feeble Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 stvaramo svog licnog Boga...bez obzira na ono sto uci pravoslavna crkva Hoces da kazes: stvarate, a ne stvaramo? Драшко and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Cilj Hrišćanskog života nije ispunjavanje Božijih zapovesti. Ovo kad bi rekao nekom svešteniku ja mislim da bi pao na doope.Držanje zapovesti jeste izraz ljubavi hrišćanina prema Bogu: Po tom znamo da ljubimo decu Božiju kad Boga ljubimo i Njegove zapovesti držimo. Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Ovo kad bi rekao nekom svešteniku ja mislim da bi pao na doope Kada je vladika Ignatije ovo rekao, pola Crkve je palo na ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Da ti sada nešto objasnim, Bog ne daje zakon, on daje zapovesti koje su zadate a ne date, dakle nije to zakon, već preporuka. Zakon radja moralizam, moralizam radja egoizam, egoizam radja teror i terorizam. Cilj Hrišćanskog života nije ispunjavanje Božijih zapovesti. Vec sam objasnio to sto sam napisao u vezi 'zakona' i pravoslavne crkve .... ja sam o tome govorio, ne zanima nas ono sto uci pravoslavna crkva i stvaramo licne Bogove.... Ovo zadnje ne bih ni da komentarisem a odosmo i sa teme Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Kada je vladika Ignatije ovo rekao, pola Crkve je palo na ... A gde je to rekao da hrišćani ne moraju da drže zapovesti Božije? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Благо вама ако знате какву Бог има намеру са вама, и која је промисао Божија. Лазар Нешић, Sanja Т. and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Vec sam objasnio to sto sam napisao u vezi 'zakona' i pravoslavne crkve .... ja sam o tome govorio, ne zanima nas ono sto uci pravoslavna crkva i stvaramo licne Bogove.... Ovo zadnje ne bih ni da komentarisem a odosmo i sa teme Hteo si reći, iz tvog ugla gledanja "ne zanim nas" Ovo poslednje treba da shbvatiš i komentarišrš, jer je jako važno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Skoro je bila emisija (kako ne gledam tv redovno ne uzmite za zlo mozda i pre par meseci), i to neki katolici bas lepo pricali o tome kako je nastao sam cin vencanja. U ranoj crkvi nije bilo obreda vencanja, nego lepo se dvoje gledali ili cak se ni nisu poznavali i oni il roditelji resili da se zene, muskarac uzme zenu pod svoj krov, dakle seksaju se i sutra, prekosutra nakosutra lepo objave da su u braku. Prica iz jevandjelja - imala si pet muzeva i ni jedan ti nije muz... Muz i zena su postajali tako, nije postojala kategorija zabavljanja uz "poznanje". Tek dosta kasnije, ali ceo obred vencanja je u stvari svojevrsno priznavanje zajednice da je fakat da su oni se sjedinili i eventualno ono obrucenje pre toga i sve posle sto se nakalemilo - da bi zajednica posvedocila da ne postoje prepreke, da nisu vec u braku, da nisu u rodu i slicno... Zanimljivo je ovo , kod vjenčanja je svećenik više kao svjedok a zapravo se mladenci sami sebi , tj. svojim izgovorenim riječima dodjeljuju sakrament braka i koji počinje od trenutka konzumiranja... zato mjenjanje partnera nosi veliku odgovornost te isapada na neki način da si se onda i više puta ženio ako si naravno sa svakom osobom bio iz ljubavi.."imala si pet muževa... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Hoces da kazes: stvarate, a ne stvaramo? Ne, dobro sam napisao... mi ljudi stvaramo.... naravno ne mislim na sve ljude Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Hteo si reći, iz tvog ugla gledanja "ne zanim nas" Pa mozes i tako da napises,ja naravno nisam mislio na to da nas nista od ucenja pravoslavne crkve 'ne zanima' nego prihvatamo ono sto nama odgovara a ostalo negiramo,.....vec sam nekoliko puta na ovoj temi napisao, ponovicu jos jednom .... ako nas pravoslavna crkva uci da je seks prije braka grijeh, a ovdje covjek napise da nije blud mijenjati partnere prije braka ... samo eto to ne treba raditi cesto, ne treba skakati s jednog na drugog , ...a jedan drugi napise da nije blud biti u otvorenoj vezi.... sta reci na to, to je protivljenje onome sto uci pravoslavna crkva.... Ima jos mnogo takvih primjera na drugim temama. Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 A gde je to rekao da hrišćani ne moraju da drže zapovesti Božije? Nije rekao da ne moraju, već da nije cilj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Pa mozes i tako da napises,ja naravno nisam mislio na to da nas nista od ucenja pravoslavne crkve 'ne zanima' nego prihvatamo ono sto nama odgovara a ostalo negiramo,.....vec sam nekoliko puta na ovoj temi napisao, ponovicu jos jednom .... ako nas pravoslavna crkva uci da je seks prije braka grijeh, a ovdje covjek napise da nije blud mijenjati partnere prije braka ... samo eto to ne treba raditi cesto, ne treba skakati s jednog na drugog , ...a jedan drugi napise da nije blud biti u otvorenoj vezi.... sta reci na to, to je protivljenje onome sto uci pravoslavna crkva.... Ima jos mnogo takvih primjera na drugim temama. Ajde sad ovako, svetitelj Pravoslavne Crkve, Ignatije Brajaničaov uči da je pakao u centru planete zemlje, gde se grešnici muče u realnim paklenim mukama, a raj je negde na istoku. Patrijarh Pavle, takodje svetitelj pravoslavne Crkve uči da raj i pakao nisu materijalna odredišta, već stanja duše koje proživljavamo već sada dok smo u telu i da nema govora o nekom materijalnom paklu. Koje je sad po tebi učenje Pravoslavne Crkve? Драшко, Paradoksologija and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Ajde sad ovako, svetitelj Pravoslavne Crkve, Ignatije Brajaničaov uči da je pakao u centru planete zemlje, gde se grešnici muče u realnim paklenim mukama, a raj je negde na istoku. Patrijarh Pavle, takodje svetitelj pravoslavne Crkve uči da raj i pakao nisu materijalna odredišta, već stanja duše koje proživljavamo već sada dok smo u telu i da nema govora o nekom materijalnom paklu. Koje je sad po tebi učenje Pravoslavne Crkve? Trebao bi pitati nekog svestenika a ne mene, ne kazem ja da sam neka sveznalica ... ali drzim se onoga sto znam i naravno jos uvjek ucim.Kakav god pakao da bio treba se klloniti bluda a i ostalih grjehova Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Trebao bi pitati nekog svestenika a ne mene, ne kazem ja da sam neka sveznalica ... ali drzim se onoga sto znam i naravno jos uvjek ucim.Kakav god pakao da bio treba se klloniti bluda a i ostalih grjehova Brate moj, ja sam na ovom sajtu od 2009, ovde je bilo više sveštenika nego što si ti očima video Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Brate moj, ja sam na ovom sajtu od 2009, ovde je bilo više svešteniko nego što si ti očima video Dugo si na forumu......I jesi li ih pitao za pakao ? Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука