Avocado Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 19 minutes ago, Ronald рече Rad nije validan jer miševi imaju predispozicije za teška oboljenja, zašto nisu hranjeni oni koji nemaju, pa zbog toga što mi mu propao rad. Nije to suština... ova sorta pacova ima malo veće predispozicije za rak, zato se i koristi u ovakvim ispitivanjima... problem je u kombinaciji malog uzorka (po 10 u svakoj grupi) i dužini trajanja... posle 2 godine (što je njima životni vek) se ne zna koji od njih su umrli ili dobili rak zbog svojih gena, nevezano za to šta su jeli... Svakako bi trebalo nastaviti istraživanja. Ronald and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 7 minutes ago, АлександраВ рече Чекамо да научна јавност то потврди и казни га за измишљотине. До тада, он је део научно признатих резултата. Ne čekamo... to se već desilo... Ronald је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Управо сада, Avocado рече Ne čekamo... to se već desilo... Онда нисам у току... повучен му је рад или? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 minute ago, АлександраВ рече Онда нисам у току... повучен му је рад или? Da, veliki broj naučnika i naučnih insistucija je kritikovao metodologiju i zaključke i povučen mu je rad. Posle je opet objavljen (uz neke izmene) ali u manje "prestižnom" časopisu... ne znam ni da li je prošao peer review. Ronald је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Управо сада, Avocado рече Posle je opet objavljen А, то знам, 2014. године... мислила сам сада,.. да ли је након јуна 2014. године, када је поново био критикован, тај рад повучен или постоји рад који побија резултате његовог истраживања? http://enveurope.springeropen.com/articles/10.1186/s12302-014-0014-5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 17 minutes ago, Avocado рече Nije to suština... ova sorta pacova ima malo veće predispozicije za rak, zato se i koristi u ovakvim ispitivanjima... problem je u kombinaciji malog uzorka (po 10 u svakoj grupi) i dužini trajanja... posle 2 godine (što je njima životni vek) se ne zna koji od njih su umrli ili dobili rak zbog svojih gena, nevezano za to šta su jeli... Svakako bi trebalo nastaviti istraživanja. Da ja nisam lijepo objasnio kao ti, upravo je i jedan od ovih profesor a to naveo i rekao da treba nastaviti istraživanje, tako piše i na wikipedia. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Avokado Hajde ako ti nije teško napisi nekoliko rečenica o njegovim istraživanjima, jer si više čitao nego ja sve vezano za njega. Naravno ako imaš vremena. Vidio sam nekoliko njegovih radova i kritike i radovi imaju dosta propusta. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Истраживање Сералинијеве групе објављено је у часопису Journal of Food and Chemical Toxicology. Након годину дана часопис је повукао чланак са образложењем да закључци о последицама ГМО усева на здравље животиња нису довољни за коначну тврдњу о штетности ГМО-а. Занимљива је и чињеница да је непосредно пре повлачења овог чланка, бивши Монсато научник, Richard Goodman, постао уредник овог часописа. Часопис који је објавио Сералинијеву студију се предомислио и повукао је. Зашто ? Не зато што је Сералини урадио било шта неморално, не зато што је плагирао материјал, не зато што је на било који начин био непоштен, већ због тога што је користио пацове са (наводно) инхерентном тенденцијом да развију туморе (Спраг – Давлијеве деформације) и зато што је користио премало пацова (10). То је то. То су Сералинијеве грешке. Осам година пре Сералинија, Монсанто је такође истраживао односе пацов-тумор-ГМО и студију објавио у истом часопису. Монсантова студија је показивала да нема никаквог проблема тумора у пацовима. Монсанто је користио исти сој пацова као и Сералини, и у истом броју (10). Нико се пожалио није. Монсанто студија је трајала 90 дана, а тврде да нема штете. Насупрот томе, студија Сералини се односила на две године и знаци тумора код пацова се нису показивали ни након 9 месеци. Дакле, јасно је да 90 – дана храњења пацова овим састојцима, није довољно дуго да би се открили канцерогени ефекти ГМ производа. Да би ови подаци могли да уђу у јавну расправу, научници морају поставити своје етичке одговорности изнад корпоративних профита и престати са континуираним нападима на науку која има везе са ГМ сигурности. Заштита права научника да објаве своје налазе, без цензуре или повлачења мора бити очувана. извор zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 48 minutes ago, Avocado рече Nije to suština... ova sorta pacova ima malo veće predispozicije za rak, zato se i koristi u ovakvim ispitivanjima... problem je u kombinaciji malog uzorka (po 10 u svakoj grupi) i dužini trajanja... posle 2 godine (što je njima životni vek) se ne zna koji od njih su umrli ili dobili rak zbog svojih gena, nevezano za to šta su jeli... Svakako bi trebalo nastaviti istraživanja. Meni nije jasno zašto istražuju uopšte na ovim miševima a ne na zdravim kada neće znati ni posle mnogo istraživanja koji je uzrok. Mislim te studije su dosta ograničene, to najosnovniji vid istrazivanja, koji ima svoju svrhu radi nastavka u vidu nekog složenijeg i dužeg istraživanja na pacovima. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 15 hours ago, Avocado рече Naravno... ko je još čuo za umiranje od gladi pre nego što su ovi naučnici počeli da se igraju sa hranom... Генерално, веће глади су биле или последица ратова или природних катастрофа већих размера, а на то верујем ни ГМо није имун. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 I nauka greši, ne treba biti isključiv i ići u krajnost, ni u jednom, ni u drugom smeru АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ево још једном: ако немате добру теоријску идеју како ГМО може да изазове туморе код пацова, повезивање тумора са ГМО исхраном није и не може да буде наука. Нити Сералини, нити било ко други такву идеју нема и то је главни и најважнији разлог зашто то истраживање није добро. Тек онда долазе питања о исправности експерименталних процедура, избора пацова и сличном. Истраживање је било погрешно пре него што је почело. Заправо, није чак ни погрешно, што рече ономад Волфганг Паули. Нажалост, многа истраживања у вези хране и медицине су баш таква, није Сералини једини... Ronald and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 2 minutes ago, Juan рече Ево још једном: ако немате добру теоријску идеју како ГМО може да изазове туморе код пацова, повезивање тумора са ГМО исхраном није и не може да буде наука. Нити Сералини, нити било ко други такву идеју нема и то је главни и најважнији разлог зашто то истраживање није добро. Тек онда долазе питања о исправности експерименталних процедура, избора пацова и сличном. Истраживање је било погрешно пре него што је почело. Заправо, није чак ни погрешно, што рече ономад Волфганг Паули. Нажалост, многа истраживања у вези хране и медицине су баш таква, није Сералини једини... Bravo Juan bez teorijske podloge sve ostalo pada u vodu, zbog tog meni većina istraživanja o odnosu hrane i zdravlja već na početku nema nikakvog smisla. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 15 hours ago, cloudking рече Citao sam procene da bi GMO mogla da potpuno iskoreni glad na planeti i to za neko iznenadjujuce kratko vreme.. al jbg, jos uvek smo prezauzeti njenim zabranjivanjem Ја сам читао процене да ће Србија бити као Швајцарска за две, две и по године. И да ти кажем,и то ми вероватније звучи. zuti car and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 9 minutes ago, Иван ♪♫ рече I nauka greši, ne treba biti isključiv i ići u krajnost, ni u jednom, ni u drugom smeru Da, samo sto nauka ima u sklopu svoje metodologije sistem za proveru kada gresi i ako neko ne navede neku gresku pozivaju se na taj sistem sa nekim konrketnim brojkama to je tek prigovor prigovora radi bez icek konkretnog i sadrzinski vrednog. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука