Jump to content

Povratak obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji?

Препоручена порука

21 hours ago, Ronald рече

Srdjo ne moze biti više takvog rata na Balkanu, to EU ne ide nikako u korist i bilo kakva destabilizacija bi je jos više potresla.

Дај Боже да си у праву. Само се плашим да нас прошлост учи да је будућност увек непредвидљивија него што нам се може учинити. Имај такође у виду да ЕУ и НАТО нису баш увек толико уједињени у интересима, као организације. Рецимо сигуран сам да итнереси УК и Немачке понекад могу бити сасвим супротни. Да не причамо о интересима нпр. Турске у односу на друге чланице НАТО-а. А такође нема гаранције да ће ЕУ и НАТО заувек постојати у овом облику, јер - не знам за тебе - али ја сам се прилично изненадио Брегзитом, и кад је то прошло, не бих се усудио да ишта предвиђам на тему опстанка тренутног поретка у Европи и свету. Пада ми напамет и питање колико ће САД и Европа бити концентриисане на Балкан за 50 година, у светлу огромне експанзије Кине ка свету... Али ајде да не одлутамо од теме превише...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Иначе, тренутно стање код нас је такође мало нелогично, рецимо иако нема редовног служења, сви ми смо на списку обвезника и (како сам прочитао у медијима, пошто нисам имао времена да истражујем прописе) са 30 година се одлучујемо да ли узимамо ратни распоред (за случај избијања рата) или идемо у цивилну одбрану. Питање је само на који начин се могу искористити људи који дана обуке у животу немају, сем за евентуалну помоћ при поплавама нпр., мада и ту боље функционишу људи који су се бар некад срели са концептом хијерархије и извршавања наређења, претпостављам.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...