Иван ♪♫ Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Иди кући па се љути, а овде испуњавај очекивања ih bre Snežo, s tobom šale nema Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 ih bre Snežo, s tobom šale nema Шала је смртно озбиљна ствар. Плутон, Дијана. and keka је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Односно, у ком тренутку оно што нам је дато од Бога постаје проблем за наш духовни, и неретко и друштвени, живот? Е у овоме је ствар - то није од Бога, тј. Бог не може да буде аутор греха. Реч је о искварености, изопачености нагона која је резултат пада. Блуд и пожуда (=наша реалност) су дакле резултат пада... Наравно да то није став ПЦ. То чак није ни близу става ПЦ по тој теми. То је став разних западних хришћаних деноминација и са православљем има везе к'о ја са Реал Мадридом. Па сличан је став код нас и њих, бар кад је ово у питању. Ако постоји разлика, ти реци, ја не знам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Шала је смртно озбиљна ствар. ajoj, kakva god tumačenja dalja, za mene neće da valja, molim Vas gospođo, nemojte me tući, ni za uši vući Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Е у овоме је ствар - то није од Бога, тј. Бог не може да буде аутор греха. Реч је о искварености, изопачености нагона која је резултат пада. Блуд и пожуда (=наша реалност) су дакле резултат пада... Molila bih te da mi objasniš šta je blud i požuda. Nije provokativno, i zaista me interesuje. Slažem se da Bog nije autor grijeha, ali stoji sledeće: I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom. Sada mene interesuje, kako su se rađali i množili? Da li je tome prethodio sex? Da li je sex iniciran požudom ili je bila njihova obaveza koju su obavljali bez čula koja su ima data...bez požude. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Реч је о искварености, изопачености нагона која је резултат пада. Блуд и пожуда (=наша реалност) су дакле резултат пада... Да не бисмо даље ширили то што си рекао, јер ћемо онда цео универзум расправе да покренемо на основу ове једне реченице коју си написао, само бих те питао за твоје мишљење: на који начин човек квари тај нагон дат од Бога, односно шта се све подвлачи под кварење тог нагона који нам је дат од Бога? Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Реч је о искварености, изопачености нагона која је резултат пада. Блуд и пожуда (=наша реалност) су дакле резултат пада... Interesantno, da li moze da se napravi razlika izmedju prostog nagona, koji je prirodan, i ugradjen u telo, s jedne strane i bluda i pozude s druge? Mogu li se ta dva razdvojiti? Zanimljivo... Jer se bludniciti moze i u braku, kada se keks vrti oko egoizma i samozadovoljavanja drugom osobom, tj. bez ljubavi, davanja, pruzanja. Verovatno moze, ali je nasa kultura previse vulgarizovala telesni odnos, i nove generacije su prenadrazene. Sta znam... ne znam... U sustini, rekao bih da se sve svodi na ciscenje sebe od egoizma, na pokajanje u sustini, a onda i sve drugo dodje na svoje zdravo mesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Оно што се у хришћанству назива страст блуда психологија познаје као полни нагон Dobrodošli u mračni srednji vek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Пар примера женског блуда је описано раније у теми и указано је на видљиве и опипљиве лоше последице таквог понашања по живот ”блудница”. То се често ради са разним гресима. Да би се објаснило зашто је грех лош, наводе се неке опипљиве последице тог греха. На пример, тај и тај је алкохолочар, изгубио посо, разбио породицу. Али нисмо сви који пијемо таки. Постоји нешто што се зове умереност и неко може да попије више, а да нема никакве последице. Шта да радимо када грех у датом случају нема ниаккве последице по живот? Немају све ”блуднице” процуреле порниће и нису конобарице у кафанама на ибарској у које знамо какви мушкарци долазе, каквог менталног склопа. Знам цуру из Венецуеле која је астрофизичар, изразито интелигентна у успешна у ономе што ради. Има јако изражен нагон и секса се редовно са многим мушкарцима из разних земаља (научници су модерни номади). Њени партнери знају да су у отвореној вези и такође су људи из сличне социјалне групе. Девојка је увек весела, морална, изуезтан пријатељ, шири позитивно расположење... Воли секс, ужива свом снагом, не види никакав проблем у томе, реално их и нема и наравно да не осећа никакву кривицу. Шта ћемо с њом? А није да је једина таква. Наравно, знам још брдо сличних жена, са израженим сексуалним нагоном. Неке живе овако, неке онако. Углавном су странкиње и не стиде се да причају о томе (ако се заподене тема, није да се хвале около). Кад читам ону тему што је Лепи отворио, не знам шта да мислим. Јесу ли СрБкиње природне мање сексуалне или су стидљивије или нису имале прилику да упознају саме себе? Или је ствар у томе да у срединама као што је наша свака жена која воли секс бива каратерисана погрдним именима, док је у разним другим срединама то потпуно природно? Јелена011, Aquilius Cratus, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Јесу ли СрБкиње природне мање сексуалне или су стидљивије или нису имале прилику да упознају саме себе? Или је ствар у томе да у срединама као што је наша свака жена која воли секс бива каратерисана погрдним именима, док је у разним другим срединама то потпуно природно? Iste su kao i sve ostale, samo ove naučnice tvoje nemaju stege konzervativne sredine i ne lepe im etikete. Isto tako se Srpkinje ponašaju kada su u "habitatu" ovih tvojin naučnica Pitanje je kako se naučnice ponašaju u svom selu Meni je najveća škola za upoznavanje ljudi bila kafana, naše devojke su razvile evolucijom sposobnost kameleona. U kakvo god društvo da ih staviš, uklope se savršeno, neverovatna sposobnost. Da neko pogrešno ne shvati, ne osudjujem, niti bi bio u koži žene na balkanu. RYLAH, Ayla and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Meni je najveća škola za upoznavanje ljudi bila kafana, naše devojke su razvile evolucijom sposobnost kameleona. U kakvo god društvo da ih staviš, uklope se savršeno, neverovatna sposobnost. А ми мушки? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Molila bih te da mi objasniš šta je blud i požuda. Па знаш и сама, не знам зашто питаш... Sada mene interesuje, kako su se rađali i množili? Da li je tome prethodio sex? Da li je sex iniciran požudom ili je bila njihova obaveza koju su obavljali bez čula koja su ima data...bez požude. Наравно да је претходио. Начин размножавања није ништа лоше само по себи, а тело је на крају крајева од Бога дано. Грех је у начину на који се оно употребљава, тј. (генерално) грех је погрешно употребљавање наших енергија (а не прекршај правила како многи мисле). Да не бисмо даље ширили то што си рекао, јер ћемо онда цео универзум расправе да покренемо на основу ове једне реченице коју си написао, само бих те питао за твоје мишљење: на који начин човек квари тај нагон дат од Бога, односно шта се све подвлачи под кварење тог нагона који нам је дат од Бога? Нисам разумео најбоље, бата Цоа. Ко зна како то баш треба, нисам ни ја сигуран. Један Човек само до сад није пао, искварио се и развио страсти. Некако сам сигуран да он није осећао подивљалу пожуду и да за њега то није било "нормално" и "природно" итд. ... Interesantno, da li moze da se napravi razlika izmedju prostog nagona, koji je prirodan, i ugradjen u telo, s jedne strane i bluda i pozude s druge? Mogu li se ta dva razdvojiti? Zanimljivo... Не знам да издефинишем све то сад. Полни нагон не може да буде грех сам по себи, јер је он од Бога, Он је и дао да су два пола, да се множе и напуне земљу и све оно како је већ написано у књизи Постања... А опет блуд је (велики) грех, дакле очигледно може да се направи разлика између ствари. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 А ми мушки? Mi muški volimo o sebi da stvaramo sliku uspešno promiskuitetnih mačo tipova. Benefiti su razni, pored blangonaklonog pogleda dela muške populacije, blagonakloniji je pogled većeg dela ženske populacije. To je onaj animalni deo u nama. Žene vole alfa mužijake, a alfa je onaj sa velikim mogućnostima. Ženama je takav muškarac veći izazov, na taj način potvrdjuju sopstvenu vrednost, njegov izbor je veliki a izabrao je baš mene. Takav muškarac pruža sigurnost, ta sigurnost je uvek materijalna, sa ciljem da obezbedi dobre uslove za potomstvo. Mislim da se to zove evoluciona psihologija. I Karl Gustav Jung je takvo ponašanje opisao Animusom i Animom, arhetip muškarca koji svaka žena nosi u sebi i obratno, zato se često desi da se neka fina devojka ili "fina" zabavlja ili uda za neku bitangu, svi se pitaju šta oni imaju zajedničko, a stvar je u tome da sve imaju zajedničko u strukturi svoje ličnosti, samo se kod žena to ne ispoljava vidno i javno, naravno, u zavisnosti od sredine gde žive. Jedan od načina kako procenjujem ljude kakvi su je kakav im je partner sa kojim su. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Čim je besprekorniji čovjek spolja, tim je više demona u njemu. Frojd Pre nego počnete da forisrate moralizam, mislite o ovome. Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Па знаш и сама, не знам зашто питаш... Ne znam. Po ovome što si ti napisao, za tebe je sex požuda i blud...želim da shvatim zašto ga definišeš tako. Izvini ako sam pogrešno tumačila tvoj post. Наравно да је претходио. Начин размножавања није ништа лоше само по себи, а тело је на крају крајева од Бога дано. Грех је у начину на који се оно употребљава, тј. (генерално) грех је погрешно употребљавање наших енергија (а не прекршај правила како многи мисле). Način razmnožavanja? Misliš sex? Navedi mi neke od načina tog pogrešnog upotrebljavanja naših energija? (citirala sam tebe) ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука