Jump to content

Пар теза о нападима на СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 9. 7. 2016. at 15:36, александар живаљев рече

:)

Ако се то деси, било би од великог значаја да се тражи подршка за опстанак СПЦ на Косову и Метохији. Својевремено, 2013, Одбор за КиМ САСабора одбио је приједлог о "ватиканском статусу" СПЦ на Косову (Од тада се поменути одбор није састајао а по календару "Црква 2016" није мијењао ни састав иако се нпр епископ славонски г. Јован из очитих разлога не може више да бави том темом). Сада када косовске власти у свом "настојању да омогуће слободу вјероисповести" на територији коју контролишу, помињу и постојање албанске, македонске и црногорске ПЦ на Косову (!), чини ми се, да "ватикаски статус" за СПЦ на КиМ треба поново размотрити.

Expand  

... готово да ти завидим на оптимизму... :)

Подели на овим сајтовима

On 9. 7. 2016. at 13:37, Suncokret54 рече

сви знамо за инсистирање на високом образовању клирика, од стране епископа

Expand  

Ако мислиш да богословија даје високо знање....

Подели на овим сајтовима

On 9. 7. 2016. at 18:57, Ламех рече

Ако мислиш да богословија даје високо знање....

Expand  

... са Пајтоновцима не комуницирам , ништа лично него због краљице, са тобом ћу пак учинити изузетак, осетљив сам на униформисана лица са брчићима... не, не мислим, они тако мисле...:coolio:

Подели на овим сајтовима

Дајте мало оптимизма.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Gadljiv sam na SPC. Planiram da se krstim u Grčkoj da li neko zna da li je to moguće i može li neko ko nema grčko državljanstvo da bude deo grčke crkve. Ne želim da budem deo SPC ni u kom pogledu. Ono što sam video u Grčkoj 15. Avgusta me šokiralo proslava Velike Gospe tako se kaze kod nas u Hr , pošto je na isti dan kao i kod Katolika, tamo je bilo na hiljade ljudi i celi drzavni vrh grčke procesija i običaji kojih kod nas nema, da budem konkretan ima kod nas u HR , mislim za Srbiju jad i cemer. Grci su poput Hrvata a znam pouzdano i za Rumune da su jako okrenuti crkvi i religiji bio sam u Rumuniji i to video to je čudo. Srbija se ponaša kao da je samo tamo bio komunizam !

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Креирај ново...