kordun Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, Ayla рече Ne odmaži. Tvoja se riječ sada ne računa. Na čajevima si. oces reci bolje da ne pomazem vise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, kordun рече oces reci bolje da ne pomazem vise Tako je! Nastaviš li, isukah levor... ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 30 minutes ago, Млађони рече Ne, ali je jasno da seks pre braka nije blud. U tom slucaju svako ziv je bludnik. Sto je besmisleno. A kako ne bi bio blud kad ne znas hoces li sa tom osobom uci u brak. Caki kad bih na neki nacin i mogao razumjeti ljude koji su odlucili da ce se vjencati pa imaju seks i tvrde da to nije blud(ma da ni to nije tacno), ali nikako ne mogu da razumijem ljude koji imaju nekoliko partnera i tvrde da to nije blud, meni je to neshvatljivo. Pa nije bas svako ziv bludnik, ja znam nekoliko ljudi koji su se cuvali do braka, bilo ih je i ovdje na forumu, neko je napisao da ima prijateljice preko 30 godina koje se cuvaju za brak, tako da ima toga. 30 minutes ago, Млађони рече Ne, ali je jasno da seks pre braka nije blud. U tom slucaju svako ziv je bludnik. Sto je besmisleno. A zasto bi bilo besmisleno, cak i da ne postoje ljudi koji se cuvaju za brak, ne moze zbog toga nesto da ne bude blud, grijeh, tako onda danas sutra bilo sta moze da prestane da bude grijeh. Znaci bitno je da svi grijese i odmah to vise nije grijeh, to bi tek bilo besmisleno, zar ne? Neša_, Bokisha and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 18 minutes ago, billy2014 рече A kako ne bi bio blud kad ne znas hoces li sa tom osobom uci u brak. Субјективно не осјећам као највећу Тајну брака слику односа Христа и Цркве, већ ону Божанску ријеч: "И биће двоје једно тијело." У том смислу, мислим да је @Иван ♪♫ дубоко у праву када у претходној дискусији говори да има блуда и у браку. Теби хвала што си ме натјерао на кајање, али, опрости, мислим да много јурдистички гледаш на тај однос веза (секс) - брак. АлександраВ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 57 minutes ago, billy2014 рече A kako ne bi bio blud kad ne znas hoces li sa tom osobom uci u brak. Caki kad bih na neki nacin i mogao razumjeti ljude koji su odlucili da ce se vjencati pa imaju seks i tvrde da to nije blud(ma da ni to nije tacno), ali nikako ne mogu da razumijem ljude koji imaju nekoliko partnera i tvrde da to nije blud, meni je to neshvatljivo. Pa nije bas svako ziv bludnik, ja znam nekoliko ljudi koji su se cuvali do braka, bilo ih je i ovdje na forumu, neko je napisao da ima prijateljice preko 30 godina koje se cuvaju za brak, tako da ima toga. A zasto bi bilo besmisleno, cak i da ne postoje ljudi koji se cuvaju za brak, ne moze zbog toga nesto da ne bude blud, grijeh, tako onda danas sutra bilo sta moze da prestane da bude grijeh. Znaci bitno je da svi grijese i odmah to vise nije grijeh, to bi tek bilo besmisleno, zar ne? Kd god citam postove poput tvojih konstantno mi se u glavi ponavlja recenica: "Kad ja ne mogu da imam seks onoliko koliko bih zeleo, onda ne moze niko!" Млађони, Јелена011, александар живаљев and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 hour ago, billy2014 рече A kako ne bi bio blud kad ne znas hoces li sa tom osobom uci u brak. Caki kad bih na neki nacin i mogao razumjeti ljude koji su odlucili da ce se vjencati pa imaju seks i tvrde da to nije blud(ma da ni to nije tacno), ali nikako ne mogu da razumijem ljude koji imaju nekoliko partnera i tvrde da to nije blud, meni je to neshvatljivo. Ajde reci mi, obrazlozi, logicno. Zasto bi seks pre braka bio blud? Zasto je los za dusu? Osim "rekli apostoli tako". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 hour ago, Млађони рече Ajde reci mi, obrazlozi, logicno. Zasto bi seks pre braka bio blud? Zasto je los za dusu? Osim "rekli apostoli tako". zato sto ces se potrositi na tudje ljude i neces imati sta da das onome sa kim bi trebao da odrobijas ovaj zivot, ako si se intimno potrosio na jednom mjestu, vec na drugom nisi vise onog kapaciteta kao na prvom, ljudi se upropaste i ne znaju sta su si uradili billy2014, Драшко, kamila and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 al posto ima ostrascenih i preceno mi pistoljem, moram reci i drugu verziju, grasak pjeva ovako nekako: Ako je volit bija grihja svoju kaznu sam platijasve svoje dugove mu vratijaka' lancun ja sam cisti nek me judi ostaveNad mojim suzama nek gustajunek' konci tuge me ne pustajunek' ne znam sta je smihako je volit bija grih zavisi dosta i od namjere, dvoje ako se vole svakako ce gledati u boga i zavrsice u braku, mozda sve propadne, ali je namjera bila najcasniaj i to je ono sto se racuna. ako je u pitanju samo sirova strast tu nece biti ni boga a ni ljubavi ili valjanog braka, strast je agresivna ali plitka sila, prva cigara uz kafu je odlicna, vec ona druga je losija, treca nista... ljubav je najaca sila univerzuma, ne poznamo je svi u jednako sirokom spektru, svako od nas ima razlicite kapacitete александар живаљев, Драшко and Ayla је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 A jel si ti svestan da unutar crkvenih pravila, cesto budu pravila "tog doba" koja imaju opravdanje u jednom perodu istorije ali u drugom nemaju? A jes ti svesan da neko malo snishodi sada ne bi li spasao dušu nekome Sent from my GT-I9500 using Tapatalk billy2014 and kamila је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Ne, ali je jasno da seks pre braka nije blud. U tom slucaju svako ziv je bludnik. Sto je besmisleno. Jeste besmisleno što jesu svi takvi bludnici al su ubeđeni da nisu.jel podsvest lupa anesteziju savesti jer telesno slastoljublje prevaziđe prirodni nagon.....kakav mehanizam odbrane od krivice to latento samoopravdanje okolnostima , savremenoscu, zatucanoscu....nego Božja milost pokri i to i mnoge sačuva od strmoglava pored svega...ko se s bludom strmoglavio s pouzdanošću može reći da nisu kanoni bez razloga. Bogu hvala izgleda si i ti prilično zaklonjen od tih stvari pa ne razumeš pravilno. Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Sanja Т. and billy2014 је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Ajde reci mi, obrazlozi, logicno. Zasto bi seks pre braka bio blud? Zasto je los za dusu? Osim "rekli apostoli tako". A što ne odeš da pitaš nekog sveštenika ili duhovnika. ...negde si reko da imaš duhovnih problema i ovo je sigurno jedan od tih. ..ne znam zašto nije lako doći do crkve ko što ti reče osim ako te đavo ne sapinje ili lažni stid iz sujete....zablude nastaju iz neznanja pa je potrebno naučiti i čuti na pravom mestu ili ćeš vako dublje i dublje u sunovrat....naravno ovo se odnosi pod pretpostavkom da si pravoslavni vernik...a ako nisi onda ti razmišljanja nisu čudna uopste Sent from my GT-I9500 using Tapatalk kamila and billy2014 је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Блуд у браку је чешћа појава, а ви и даље о овоме, ц, ц, ц... александар живаљев, Милан Ракић, Ayla and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 5 hours ago, cloudking рече Kd god citam postove poput tvojih konstantno mi se u glavi ponavlja recenica: "Kad ja ne mogu da imam seks onoliko koliko bih zeleo, onda ne moze niko!" Hristos je tako rekao i za fariseje pre 2000 leta ago. Niti hoće da uđu u Carstvo Božje niti drugome daju. александар живаљев and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Nemam ništa protiv predbračng uzdržanja, mi smo 5 godina čekali brak, ume to da bude dobra stvar, kad znaš da će neko da čeka 5 godina da na kraju bude s tobom do kraja života, sve je to lepo i krasno... Ali 'brak' jeste reč koja je u Crkvi značila jednu stvar u apostolska vremena (usele jednu mladu osobu u porodicu druge jer se porodice dogovore) a drugu sad (odluka koju dvoje odraslih i situiranih ljudi donese da izvrše crkveni obred). Crkveni brak je relativno nova pojava, a 'brak' (usele jednu mladu osobu u porodicu druge itd.) veoma drevna, te je Crkva jako dugo prosto imala brak kao prihvaćeno stanje stvari - ovo dvoje su u braku jer su se dogovorili i žive zajedno i imaju odnose i to je to. I tako imamo situaciju da katolici i dalje smatraju bilo koji formalni brak validnim i ne dopuštaju nov crkveni brak ako je neko prethodno venčan 'u opštini' (mada preporučuju da se za necrkveni brak uzme dodatna konvalidacija ili blagoslov), dok znam za slučajeve da su pravoslavni veroučitelji govorili deci da im građanski venčani roditelji žive u bludu i da su oni kopilad. Nije baš logično kamenovati one koji pre ritualno crkvenog braka imaju odnose, jer su to radili svi hrišćani do kasnog srednjeg veka. Ali logika dopušta da smatramo da se ulaskom u seksualni odnos sa drugom osobom na neki način sklapa brak sa njom - pa sad pazi šta radiš. -Владимир-, александар живаљев, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Paradoksologija рече Nemam ništa protiv predbračng uzdržanja, mi smo 5 godina čekali brak, ume to da bude dobra stvar, kad znaš da će neko da čeka 5 godina da na kraju bude s tobom do kraja života, sve je to lepo i krasno... Ali 'brak' jeste reč koja je u Crkvi značila jednu stvar u apostolska vremena (usele jednu mladu osobu u porodicu druge jer se porodice dogovore) a drugu sad (odluka koju dvoje odraslih i situiranih ljudi donese da izvrše crkveni obred). Crkveni brak je relativno nova pojava, a 'brak' (usele jednu mladu osobu u porodicu druge itd.) veoma drevna, te je Crkva jako dugo prosto imala brak kao prihvaćeno stanje stvari - ovo dvoje su u braku jer su se dogovorili i žive zajedno i imaju odnose i to je to. I tako imamo situaciju da katolici i dalje smatraju bilo koji formalni brak validnim i ne dopuštaju nov crkveni brak ako je neko prethodno venčan 'u opštini' (mada preporučuju da se za necrkveni brak uzme dodatna konvalidacija ili blagoslov), dok znam za slučajeve da su pravoslavni veroučitelji govorili deci da im građanski venčani roditelji žive u bludu i da su oni kopilad. Nije baš logično kamenovati one koji pre ritualno crkvenog braka imaju odnose, jer su to radili svi hrišćani do kasnog srednjeg veka. Ali logika dopušta da smatramo da se ulaskom u seksualni odnos sa drugom osobom na neki način sklapa brak sa njom - pa sad pazi šta radiš. Pa evo već je i novi papa rekao: Bolje i divlji brak nego Crkveni brak bez osnove i promisli (ljubavi). Razvaljuje ih novi papa. александар живаљев and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука