не можемо ту да изигравамо пандан, па све и мушки и женски да иду у војску и да имамо најбоље могуће оружје. Тако да она прича о давању живота за отаџбину у нашем случају не пије много воду. Оно што је могуће да се деси то су неки локални етнички сукоби (опет, само ако неко са запада то дозволи) или терористички напади. Мада за ово друго не верујем јер исламисти имају много преча посла од нас. И ту бисмо требали да имамо врхунски обучену професионалну војску, са најбољим могућим наоружањем које можемо да им обезбедимо, која би могла да одговори ако до тако нечег дође. А таква војска ће сигурно бити ефикаснија ако дође то неког таквог сукоба од регрутне, где 99% војника жели што пре кући и не желе да ризикују живот за нешто што их се не дотиче нимало. Макар ја тако видим све ово као неки лаик... Ја се слажем краткорочно или можда и средњорочно, али мислим да се не може предвидети шта може бити за 15 или 20 година. Није ми незамисливо да нас практично било која држава из окружења, сем ЦГ и можда Румуније нападне. Имали смо рат у Украјини до скоро, Грузији, Јерменији и Азербејџану, није незамисливо да нас нападне и нека одметнута НАТО држава (ко је поменуо Турску?), ко зна. Ми ако немамо паре за врхунску опрему, једини начин да се бранимо је масовни отпор како-тако обученог и наоружаног народа... Не видим треће решење, као лаик наравно. Ми наравно не можемо да парирамо НАТО-у, али можемо да учинимо себе толико јаким да никоме није у интересу да гине, јер ко год планира напад не рачуна са ратом до истребљења, него узима у обзир колико број погинулих може да оправда домаћој јасвности и политичким ривалима, између осталог... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 10 minutes ago, Ronald рече Donekle bih mogao u samodobrani bliznjih, ali ni u snu zbog nekih nacionalnih i bolesnih ideja. Одбрана ближњих се некад подудара са одбраном националне идеје, тако је бар било раније. Само што неко то доживљава као да иде да ратује за "Небеску Србију и Божји народ" а неко да иде јер и његов комшија и још ко зна колико несрећника није могло да не оде... Или се бори јер му је кућа нападута, јер нема где. Драшко, АлександраВ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 15 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Ми наравно не можемо да парирамо НАТО-у, али можемо да учинимо себе толико јаким да никоме није у интересу да гине, јер ко год планира напад не рачуна са ратом до истребљења, него узима у обзир колико број погинулих може да оправда домаћој јасвности и политичким ривалима, између осталог... Kako, brate mili? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 35 minutes ago, Џуманџи рече Kako, brate mili? Све има цену Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 53 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Ја се слажем краткорочно или можда и средњорочно, али мислим да се не може предвидети шта може бити за 15 или 20 година. Није ми незамисливо да нас практично било која држава из окружења, сем ЦГ и можда Румуније нападне. Имали смо рат у Украјини до скоро, Грузији, Јерменији и Азербејџану, није незамисливо да нас нападне и нека одметнута НАТО држава (ко је поменуо Турску?), ко зна. Ми ако немамо паре за врхунску опрему, једини начин да се бранимо је масовни отпор како-тако обученог и наоружаног народа... Не видим треће решење, као лаик наравно. Ми наравно не можемо да парирамо НАТО-у, али можемо да учинимо себе толико јаким да никоме није у интересу да гине, јер ко год планира напад не рачуна са ратом до истребљења, него узима у обзир колико број погинулих може да оправда домаћој јасвности и политичким ривалима, између осталог... Ja zaista ne zelim da verujem da ti ozbiljno mislis ovo sto si ovde napisao. Ronald and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука