Flojd Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 2 часа, Маријана91 рече Ма у реду је ту сад по неки комплимент, ал он га осуо баш ? A sta cu kad sam slab na lepe devojke. Ne zameraj otelo mi se. Mada san uzivao dok sam pisao. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 Nisam siguran da sam baš najbolje razumeo. Zamolio bih te za pojašnjenje.Da li bi i oni trebali da insistiraju na braku? Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 5 часа, Liga Džentlmena рече Ne bi brate iskreno. Lepa je ta platonska ljubav ali taj luksuz ne bih mogao sebi da priustim koliko god da je volim, ja to stvarno ne bih mogao.... Поштујем. Али не бих се сложио са тим да је то платонска љубав. Чак шта више по мени је то права хришћанска љубав. Али ми смо далеко од ње па не можемо да је схватимо. Ако нисмо спремни да се жртвујемо зарад некога кога волимо, шта да очекујемо сутра у том браку ? Када се саплићемо на тако једној племенитој ствари која спутава страсти а гради праву љубав, како ћемо ако недај Боже упаднемо у много гора искушења ? За особу коју волимо треба да будемо спремни целог себе да дамо, крв и зној да пролијемо. Колико је ко спреман себе да жртвује, толико је спреман љубави да пружи. Flojd and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 1 сат, Neša_ рече Verujem da nije bilo namerno , a osim toga, k’o ti kriv kad si takva. Eto vidis da si i ti primetio da sam u pravu za sve sto sam napisao, a ona se nesto ljuti na mene sto sam je pohvalio. Bas je bezobrazna. Ccc Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 45 минута, Драгана Милошевић рече Da li bi i oni trebali da insistiraju na braku? Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију Ако су питању млађе особе. Flojd је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 3 минута, Petar-M рече Поштујем. Али не бих се сложио са тим да је то платонска љубав. Чак шта више по мени је то права хришћанска љубав. Али ми смо далеко од ње па не можемо да је схватимо. Ако нисмо спремни да се жртвујемо зарад некога кога волимо, шта да очекујемо сутра у том браку ? Када се саплићемо на тако једној племенитој ствари која спутава страсти а гради праву љубав, како ћемо ако недај Боже упаднемо у много гора искушења ? За особу коју волимо треба да будемо спремни целог себе да дамо, крв и зној да пролијемо. Колико је ко спреман себе да жртвује, толико је спреман љубави да пружи. Uh tu se bas ne slazem. Ja ljubav ne vidim kao zrtvovanje, meni je ljubav vise prilagodjavanje, ako se prilagodjavas nekome ti ga i volis, jer onda prihvatas osobu sa manama i vrlinama koje nosi. E sad sta tacno podrazumevas pod tim zrtvovanjem? Ja tako ne gledam na ljubav. Ljubav bez strasti ne ide ( pricam o ljubavi izmedju muskarca i zene) ta strast je ustvari hemija koja se budi, nesto sto drzi dve osobe zajedno. Sto su stariji strasti splasnjavaju i ljudi su sve vise okrecu toj ljubavi o kojoj ti pricas. Tako bi to trebalo da ide. E sad imam i ja jedno pitanje a jel ti pricas iz iskustva, mislim proziveo si takvu ljubav ili je to samo tvoje misljenje? Драшко је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 (измењено) пре 10 часа, Petar-M рече Брате, то је савршен однос у браку. Savrsen odnos u braku moze da se ostvari u nasem palom nacinu postojanja i podrazmeva da supruznici nemaju polne odnose? пре 10 часа, Petar-M рече Али Господ је Свемилостив и Снисходљив па је и нама острашћенима благословио односе у браку и када они немају за циљ рађање деце. Kad je to (podvuceno) uradio? Измењено Август 17, 2018 од Џуманџи Flojd је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 31 минута, Liga Džentlmena рече Ja ljubav ne vidim kao zrtvovanje, meni je ljubav vise prilagodjavanje, ako se prilagodjavas nekome ti ga i volis, jer onda prihvatas osobu sa manama i vrlinama koje nosi. E sad sta tacno podrazumevas pod tim zrtvovanjem? Па добро, разилазимо се у мишљењима. Има много тога нпр. када се одричеш нечег свога зарад вољене особе. Нека то буде неко твоје уживање, нешто што волиш. Углавном су то наше лоше навике, па тиме што се жртвујемо чак чинимо још и добро себи тако што се поправљамо. Другим речима када је потребно одрекнеш се своје воље зарад другог. пре 42 минута, Liga Džentlmena рече Ja tako ne gledam na ljubav. Ljubav bez strasti ne ide ( pricam o ljubavi izmedju muskarca i zene) ta strast je ustvari hemija koja se budi, nesto sto drzi dve osobe zajedno. Sto su stariji strasti splasnjavaju i ljudi su sve vise okrecu toj ljubavi o kojoj ti pricas. Tako bi to trebalo da ide. Свети оци нас уче баш супротно. Страсти су те које су препрека за праву и истинску љубав. Страст и потиче од речи страдање. И многи су доживели на својој кожи да када страсти прођу остаје празнина. И тада долази до проблема. Тада су заправо види колико ко љубави има. Често се то завршава разводима. Јер замисли да те прође страст према твојој жени. Онај који робује страстима, мало по мало и затражиће уточиште у некој другој. Јер страст влада над њим и јако је тешко контролисати је, у таквим случајевима и немогуће. пре 48 минута, Liga Džentlmena рече E sad imam i ja jedno pitanje a jel ti pricas iz iskustva, mislim proziveo si takvu ljubav ili je to samo tvoje misljenje? Одговорићу ти у славу Христа. Јесам, доживео сам је. Била је једна цура коју сам страсно волео и уопште у вези је све прштало од страсти и добро сам научио и утврдио ту лекцију. Шта се дешавало после, дешавало се али на крају ми је Господ дао (ничим заслужено) да осетим ту љубав о којој причам. И многима је дато да то осете али мало ко од нас је задржи. То је било моје преобраћање у цркву. Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 36 минута, Џуманџи рече Savrsen odnos u braku moze da se ostvari u nasem palom nacinu postojanja i podrazmeva da supruznici nemaju polne odnose? пре 11 часа, Petar-M рече Не, него када имају односе у циљу рађања деце. Можда сам мало претерао са тим савршеним али свакако јесте узвишен. пре 38 минута, Џуманџи рече Kad je to (podvuceno) uradio? Па црква није против тога и духовници за то дају благослов. Бар колико сам упознат. А и апостол Павле је рекао "боље да се жените него да се успаљујете" прафразирам. Мислим да је то довољно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 9 минута, Neša_ рече Sve nas koji smo se našli u nekoj manje ili više komplikovanoj situaciji zbog koje trenutno ne možemo ostvariti svoje želje, drži neka nada, a vera nam je uteha. Nemaju svi iste želje. Ima skromnih, a ima i preteranih želja. U željama obično preteruju oni koji već sve imaju, a nisu toga svesni. Ja pišem iz pozicije koja ti je pretpostavljam poznata. Želeo sam i želim brak, porodicu i potomstvo, a ne vanbračne švaleracije, da izvineš na izrazu. U ovom vremenu, ono što ja ne odobravam, većina odobrava, pa čak i oni koji se izjašnjavaju kao pravoslavni vernici, iako je jasno da se mnoga ponašanja kose sa pravoslavnom verom. Dešava se da i kad su svi uslovi ispunjeni da brak bude idealan, ljudi kojima je sve malo, upropaste ono što imaju i razore brak. A dešava se i da brak uspe onima za koje se mislilo da nikad neće sklopiti brak, bilo iz kog razloga. To što ja imam potrebu da iznosim razloge zbog kojih mnogi čestiti muškarci ne mogu da se ožene, ne znači da ja nisam svestan toga da ima ljudi koji su u mnogo težoj situaciji, ali sam svestan i da ima ljudi koji su u mnogo boljoj situaciji, pa se umesto da teže braku i da čuvaju brak ako ga sklope, odaju se nemoralu, naravno uz svojevrsnu podršku onih koji taj nemoral vide kao nešto što je sasvim u redu, uobičajeno ili čak poželjno. Знам, у истој смо чорби. Само што сам морала да кажем није брак за мене да бих живела слободно без трзања хоће ли бит неће ли бит. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 6 минута, Petar-M рече Па добро, разилазимо се у мишљењима. Има много тога нпр. када се одричеш нечег свога зарад вољене особе. Нека то буде неко твоје уживање, нешто што волиш. Углавном су то наше лоше навике, па тиме што се жртвујемо чак чинимо још и добро себи тако што се поправљамо. Другим речима када је потребно одрекнеш се своје воље зарад Razilazimo se zato sto pricas o jednoj streni. : ) Posto je ljubav partnerstvo moraju obe strane da se odreknu necega zarad one druge a to je prilagodjavanje. A sta je sa drugom stranom? Valjda i ona treba da se odrekne necega zarad moje volje? Ja sam imao dogovor sa bivsom ( duza veza) ( ona nije bila mnoogo pobozna ali je znala za Boga lako smo se dogovorili) jedna nedelja posta uzdrzanje zbog pricesta, ostalo ne. Eto ti prilagodjavanje. пре 8 минута, Petar-M рече Одговорићу ти у славу Христа. Јесам, доживео сам је. Била је једна цура коју сам страсно волео и уопште у вези је све прштало од страсти и добро сам научио и утврдио ту лекцију. Шта се дешавало после, дешавало се али на крају ми је Господ дао (ничим заслужено) да осетим ту љубав о којој причам. И многима је дато да то осете али мало ко од нас је задржи. То је било моје преобраћање у цркву. E pa ja sam imao devojku sa nekih 25 -6 poboznu ja to racunao ozbiljna veza pricali o braku itd, ja sam bio neki 5 godina pri crkvi, ona tek usla u veru. Sreda, petak, nedelja uzdrzavanje od svega cak i poljupca. Post nema ni poljubac. E sad kako se ona zrtvovala prema meni ako me je volela? Ako tako gledamo ona nije fleksibila ili prilagodljiva ili bolje reci sebicna, tipa ja moram njoj da se prilagodjavam a gde sam tu ja? Sta ce ona zbog mene da zrtvuje? To cenim samo pricu iz iskustva. пре 15 минута, Petar-M рече Свети оци нас уче баш супротно. Страсти су те које су препрека за праву и истинску љубав. Страст и потиче од речи страдање. И многи су доживели на својој кожи да када страсти прођу остаје празнина. И тада долази до проблема. Тада су заправо види колико ко љубави има. Често се то завршава разводима. Јер замисли да те прође страст према твојој жени. Онај који робује страстима, мало по мало и затражиће уточиште у некој другој. Јер страст влада над њим и јако је тешко контролисати је, у таквим случајевима и немогуће. E to je ono oko cega se svi spore. Ti imas zadatak da budes ispravan sa stavovima, delovanjem, da budes iskren, pravedan, da cinis dobra dela. Brate, cilj je da gledas sebe i svoj zivot a ne sta je napisano, to je pisano za doba kada su oni ziveli, mi zivimo u savremenom dobu, treba se prilagoditi i adaptirati. Najbolje ne kada uklopis strast i ljubav, to je ubitacna kombinacija a nije nemoguca. Ko sto kaze moj duhovnik, trudi se uvek da sve sto radis ima neku dobru pouku, a prevahodno da se ponasam dzentlmenski, sta hocu da kazem, covek se prosto prilagodi savremenom svetu ali sacuva sustinu verovanja. Ono sto se nikad ne menja. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 1 hour ago, Petar-M рече Па црква није против тога и духовници за то дају благослов. Pa Ok, samo pitam kad je Gospod blagoslovio odnose u braku. Sto se drugog dela tice, nisam cula, vrv ima takvih slucajeva... :-/ Neša_ and Flojd је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 10 минута, Neša_ рече a da što manje razmišljam o ženama Who are you and what have you done to Nesha? АлександраВ, Vladan :::. and Лубеница је реаговао/ла на ово 3 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 20 минута, Smaragdni kamičak рече Who are you and what have you done to Nesha? А некако се то и поклапа са недавним догађајима и драмом на форуму... Smaragdni kamičak and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 пре 4 минута, Vladan :::. рече А некако се то и поклапа са недавним догађајима и драмом на форуму... Zaprašuju nas, iz svemira АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука