Jump to content

Dr .Sc. Malenica: Nema dokaza da je GMO štetan, paniku i neznanje trebamo ostaviti iza sebe

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

1 hour ago, emilija рече

PS

bicu zadovoljna kod frizera, uvek i jesam,  jerbo imam na shta da montiram tu frizuru...:)))

Evo ja ti verujem... samo te molim da prestanes da postavljas ova glupa pitanja na koja mnogi odvvade sa foruma (ukljucujuci i mene) u proseku na opsirno odgovaramo jednom u mesec dana... taman sve lepo objasnis, uclani se novi clan i odma krene da siluje mozgove s glupostima likujuci nad cinjenicom da mu "niko ne osporava" CINJENIC... nije bre to sestro u pitanju nego nas mrzi vise.

Zivi svoj paranoiccni zivot, boj se ovna boj se... svega... ne izlazi na ulicu dok se cuju avioni, ne jedi NISTA iz supermarketa jer je SVE otrovno, ne vakcinisi ni decu ni sebe,  otvori neki blog gde ces da pljujes multinacionalne korporativne sataniste koji unistavaju planetu u svom dijabolicnom planu da njome zavladaju - i svi cemo zajedno biti srecni! ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, zuti car рече

Elem , ti si kompletna ilustracija izreke "slep kod ociju" ,vreme ce pokazati ko je u pravu . Sto se tice toga na sta su sve spremi naucni radnici, kad bi znao 10% onoga sto znam ja o stvarima koje su se desavlale na PMF-u kosa bi ti se digla na glavi . A tek o drugim nekim institucijama da ne govorim, klinickim studijama ...neka , mila mi je glava . Elem , uzivaj ti u svojim uverenjima a mene u buduce zaobidji sa svojim komentrima

Kako da te umilostivimo da sa nama podelis to "znanje" koje samo ti znas  i niko drugi, a koje bi nam svima otvorilo oci?

Zasto krijes te argumente? Ako zaista posedujes infomracije koje bi nam otvorile oci a namerno ne zelis da ih podelis i svesno gledas kako svi zajedno umiremo zbog neznanja, ti si onda vrlo, vrlo los covek...

Подели на овим сајтовима

14 hours ago, zuti car рече

Elem, nauci se moze verovati , ljudima nikako , posebno ako su ljudi amerikanci ili iz zapadne evrope . Zna se kako tamo funkcionise sistem i ako ne sviras kako gazda kaze na ulici si , bukvalno. Sve sto dolazi sa zapada mora da prodje dvostruku, trostruki, stostruki filter. Setimo se slucaja DDT-ja gde su po reklamama prskali decu i trudnice tvredi da je potpuno bezopasan. Kad su 20 godina kasnije svi iz reklame pomrli od raka onda su se dosetili da bas nije tacno ono sto su govorili ranije . Kad su pare i moc u pitanju znamo da zapadnjaci ne prezaju ni od cega , zato operz ...

На западу је и време новац. Тамо у Америки ако имаш довољно новца не мораш ни да робијаш. Једноставно све се може купити за доларе. Шта је ту једно истраживање, ситница права. 

Подели на овим сајтовима

Elem , kratko da spamujem temu , kad sam bio klinac pre nekih skoro 30 godina citao sam knjige koje su dosta stidljivo govorile o svetskim zaverama i novom svetskom poretku. To mi je tad bilo zanimljivo koliko i naucna fantastika i citao sam to kao sto se citaju bajke . Elem , 30 godina kasnije , sve sto su u tim knjigama pisali se desilo . Nije da verujem u sve te stvari , ali zapita se covek ...i naravno imam oci pa vidim sta se desava , ne mora da se bude ne znam kakav genije da coveku bude jasno kakvu igru igraju amerikanci i nije da se bas oni mnogo kriju

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, cloudking рече

Mislim da bi svi ljudi trebalo da veruju tebi i Ignjatiju.

Zasto?

Pa ... eto... zato

Просто. Требам ли још да вам цртам? Не треба, тебра. Само ти следи Игњатија и бићеш много бољи и здравији човек. Ја, то смо сви ми!

Подели на овим сајтовима

Total Population of the World by Decade, 1950–2050

(historical and projected)

Year Total world population
(mid-year figures)
Ten-year growth 
rate (%)
1950 2,556,000,053 18.9%
1960 3,039,451,023 22.0
1970 3,706,618,163 20.2
1980 4,453,831,714 18.5
1990 5,278,639,789 15.2
2000 6,082,966,429 12.6
20101 6,848,932,929 10.7
20201 7,584,821,144 8.7
20301 8,246,619,341 7.3
20401 8,850,045,889 5.6
20501 9,346,399,468
1. Projected.

http://www.infoplease.com/ipa/A0762181.html

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, zuti car рече

Elem , ti si kompletna ilustracija izreke "slep kod ociju" ,vreme ce pokazati ko je u pravu . Sto se tice toga na sta su sve spremi naucni radnici, kad bi znao 10% onoga sto znam ja o stvarima koje su se desavlale na PMF-u kosa bi ti se digla na glavi . A tek o drugim nekim institucijama da ne govorim, klinickim studijama ...neka , mila mi je glava . Elem , uzivaj ti u svojim uverenjima a mene u buduce zaobidji sa svojim komentrima

Ako si toliko siguran u svoje znanje da zelis razmenu misljenja samo sa istomisljeninicima ja zaista nemam nikakav problem da uvazim ovu tvoju molbu. U buduce  te citiram samo na nepolemickim razbibriga temama. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aquilius Cratus рече

Ako si toliko siguran u svoje znanje da zelis razmenu misljenja samo sa istomisljeninicima ja zaista nemam nikakav problem da uvazim ovu tvoju molbu. U buduce  te citiram samo na nepolemickim razbibriga temama. :)

A lepo te zamolih da me se manes. Vidi, za razlku od tebe , koji sve znas i u svemu si strucan ja mogu da polemisem u svega par disciplina,onih za koje sam se skolovao i one kojima se bavim svakodnevno. Sto se tice polemike sa ljudima kao sto si ti, to izbegavam jer je gubljenje vremena , sta ima da se prica sa covekom koji mantra stalo jedne te iste stvari a ne vidi sta mu se pred nosom desava tako da sa tobom, jehovinim svedocima i slicinam ne ulazim u rasprave bilo koje vrste .Eto prznajem ti ,pobedio si, pametniji si , ajde sad me obidji . 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

U pitanju je Sprague-Dawley sorta pacova koja je inače sklona dobijanju tumora.

Nisu svi razvili tumore i pocrkali, već je npr. u grupi od 10 pacova koji su jeli GMO njih 6 dobilo tumore posle dve godine (što im je životni vek) a u kontrolnoj grupi je 4 od 10 dobilo tumore. Pošto je dug vek i veoma mala grupa, rezultati su potpuno irelevantni... .

Aha, hvala na informacijama. :skidamkapu:

1 hour ago, Avocado рече

Velike pare su u oba tabora.

S tim što ovi čisto organski ne nude ništa novo, već ono na šta smo navikli i jeli milenijumima (ako izuzmemo prskanje, otrove i uopštu zagađenost itd). GMO s druge strane donosi nešto radikalno novo, što menja samu genetiku biljke, i ljudi su s pravom skeptični i uplašeni.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, zuti car рече

.Eto prznajem ti ,pobedio si, pametniji si

Храни и ти свој мозак ГМО храном богатом протеинима, минералима и витаминима, па ћеш бити паметнији. Овако си на нивоу старог, преиндустрјскореволутивтивном људском нивоу. Не чуди што си тако старомодан када једеш старинску храну. Када почнеш да се храниш и појиш модерно, бићеш и модернијих схватања. За почетак МД бургери уз кока-колу, 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ignjatije рече

Храни и ти свој мозак ГМО храном богатом протеинима, минералима и витаминима, па ћеш бити паметнији. Овако си на нивоу старог, преиндустрјскореволутивтивном људском нивоу. Не чуди што си тако старомодан када једеш старинску храну. Када почнеш да се храниш и појиш модерно, бићеш и модернијих схватања. За почетак МД бургери уз кока-колу, 

Zivo me zanima koliko su ti moderni pametni kad nestane struja  

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, Ignjatije рече

На западу је и време новац. Тамо у Америки ако имаш довољно новца не мораш ни да робијаш. Једноставно све се може купити за доларе. Шта је ту једно истраживање, ситница права. 

Pa imas takva istrazivanja van zapada, u Kini, Rusiji, Indiji, zemljama Juzne Amerike, u tome je poenta peer review-a ili recenzije kako se kod nas moze sresti, da se jedan naucni rad oceni od strane velikog broja naucnika sirom sveta gledajuci logicku strukturu rada, zadovoljavanje naucne metodologije, izvore podataka bilo u vidu literature bilo u vidu empirijskih podataka dobijenih kroz eksperimente, testove i slicno, pa se onda ponavljaju isti takvi testovi u Rusiji npr. i gleda se da li testovi zaista predvidjaju odredjene pojave, stim sto je tu pretpostavka da naucni rad opisuje u delu za metodologiju postupak izvodjenja eksperimenta i testa.

Ovako ti se proverava veliki broj lekova npr. koji su u prodaji sirom sveta, pa tako ako ''zli Amerikanci naprave neki lek kojim hoce da pobiju populaciju''  ruski naucnici testiraju lek i vide da lek nije napravljen da pobije ljude nego da leci i onda kazu ''lek je super, radi, leci, pustite u prodaju''. I ne samo lekova, nego mnogo cega drugog, npr. nove tehnologije za telefone, racunare, tekstil za odecu itd. Nije tu samo GMO.

Подели на овим сајтовима

46 minutes ago, Ignjatije рече

Просто. Требам ли још да вам цртам? Не треба, тебра. Само ти следи Игњатија и бићеш много бољи и здравији човек. Ја, то смо сви ми!

Ignja-ti- je!

Še- će- ru!

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Ignjatije рече

Hahah... Cekaj, ti stvarno verujes da neko danas jede prirodnu hranu?

E moj ignjo, ljudi prirodnu hranu nisu jeli vec vekovima.

Cak i onaj krastavac ili paradajz koji si direktno sa stabljike otkinuo u basti svog deke- nije prirodan

Kad bi se ljudi pravilno informisali pre dnosenja "cvrstih" stavova svet bi bio tako lepo mesto i energiju bi umesto na gluposti trosili na kreativne stvari...

Подели на овим сајтовима

56 minutes ago, cloudking рече

Kako da te umilostivimo da sa nama podelis to "znanje" koje samo ti znas  i niko drugi, a koje bi nam svima otvorilo oci?

Zasto krijes te argumente? Ako zaista posedujes infomracije koje bi nam otvorile oci a namerno ne zelis da ih podelis i svesno gledas kako svi zajedno umiremo zbog neznanja, ti si onda vrlo, vrlo los covek...

Zato sto ne mogu nista da dokazem . Drugo , porodica mi zivi u Srbiji . Da ja sam vrlo , vrlo los covek . 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...