Џуманџи Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 (измењено) @Срђан Шијакињић Nek' si mi objasnio. Измењено Октобар 3, 2016 од Џуманџи Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 4 hours ago, Justin Waters рече Neko spomenu ranije oduzivanja duga drzavi kroz sluzenje vojnog roka. Ko je izmislio tu krilaticu "vracanje duga drzavi", i za sto bi neko uopste bio duzan drzavi ista jos prije nego je napunio 18 godina? У почетку беше Држава... све је кроз њу постало и без ње ништа није постало... Justin Waters, Aquilius Cratus and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 6 minutes ago, Grizzly Adams рече У почетку беше Држава... све је кроз њу постало и без ње ништа није постало... Obozavajmo zato drzavu i dajmo poslednje atome snage za nju a na kraju i nase zivote. To su reci Drzavnog proroka svetog mnogovladajuceg Politicara ministarskog i foteljaskog. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 13 minutes ago, Grizzly Adams рече У почетку беше Држава... све је кроз њу постало и без ње ништа није постало... Добра је ствар та држава, само се код нас отргла контроли и јури на све стране и гази и руши све пред собом. АлександраВ, Џуманџи and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 22 minutes ago, Aquilius Cratus рече Ja zaista ne zelim da verujem da ti ozbiljno mislis ovo sto si ovde napisao. Што бре брате шта конкретно делује бесмислено? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 22 minutes ago, Џуманџи рече @Срђан Шијакињић Nek' si mi objasnio. Ма немам времена да куцкам много, пошто сам на послу, па оно Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Управо сада, Срђан Шијакињић рече Што бре брате шта конкретно делује бесмислено? Bre brate sramote ma da to ovde javno raspredam. Mozemo na pp jednom ako budes raspolozen. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Иначе, шта да ради човек ако зна да му је рат наметнут од стране политичара, када рат већ почне? Да каже "ово је свињарија одређених фуњара које су потпалиле масу зарад својих интереса" и гледа да се извуче иако зна да многи други неће моћи да се извуку од обавезе или шта... Без обзира на узрок рата, једном када он већ почне, човек ваљда има обавезу да брани оне које нико сем њега неће бранити... Не знам, није лако питање. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Питање је веома лако - бежи одатле главом без обзира. Другима ништа нећеш помоћи тиме што ће те разнети бомба. Кажем као неко ко није бежао и покајао се због тога. Био сам млад и наиван... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 13 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Ма немам времена да куцкам много, пошто сам на послу, па оно Ma, ja sam skontala, to je ono sto je Akvi citirao, ali... Daaaaj. Cak i kad bi bilo moralno i opravdano - ne bi imali para ni za kakav otpor. Osim ako ne uvedu onaj model koji se, uostalom, pominje u uvodnom tekstu, a koji predlaze da se o svom trosku tusiras, jedes, peres i ostalo. Ma, ni tad. Koje crno pariranje. Htedoh da kazem da ne mozemo da ucinimo sebe "dovoljno jakim" pa da su svi do jednoga dobrovoljci. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 4 minutes ago, Grizzly Adams рече Питање је веома лако - бежи одатле главом без обзира. Другима ништа нећеш помоћи тиме што ће те разнети бомба. Кажем као неко ко није бежао и покајао се због тога. Био сам млад и наиван... Не могу да знам унапред како бих реаговао, можда бих и побегао, али мислим да би ме гризла савест заувек што сам ја искористио прилику и побегао, док неки други нису имали шансу да се извуку... А ко зна, можда бих некоме и спасао живот, или било како другачије помогао. Са друге стране, нема пуно простора за помоћ кад те неко бије а ти га и не видиш и не можеш ни да се браниш... Не знам, само да га никад не буде, нема доброг избора чини ми се. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Са друге стране опет човек има дужност и према својој породици, шта вреди спасити пар људи у рату, ако оставиш иза себе друге људе о којима нема ко да се брине... Grizzly Adams and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Нема никаквог разлога да те гризе савест. Ти то зло ниси направио, нити си дужан да дајеш живот због нечијег лудила. То што други нису имали шансу да се извуку исто није твоја кривица. Човек треба да се склони одмах чим примети да се "нешто дешава", јер наговештаји рата могу да се виде на време. Све који су се склонили на време и побегли од рата поштујем јер су били паметнији од мене. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Или лепо одузмеш политичарима законску моћ да насилно неког регрутују и онда неће изазивати ратове јер они сами никада не би ратовали, једино знају да жртвују туђе животе. А ако неко стварно нападне изненада и без икакве кривице политичара, људи ће се сами бранити, ретко ко ће просто да побегне и остави кућу, жену, децу, родитеље (нарочито људи у земљама у којима легално могу да поседују оружје). GeniusAtWork, Paradoksologija, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Ратови вођени на Балкану су као групне туче између одељења или између школа, по правилу ни због чега, а организоване од стране најгорих могућих билмеза које онда остали прате као овце. Паметан се тога клони и нико нема било какву моралну дужност да у том лудилу учествује. АлександраВ, Paradoksologija and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука