Плаво Небо Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 пре 1 сат, Liga Džentlmena рече Hehe dobar si. ? Ne znam, zavisi od tvojih kapaciteta i potreba. E pa to bas ne kapiram, kako se gleda na taj strah Gospodnji, to bih bas voleo neko da mi objasni, zasto trebamo Gospoda da se plasimo? Meni je nekao draze da na Gospoda gledam kao na nekoga ko je velika ljubav za sve nas, taj ko ima ljubavi taj i oprasta, prima gresnike pod svoj skut. Ali kad gresimo on nas ne kaznjava samo nas opominje, i kada mnogo gresimo on se samo pomeri od nas i uzme nas djavo dok se opet ne vratimo Tvorcu. To je moje vodjenje. ''Под страхом Божјим не подразумева се само страх од Божје казне и вечног мучења, већ и страх да не ожалостимо Бога својим гресима, да се не удаљимо од Њега и изгубимо заједницу с Њим. Зато код савршених љубав изгони страх''. Е сад, ја савршен нисам сигурно Milica Bajic, Dragi and Flojd је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 пре 4 минута, Плаво Небо рече ''Под страхом Божјим не подразумева се само страх од Божје казне и вечног мучења, већ и страх да не ожалостимо Бога својим гресима, да се не удаљимо од Њега и изгубимо заједницу с Њим. Зато код савршених љубав изгони страх''. Е сад, ја савршен нисам сигурно Da, sad shvatam. Ovo objasnjenje je bilo dobro. Strah da ne ozalostimo Boga to mi vec pije vodu. Ali ako je Bog ljubav, on ce da oprosti i ako ga ozalostimo. Mialim da je ipak bitno da shvatimo da treba da nam postupci budu ispravni, i da zivimo tako sto trebamo da cinimo dobro jer se zbog toga bolje osecamo. Ali odgovor je zadovoljavajuci. Nisam savrsen +1 Sad nas je dvoica. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 пре 6 минута, Liga Džentlmena рече Ali ako je Bog ljubav, on ce da oprosti i ako ga ozalostimo. Наравно, зато нам је Бог дао покајање као разлог због чега би нам узвратио љубав. Мада, ко ће од људи разумети промисао Божју. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 пре 3 минута, Плаво Небо рече Наравно, зато нам је Бог дао покајање као разлог због чега би нам узвратио љубав. Мада, ко ће од људи разумети промисао Божју. Samo onaj koji to zasluzi. Ili bolje reci ima dovoljno ljubavi i smirenja da prihvati Boziju promisao. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 пре 20 минута, Vladan :::. рече Ја сам наилазио и на строжа од ових мишљења и на блажа... Осим тога договор који помиње апостол што се мене тиче подразумева и да не може један од супружника другог да испрограмира на оваква правила... мора да носи слабости оног слабијег и у вери и у подвигу... Зато је између осталог брак мучеништво и подвиг... да се одрекнеш себе и свог "типика" ради љубави према другом... као када одеш у госте па поједеш мрсно да не разочараш домаћине или децу који те послуже нечим са љубаваљу. Некада су монаси причали: "када идеш у госте свој типик остављаш кући" а данас се унапред пита и тражи да има нешто посно за веома побожне којима су важнија правила од поштовања. Осим тога ако телесни однос прља пост и празник поставља се питање: зашто се онда било када уопште прљати? А и свакога дана је неки светитељ, некоме слава, негде се служи литургија, неки посебно поштују и суботу, неки посте и понедељком јер је анђеоски дан.... А ако није реч о прљању о чему је онда реч? Можда је реч о сметњама за духовни живот. Јер неко има слабију савест па га све малтене прља, свака ситница (као рецимо када проба мрсан ручак у посни дан да види је ли довољно слан) а неко има јачу савест па му не смета за духовни живот да има однос са особом коју воли. Може мислим да се повуче паралела са ситуацијом код ап. Павла: једни су јели месо идолских жртава јер су били свесни да су идоли ништа и било их баш брига, помоле се и захвале Богу за храну и једу слободно јер је све Божије, али другима је то била саблазан јер је то месо учествовало у идолопоклоничком обреду и сматрали су га нечистим, прљавим, оскрнављеним молитвама туђим "боговима" итд. И ап. Павле је саветовао ове са јаком савешћу тј. који су знали да су "богови" ништа и да је све Господње, да се пред слабима, који све то нису разумели, уздржавају да их не саблажњавају, док не ојачају духовно. А што се тиче гледања дана и осталог треба да знате да живот у браку може да донесе ствари од којих заборавиш и који је месец а камоли дан у недељи... па још и да калкулишеш хоћеш ли да узвратиш на љубав... "Ко ће наћи врсну жену? Јер вриједи више него бисер." (Приче 31,10) Све си ''рекао'' овом реченицом на свом профилу па како се ко договори Vladan :::. and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 пре 4 минута, Плаво Небо рече "Ко ће наћи врсну жену? Јер вриједи више него бисер." (Приче 31,10) Све си ''рекао'' овом реченицом на свом профилу па како се ко договори Upravo tako brate. Sve je stvar dogovora izmedju supruznika... ili momka i devojke. Generalno mislim da ni veza nije nista dalje od braka, ustvari se tu i vidi koliko ko koga voli i da li su i koliko spremni za brak. Ustvari to je uvodna sekvenca filma koji se zove brak... Dobra zena je dar od Boga. Kao i dobar muz zeni... Milica Bajic and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 А да мало појасните то - Ко ће наћи врсну жену..? Мени то уопште није јасно, звучи ми чак и као шовинизам у неку руку Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2018 пре 2 часа, Milica Bajic рече А да мало појасните то - Ко ће наћи врсну жену..? Мени то уопште није јасно, звучи ми чак и као шовинизам у неку руку Ни помисао немам по том питању да може бити шовинизам. Нема ништа лепше од супруге посвећене Богу и породици. И наравно то ни мало не ослобађа од одговорности мужа да буде и он такав, чак шта више, на њему је одговорност још и већа. Vladan :::., Smaragdni kamičak, Freedom and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 3 часа, Milica Bajic рече А да мало појасните то - Ко ће наћи врсну жену..? Мени то уопште није јасно, звучи ми чак и као шовинизам у неку руку Vrsnu zenu u smislu da ti odgovara u 70 posto stvari. Da se kapirate volite, svadjate, postujete itd sve sto ide uz to, da bude rodjena za tebe i ti za nju tvoja druga polovina. Nema univerzalnog recepta vec da je za tebe vrsna da te razume, postuje itd. Za svakog je razlicito. Da bude onakva kakvu trazis ( individualno). Ne znam da li sam uspeo da objasnim u poslednje vreme mi to bas ne ide. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 3 часа, Liga Džentlmena рече Vrsnu zenu u smislu da ti odgovara u 70 posto stvari. Da se kapirate volite, svadjate, postujete itd sve sto ide uz to, da bude rodjena za tebe i ti za nju tvoja druga polovina. Nema univerzalnog recepta vec da je za tebe vrsna da te razume, postuje itd. Za svakog je razlicito. Da bude onakva kakvu trazis ( individualno). Ne znam da li sam uspeo da objasnim u poslednje vreme mi to bas ne ide. Vrsna je vredna žena koja se ne bavi glupostima, ima mudrost, poslušna je mužu, služi porodici i boji se Boga... Ko što piše u Bibliji žena koja se boji Boga odneće hvalu... Vladan :::., Milica Bajic and Flojd је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 52 минута, Ana B. рече Vrsna je vredna žena koja se ne bavi glupostima, ima mudrost, poslušna je mužu, služi porodici i boji se Boga... Ko što piše u Bibliji žena koja se boji Boga odneće hvalu... Moze se reci da je to neki ideal kome treba da tezi svaka pameta i ponozna zena - devojka, kao sto postoji i ideal kome treba da tezi svaki muskarac. ? U praksi je drugacije kao sto rekoh nema univerzalnog recepta u principu vrsna zena je zena koja je za svog muza najbolja verzija sebe. Ana B., Milica Bajic and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 Хвала на одговорима и све је ок то што пишете. Није ми проблем да схватим - врсну, него - ко ће наћи? Звучи ми у том контексту као да је малтене немогуће наћи такву, а не слажем се са тим...или ја нешто ту не капирам исправно... Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 2 часа, Milica Bajic рече Хвала на одговорима и све је ок то што пишете. Није ми проблем да схватим - врсну, него - ко ће наћи? Звучи ми у том контексту као да је малтене немогуће наћи такву, а не слажем се са тим...или ја нешто ту не капирам исправно... Јесте, библијски писац сматра да је јако тешко да се нађе таква жена какву описује али не и немогуће, баш као поређење са бисером: ретки су али их ипак има довољно да се и огрлице праве. Дакле, таквих жена има а осим тога на другим местима каже да је добра жена дар од Бога а такву вероватно добија онај ко је сличан њој... А да би се стекао осећај о каквој жени писац говори и на шта је мислио ваља да се прочита цео опис: 10. Ко ће наћи врсну жену? јер вриједи више него бисер. 11. Ослања се на њу срце мужа њезина, и добитка неће недостајати. 12. Чини му добро, а не зло, свега вијека својега. ... 25. Одијело јој је крјепост и љепота, и осмијева се на вријеме које иде. 26. Уста своја отвора мудро и на језику јој је наука блага. 27. Пази на владање чељади своје, и хљеба у лијености не једе. 28. Синови њезини подижу се и благосиљају је; муж њезин такођер хвали је; 29. Многе су жене биле врсне, али ти их надвишујеш све. 30. Љупкост је пријеварна и љепота ташта; жена која се боји Господа, она заслужује похвалу. 31. Подајте јој од плода руку њезинијех, и нека је хвале на вратима дјела њезина. Milica Bajic, Freedom and Flojd је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 2 часа, Milica Bajic рече Хвала на одговорима и све је ок то што пишете. Није ми проблем да схватим - врсну, него - ко ће наћи? Звучи ми у том контексту као да је малтене немогуће наћи такву, а не слажем се са тим...или ја нешто ту не капирам исправно... Zena koja je najbolja verzija sebe je zena koja radi na sebi i usavrsava se ili zena koja ne zeli da promeni muza vec sebe kako bi se bolje i lepse slagali. Verujem da je to moguce jer zena koja je puna ljubavi lako napravi atmosveru koja ce da prija njenom muzu - decku prosto nije sebicna. Naravno vazi i obratno da muskarac bude takav. Dve osobe pune ljubavi prema sebi i drugoj osobi i koje se trude da budu najbolja verzija sebe za svog dragog ili dragu su idealan par, po meni savrsen ili andjeoski. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 2 минута, Vladan :::. рече 10. Ко ће наћи врсну жену? јер вриједи 25. Одијело јој је крјепост и љепота, и осмијева се на вријеме које иде. 26. Уста своја отвора мудро и на језику јој је наука блага. 27. Пази на владање чељади своје, и хљеба у лијености не једе. 28. Синови њезини подижу се и благосиљају је; муж њезин такођер хвали је; 29. Многе су жене биле врсне, али ти их надвишујеш све. 30. Љупкост је пријеварна и љепота ташта; жена која се боји Господа, она заслужује похвалу. 31. Подајте јој од плода руку њезинијех, и нека је хвале на вратима дјела њезина. Amin. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука