Jump to content

(ВИДЕО) Папа Франциско се састао са Марком Цукербергом

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

15 minutes ago, Ignjatije рече

Која порука треба бити послата свету овом посетом? Да је фејсбук халал?

Facebook nije ni haram. Facebook je onakav kakvim ga ucinis. Moze biti dobro sredstvo za komunikaciju sa prijateljima i porodicom, biznis ili sirenje informacija, a moze biti mjesto dosade, dangubljenja i upijanja dosta toga negativnog. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Justin Waters рече

Facebook nije ni haram. Facebook je onakav kakvim ga ucinis. Moze biti dobro sredstvo za komunikaciju sa prijateljima i porodicom, biznis ili sirenje informacija, a moze biti mjesto dosade, dangubljenja i upijanja dosta toga negativnog. 

Јусти, нисам ја рекао да је фејс харам. Само сам питао која је порука послата свету. Није папа сеоски поп па да случајно сврати у нечију кућу чисто онако. Постоји разлог, значајан разлог због чега папа неког посећује. Цукенберг није верски представник ни једне цркве или верске заједнице, нити је председник или представник неке државе. Значи да посета није из верског или политичког разлога. Цуки је творац највеће друштвене мреже Фејсбука, и милијардер приде. Закључи сам шта је разлог, и која је порука посете.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Ignjatije рече

Јусти, нисам ја рекао да је фејс харам. Само сам питао која је порука послата свету. Није папа сеоски поп па да случајно сврати у нечију кућу чисто онако. Постоји разлог, значајан разлог због чега папа неког посећује. Цукенберг није верски представник ни једне цркве или верске заједнице, нити је председник или представник неке државе. Значи да посета није из верског или политичког разлога. Цуки је творац највеће друштвене мреже Фејсбука, и милијардер приде. Закључи сам шта је разлог, и која је порука посете.

Pa znas kako to rade u KC. Oni su prvi od hriscanskih crkvi koji su objaviili da se ukljucuju aktivno na drustvene mreze kako bi se priblizili ljudima u nastojanju da ih privuku vjeri. Facebook kao fenomen savremenog doba koji utice na mnogo ljudi danas i crkva koja trazi da se ukljuci u te fenomene i priblizi ljudima ima interes da uzme ucesce i onda su vjerovatno razgovarali na tu temu. Papa je rekao vjerovatno kako KC podrzava komunikaciju koje nudi savremena tehnogloija kao sredstvo zblizavanja ljudi i Cukenberg mu je mozda onako formalno objasnio kakve sve mogucnosti Facebook nudi i onda su obostrano slozili da je i KCu mjesto na drustvenim mrezama. Cukenberg je osim toga tezak 40 milijardi dolara i vjeroatno ima tu malo i samopromocije kroz neku humanitarnu djelatnost koju on saopstava papi itd....

Mislim glavna poenta je sigurno u tome da KC podrzava drustvene mreze i da ih vidi kao sredstvo aktivnog priblizvanja ljudima i sirenja vjere u dobrom svjetlu i pomganaje ljudima onim kojima to treba da je razumiju sto bolje. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 30.8.2016. at 12:08, Justin Waters рече

Mislim glavna poenta je sigurno u tome da KC podrzava drustvene mreze i da ih vidi kao sredstvo aktivnog priblizvanja ljudima i sirenja vjere u dobrom svjetlu i pomganaje ljudima onim kojima to treba da je razumiju sto bolje.

Подели на овим сајтовима

Možda su se dogovarali oko novih emotikona :)))

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, AnaLaz рече

Možda su se dogovarali oko novih emotikona :)))

Нека и фејс има АМИН као и наш форум.

:shuntavilo:   :MUMĆIRIL:

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Ignjatije рече

Нека и фејс има АМИН као и наш форум.

:shuntavilo:   :MUMĆIRIL:

Сигурно је папа посетио овај сајт,па хтеде да предложи Марку ове супер емотиконе :smil443643319dc3d:

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Ignjatije рече

Није папа сеоски поп па да случајно сврати у нечију кућу чисто онако. 

Nije, to si dobro rekao. Kaže vladika Danilo Krstić, tj. potvrđuje ono što svi znamo, da on (papa) jedino što može od sveštenih radnji je da, kao babica, krsti umiruće dete - što svaki čovek može i treba da uradi kada nekršteno dete umire a nema u blizini sveštenika da ga krsti. I budući da je to tako šta se nas tiče što se jedan čovek, čak ni pop, sastaje sa nekim privrednikom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...