Avocado Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 1 hour ago, Иван ♪♫ рече S tim što ovi čisto organski ne nude ništa novo, već ono na šta smo navikli i jeli milenijumima (ako izuzmemo prskanje, otrove i uopštu zagađenost itd). GMO s druge strane donosi nešto radikalno novo, što menja samu genetiku biljke, i ljudi su s pravom skeptični i uplašeni. "S pravom" skeptični isto koliko su "s pravom" bili skeptični i uplašeni pojedinci koji su verovali da će im radikalno novi način potretisanja (fotografija) zamrznuti i oduzeti deo duše. Nemam ništa protiv skeptičnosti, ali ovde se ne radi o skepsi već o ničim utemeljenim predrasudama. Postoji razlika između tvog pristupa koji jeste samo skepsa i pristupa velikog broja ljudi koji "znaju" da je GMO štetan iako o genetici nemaju pojma. To što je nešto novo i generalno nepoznato običnim ljudima daje mnogo mogućnosti šarlatanima da o tome pričaju šta god im padne na pamet. A ovo nije ništa posebno novo (što su Juan i drugi već objasnili)... genetika biljaka se milenijumima menjala prirodnom i veštačkom selekcijom mutacija... sada samo ne čekamo da se mutacija dogodi, već je sami napravimo... postoji mogućnost da to može da izazove neke štetne posledice nekim mehanizmom koji nam trenutno nije poznat ali ako je suditi po onome što danas znamo, nejasno je zašto bi gen. modifikovanje nužno izazvalo štetne posledice... ima ono što neko već napisa ovde da to ne može da bude zdravo zato što je veštački stvoreno... ali iz naučne perspektive ta tvrdnja je jednaka onoj već pomenutoj bojazni za dušu osobe koja je fotografisana... Tako da je sasvim ok da budeš skeptičan prema naučnim radovima ali moja najtoplija preporuka je da budeš skeptičan prema svemu što pročitaš iz anti-GMO tabora. Ne kažem da odbaciš, nego proveri. Ja koji god takav sajt da sam proverio našao sam da nešto lažu i obmanjuju... ovo sa pacovima i tumorima ti je lep primer... pokažeš one slike i ne kažeš ljudima da takve tumore ti pacovi dobijaju u velikom broju šta god da jedu... Џуманџи and Branka62 је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 4 minutes ago, cloudking рече Gospodin je pilot u Vojsci Srbije. Trenutno u penziji. Pre izvesnog vremena je napisao sjajan clanak o poreklu i nastanku avio tragova pa ako ima volje i mogucnosti ja bih voleo da ga ponovo linkuje... Pa odlicno, neka postavi ! Neka objasni, jer ja ne nadjoh odgovor zasto ovi tragovi ne nestaju, nego se shire, spajaju i stvori se jednoobrazan sloj , kao da postoji neki tanak filter izmedju nas koji gledamo i sunca???????? Kako su sve shiri, dobija se iluzija, ili nije iluzija da taj sloj polako pada na zemlju...za to vreme putnicki avioni idu, slecu, polecu i ne ostavljaju nikakve tragove.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 8 minutes ago, emilija рече Proverio i red letenja i locirao moju kucicu? E pa ne prelecu je u redovnom avio saobracaju, verovatno si informisan i oko frke u vezi preletanja grada...:) Па информисан сам у мери што сам читав живот провео у авијацији... 1 minute ago, emilija рече Ja sam jako dugo na ovoj lokaciji, mogu da posmatram nebo kad je vedro i putnicki avion ostavlja trag koji se normalno gubi posle tridesetak sekundi, do minuta...obzirom da leti svanjiva vec od 04h moze lepo da se posmatra. Ovde nema "shpiceva" u poletanju/sletanju, da bi se ovakav karambol napravio na nebu. Avioni slecu i polecu kao na traci svakih desetak minuta ali koridor im nije preko "mog" brda...... Да!. У идеалним условима атмосфере. Али ни ти ни ја не знамо какви су атмосферски услови владали на сваком појединачном тзв. нивоу лета за сваки авион који се нашао на твојој слици, односно његов траг. Тј. колика је била температура СТВ, влажност ваздуха, ваздушни притисак и сл... На крају, о ономе што си рекла Posto niko od zvanicnika nece da izadje pred raju i kaze, ostaje nam da verujemo svim srcem da je prosipanje hemikalija s neba , могу да ти кажем следеће. Из прве руке. Сви припадници свих војних и цивилних ваздухопловстава на свету су потплаћни да ћуте наравно. И не само они, него и контролори летења. Али су наравно добили специјлане уређаје да инсталирају у својим кућама, који ће да заштите њихове породице када ове хемикалије почну да делују. Само селективно и само бахато бајо мој... АлександраВ, Џуманџи and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 I jos jedno pitanje, zasto nikad ne uspem da vidim te avione, konkretno s moje fotografije? Tragovi su vidljivi ili dok je mrak, pre svanuca (znaci preletali su pre 04h ujutru) ili kad je oblacno?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 1 minute ago, emilija рече Pa odlicno, neka postavi ! Neka objasni, jer ja ne nadjoh odgovor zasto ovi tragovi ne nestaju, nego se shire, spajaju i stvori se jednoobrazan sloj , kao da postoji neki tanak filter izmedju nas koji gledamo i sunca???????? Kako su sve shiri, dobija se iluzija, ili nije iluzija da taj sloj polako pada na zemlju...za to vreme putnicki avioni idu, slecu, polecu i ne ostavljaju nikakve tragove.... Nemoj da te Rakić loži... to Laminati prskaju sa neba lekovite hemikalije u nameri da nam još više produže životni vek... đubrad pokvarena... nije im dosta što je prosečan životni vek porastao na 80 godina, hoće da svi živimo do 100... seme im se zatrlo... Џуманџи, Милан Ракић and emilija је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 1 minute ago, emilija рече I jos jedno pitanje, zasto nikad ne uspem da vidim te avione, konkretno s moje fotografije? Tragovi su vidljivi ili dok je mrak, pre svanuca (znaci preletali su pre 04h ujutru) ili kad je oblacno?? Ja bih jako, jako voleo da vidim fotku traga aviona dok je oblacno. Mozes li da je postavis? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 2 minutes ago, Милан Ракић рече Па информисан сам у мери што сам читав живот провео у авијацији... Да!. У идеалним условима атмосфере. Али ни ти ни ја не знамо какви су атмосферски услови владали на сваком појединачном тзв. нивоу лета за сваки авион који се нашао на твојој слици, односно његов траг. Тј. колика је била температура СТВ, влажност ваздуха, ваздушни притисак и сл... На крају, о ономе што си рекла Posto niko od zvanicnika nece da izadje pred raju i kaze, ostaje nam da verujemo svim srcem da je prosipanje hemikalija s neba , могу да ти кажем следеће. Из прве руке. Сви припадници свих војних и цивилних ваздухопловстава на свету су потплаћни да ћуте наравно. И не само они, него и контролори летења. Али су наравно добили специјлане уређаје да инсталирају у својим кућама, који ће да заштите њихове породице када ове хемикалије почну да делују. Само селективно и само бахато бајо мој... Nema potrebe da budes ironican, dovoljno je da odgovoris ako si raspolozn:) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 1 hour ago, Juan рече Разлика није у измењеној генетици, већ у томе како се до исте долази. Генетским инжењерингом се измене постижу прецизном и циљаном променом тачно одређених гена. Традиционалном вештачком селекцијом се одабирају само оне јединке код којих се жељена промена (мутација) већ десила уз наду да ће се мутација пренети на потомство. Ни у једном ни у другом случају ти немаш никакав доказ да промена можда није штетна. Штавише, код генетског инжењеринга барем тачно знаш шта си урадио, па је лакше да предвидиш евентуалне штетне последице. Код вештачке селекције је немогуће било шта предвидети јер немаш појма шта се тачно десило. Da, razlika je u načinu. A što kažeš, i u prirodi su redovne mutacije (i bez neke selekcije), tako da realno nikad i ne znaš šta si pojeo. Ko zna, možda je i ,,prirodna" hrana nekad nekome naškodila zbog mutacija, a možda je i samo prošla kroz stomak, a to niko realno ne može da zna. Samo što je onaj prvi način, selekcija, prirodan način, i od toga se ne plašimo, jer oduvek jedemo takvu hranu. Sad, koliko je tehnologija koja prčka sa genima pouzdana, ne znam, nadam se dovoljno da ne napravi neki kuršlus. Prateći tako neke vesti na netu, počeće genetski inženjering polako na ljudima da se primenjuje, i to uskoro, radi lečenja do sada neizlečivih bolesti, pa će to baciti GMO u senku. Mislim da posle ljudima neće biti ni bitno. АлександраВ and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 Chemtrails je jedna od onih prica za koju nemam nikakav problem da jasno izgeneralizujem sve ljude koji u nju veruju kao vrlo, vrlo... sumnjivog intelekta. Cak i oni koji su zavrsili osmogodisnju skolu poznaju kako funkcionise priroda za toliko... @emilija jel znas da bi otrov posut sa neba nekontrolisano se sirio na sve strane a vetrovi bi ga odneli daleeeeko od prvobitne destinacije? Jer mi, vidis, jos uvek nemamo nacin da predvidimo kretanje vazdusnih struja... Zato i nemamo precizne vremenske prognoze za duze od tri dana. A ovo je samo jedan od mnooogo vrlo dobrih argumenata koji idu u prilog tvrdnji da su chemtrails prica za ovcice koje bi popasle sta god im serviras.... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 5 hours ago, -Владимир- рече Па могло је близу 2 милијарде, али добро можда је клима била другачија. Naravno... ko je još čuo za umiranje od gladi pre nego što su ovi naučnici počeli da se igraju sa hranom... maxina је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 Boze koliko onda ima fanatika na kugli zemaljskoj...... http://www.chemtrailcentral.com/ Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 Управо сада, Avocado рече Naravno... ko je još čuo za umiranje od gladi pre nego što su ovi naučnici počeli da se igraju sa hranom... Citao sam procene da bi GMO mogla da potpuno iskoreni glad na planeti i to za neko iznenadjujuce kratko vreme.. al jbg, jos uvek smo prezauzeti njenim zabranjivanjem пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 2 minutes ago, emilija рече Boze koliko onda ima fanatika na kugli zemaljskoj...... http://www.chemtrailcentral.com/ Nemoz ni da zamislis... Pogledaj ovaj sajt. Ako posle toga i dalje verujes da je zemlja okrugla, razocarala si me i kao teoreticar zavere i kao komunista http://www.theflatearthsociety.org пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 8 minutes ago, cloudking рече Ja bih jako, jako voleo da vidim fotku traga aviona dok je oblacno. Mozes li da je postavis? jedva docekao lapsus??? :))))))))))))) jasno je valjda sta sam pitala ili da crtam,zasto ne vidim te avione koji prelecu u svim pravcima nikad dok je dan i vedro, nego dok je mrak i oblacno?I onda, kad svane ili se razvedri, vide se ti tragovi....auuuu zamori me crtanje....:))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 29, 2016 Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 3 minutes ago, cloudking рече Citao sam procene da bi GMO mogla da potpuno iskoreni glad na planeti i to za neko iznenadjujuce kratko vreme.. al jbg, jos uvek smo prezauzeti njenim zabranjivanjem pa nije iznenadjujuce kratko, verovatno se prebrzo krepa od toga....:))))))))))))))))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука