Jump to content

Dr .Sc. Malenica: Nema dokaza da je GMO štetan, paniku i neznanje trebamo ostaviti iza sebe

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

18 hours ago, Avocado рече

Mali problem sa tom pričom na ovoj temi je to što ne postoje GMO jagode u komercijalnoj prodaji (radili su neke eksperimente ali nisu isplative)... sve te takve jagode koje si videla i probala nisu GMO... isto važi za jabuke i dinje... sve to na šta kukaš prave konkurenti GMO proizvođača - proizvođači hibrida... koji najviše i finansiraju anti-GMO kampanju...

Sve je moguce...ali svakako ja to necu jesti. 

20 hours ago, Ronald рече

Ok, samo polako ima vremena da promijenis stavove, kako imas stila za modu tako ces imati i za nauku vise sluha, vremenomemoji2.png

U vezi nekih drugih stvari moguce, u vezi  " prirode" nikad, tu vazi ona stara " sto kolevka zaljulja, to motika zakopa"

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

U vezi nekih drugih stvari moguce, u vezi  " prirode" nikad, tu vazi ona stara " sto kolevka zaljulja, to motika zakopa"

Kupicu ti lijep sal za zimu, hehehe,a ti pokusaj da procitas one linkove koje sam ostavio na nekoj od prethodnih strana[emoji2]

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Ronald рече

Kupicu ti lijep sal za zimu, hehehe,a ti pokusaj da procitas one linkove koje sam ostavio na nekoj od prethodnih stranaemoji2.png

Ronalde, :bighug:

drag si mi...ali cak i da mi kupis dozvolu za uspon na Mount Everest, Serpase i boce sa kiseonikom + avio kartu za Katmandu...opet ne bih promenila stav. :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

44 minutes ago, Adelaida рече

Sve je moguce...ali svakako ja to necu jesti. 

A jel jedes nesto od sledecih namirnica:

Banane

Pomorandze

Paprika

Krastavac

Kupus

Kelj

Brokoli

Prokelj

?

Posto ni jedna od njih ne postoji u prirodi a ovo sto jedemo je covek dizajnirao prema svojim potrebama u poslednjih par stotina godina.

Cak i ako si ih sama uzgajila i svojom rukom ubrala direktno i baste iza kuce, to nisu prirodne namirnice jer poticu iz modifikovsnog semena.

Pravo je pitanje zasto ti ne znas za to?

A jos pravije pitanje otkud tolika sigurnost u ono sto pricas a definitivno nisi upoznata sa osnovama onoga o cemu pricas?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Na fotografiji koju si postavila se vide dva aviona koje si uhvatila u trenutku dok prelecu.

Ako ti nesto ne vidis ne znaci da toga zaista nema...

naravno da ih vidim:))))

Upravo je i pitanje bilo zasto se njihovi tragovi izgubishe odmah po fotkanju a tragovi koje sam zatekla stoje nekoliko sati......

ima li jos neko pogresno ili sumnjivo slovo u mojim izjavama da se ratosiljam replike i odem da spavam konacno? :)))

Подели на овим сајтовима

Ronalde, :bighug:

drag si mi...ali cak i da mi kupis dozvolu za uspon na Mount Everest, Serpase i boce sa kiseonikom + avio kartu za Katmandu...opet ne bih promenila stav. :stadaradim:

Ne zelim ja da mijenjas stav Adel, vec da se zainteresujes, procitas i razmislis o tome[emoji2]

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ronald рече

Ne zelim ja da mijenjas stav Adel, vec da se zainteresujes, procitas i razmislis o tomeemoji2.png

Jesam. I zakljucih sto zakljucih. 

Niko nije savrsen. Ostacu pri svom uverenju da je GMO stetan po coveka, prirodu, insekte itd...:)

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, emilija рече

naravno da ih vidim:))))

Upravo je i pitanje bilo zasto se njihovi tragovi izgubishe odmah po fotkanju a tragovi koje sam zatekla stoje nekoliko sati......

ima li jos neko pogresno ili sumnjivo slovo u mojim izjavama da se ratosiljam replike i odem da spavam konacno? :)))

Pokušah da odgovorim... Sve zavisi od visine na kojoj su se avioni nalazili/nalaze. Odnosno nivoa leta, kako se to kaže u civilnoj avijaciji. I u zavisnosti od visine, odnosno atmosferskih prilika na njoj, neki tragovi će se razići odmah, dok će neki "ostati" kao cirusi po nekoliko sati. 

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, cloudking рече

covek dizajnirao prema svojim potrebama u poslednjih par stotina godina.

Da...ukrstao seme. Kao sto se kalemi voce...nemam nista protiv toga. To nema veze sa GMO, to je kao nebo i zemlja.

14 minutes ago, cloudking рече

A jos pravije pitanje otkud tolika sigurnost u ono sto pricas a definitivno nisi upoznata sa osnovama onoga o cemu pricas?

Ne svidja mi se naziv, izgled, ukus, sastav, to sto ubrizgavaju pesticide u takvu hranu, to sto ubija pcele,nema semenke i ima jos puno toga sto mi se ne svidja....jednostavno mi se ne svidja jer je protivprirodno. Ne volim nista sto nije prirodno, nista hemijski, nista vestacki...:)

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Adelaida рече

Jesam. I zakljucih sto zakljucih. 

Niko nije savrsen. Ostacu pri svom uverenju da je GMO stetan po coveka, prirodu, insekte itd...:)

Ali ti već jedes dobar dio namirnica koje ne postoje u prirodi, tako da nema dokaza da je GMO štetan, ja samo postavio dva linka koji pobijaju sve što iznose ovi anti GMO.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Ronald рече

Ali ti već jedes dobar dio namirnica koje ne postoje u prirodi

Da, ja papriku, krastavce i kupus ( i sta vec nabrojaste) berem u obliznjoj labaratoriji za geneticka istrazivanja ...:0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Adelaida рече

Da, ja papriku, krastavce i kupus ( i sta vec nabrojaste) berem u obliznjoj labaratoriji za geneticka istrazivanja ...:0212_rolleyes:

Ne nego su mnoge namirnice već GMO, banane su modifikovane jer u suprotnom ne bi mogle da se jedu, i mnoge druge:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...