CecaV Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Može i treba da radi pri Crkvi,da podučava vernike pravoslavnoj teologiji. Управо тако. То се ради при цркви. Не при држави. Може да изнајми школску учионицу. Пет пута седмично по двадесетак ученика (овде убрајам и одрасле!). Ако није много 1евро по часу, то је стотинак евра недељно. Пола школи; вероучитељу остане око 50 евра недељно. Посао од 5 пута сат времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Како год, мислим да је интересантна тема за неку докторску тезу из психологије - тај ментални склоп са неугасивом потребом да се нешто "укида". Kad kazes "nesto" verovatno mislis na Prajd? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Један од најдебилних разлога, који нажалост често чујем. Државу финансирамо и ми који желимо верску наставу. Дакле, то су и наше паре. Знаш ли да држава издваја новац из буџета и за НВО сектор? То може, а верска настава не. Е па неће моћи тако. Ne znam kako uspevas da pravis ovakvke analogije a da ti nista ne zazvoni u glavi tipa "Cekaj ovo bas i nema puno logike sto napsiah"? Ne mozes nasuprot NVO da stavljas veronauku. Nasuprot NVO je crkva a ona uredno dobija moju kintu i to mnogo vise nego sve NVO zajedno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Управо тако. То се ради при цркви. Не при држави. Може да изнајми школску учионицу. Пет пута седмично по двадесетак ученика (овде убрајам и одрасле!). Ако није много 1евро по часу, то је стотинак евра недељно. Пола школи; вероучитељу остане око 50 евра недељно. Посао од 5 пута сат времена. Претпостављам да је тај евро по часу од стране ученика, а не по вероучитељевом часу; ако не, стотинак часова недељно је баш релаксирајући посао. Гледе педесет евра недељних: овог фебруара имамо четири радне недеље - екстрапрофитних двесто европских новчаница. Иначе, да се образују, за средње школство сведочим, само они којима је стало - многе би браве виделе кључеве. У доброј намери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Иначе, да се образују, за средње школство сведочим, само они којима је стало - многе би браве виделе кључеве. У доброј намери. Pa da ali neces pronaci nikoga ko ce ti reci "Matematika mora da se uci u skolama zato sto je narod zeli i voli i obozava", ne, nego mora da se uci u skolama zato sto je neophodna. Veronuku ne mozes da opises kao nesto neophodno pa je zato glsnogovornicima jedino preostalo da galame o tome kako narod "prosto obozava" veronauku... a to je tvrdnja koju je ekstremno lako oboriti. Inace svi (pa i Milojkov) vrlo dobro znaju da bi vernauka pukla onog momenta kad bi postala istinski izborni predmet... Zato i toliko silovanje idejom da je u stvari "omiljena"... nije... mrze je isto ko sto mrze i matematiku... Deca mrze svaki predmet zbog kojeg moraju da sede u skoli, vernauka nije izuzeta iz toga. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Хајде да сви предмети буду факултативни, ја хоћу, ја као грађанин Србије инсистирам да сви предмети буду факултативни, да родитељ и дете сами бирају које ће предмете оно похађати. Хоћу да моје дете похађа наставу сходно својим талентима. Хоћу апсолутну слободу, не желим да ми држава ни са мрву, али ни за промил индоктринира дете кроз ситстем образовања. Да видимо онда колика ће публика бити нпр. на математици, физици, хемији...Јер би онда они којима је заиста стало да се образују, логично, плаћали наставнике из поменутих и других области... Препорука: https://www.youtube.com/results?search_query=sir+ken+robinson Човек Жоја and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Може да изнајми школску учионицу Tu školsku učionicu je Crkva i donela ovoj državi. Ne samo da stvara vladike!! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Препорука: https://www.youtube.com/results?search_query=sir+ken+robinson Kakva su tvoja iskustva sa veronaukom, kako ti se dopala u školi, šta bi zamerio po svom iskustvu šta bi dodao? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Sačekajmo malo da vidimo i čujemo šta imaju generacije koje su imale versku nastavu da kažu, otkud nama pravo da govorimo šta je dobro a šta nije?? To uveliko zahteva i odgovornost veroučitelja, pa ih opominjem ovom mojom rečenicom, Vi ste lično odgovorni da li dobro prenosite ono što svim srcem verujete i da li pravite od ove dece bolje ljude. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Нисам из те левичарске приче. Не смета ми да се веронаука одржава у школама због неког формалног секуларизма. Енглеска уопште није формално потпуно секуларна, па нешто не видим да су због тога назаднији. Само признајем да нисам сигуран шта је тачно смисао тог предмета и какав тачно треба да буде садржај. Ако је у питању чиста теологија, онда сам за. Теологија је јако корисна за разумевање философије, књижевности, музике, сликарства... А и изучава се на најбољим светским универзитетима, теолози и остали активно воде дијалоге. То је све лепо и корисно за многе. Није уопште ствар у вери и невери. Ствар је у томе да се наша цивилизација без теологије не може разумети потпуно, свидело се то неком или не. Али ако веронаука учи (а знамо да ова тренутна учи) децу како треба да се понашају, онда сам против. Не само у контексту веронауке у школама, већ генерално. Сматрам да је читава та грехологија једно велико лудило и да хришћанин заправо има веће шансе да се развије у здраву личност што мање зна о томе. Довољно је да верује да је Бог створио човека за љубав и да је сваки човек подједнако вредан. Из тога следи да друге људе не смемо да повређујемо на било који начин и да томе стално треба да тежимо. То такође значи да треба да деламо тако да другим људима буде боље (у сваком смислу). Све преко тога је по мом мишљењу штетно, а кад се деца уче грехологији (а уче се), то лично сматрам индоктринацијом и злостављањем. Не у неком левичарском смислу, већ у чисто људском. Paradoksologija, Deja Vu and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Лоше си информисан. http://www.blic.rs/vesti/tema-dana/opljackana-kasa-patrijarsije-blagajnik-spc-ukrao-milion-evra-gotovine/wjtvf64 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 немој ово, немој оно, шта ће ти то, шта се залуђујеш тим стварима, гледај од чега се живи, нећеш ваљда бити глуматор или музикант у животу и да живиш од лопте Скраћена верзија ако немаш времена за ово изнад. https://www.youtube.com/watch?v=7EwjRxHzDZ0 feeble, Avocado, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Ја још нисам чуо разуман разлог зашто верској настави није место у школи, осим махања Титовим моделом секуларности. Ovo je pre svega neistinito jer niko ne pominje nikakav Titov model sekularnosti osim tebe, a sasvim ti je dobro poznato da dobar deo tvojih sagovornika na ovom forumu, koji se po ovom pitanju ne slažu sa tobom, nemaju ama baš nikakve veze sa komunizmom i Titom... naprotiv. Ovo je takođe nekorektno prema sagovornicima i predstavlja samo zatvaranje očiju i ušiju pred argumentima druge strane, isto kao kada bi neko napisao "Ja još nisam čuo razuman razlog zašto verskoj nastavi jeste mesto u školi, osim siledžijskog klerofašizma". dzo ni, CecaV, Tumaralo. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 мани се тога, ево ти Вебера Вучићу, Веберу! Човек Жоја, ИгорМ and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 3, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2016 Левица и десница нису баш прецизно дефинисани термини и у различитим околностима могу свашта да значе. Овде левицу не користим у економском смислу, већ у савременом културолошком. Укратко, културолошки левичари трипују да су елита која из неког необјашњивог разлога зна шта је најбоље за планету у целини, за друштва, а понекад и за појединце. Ајде што трипују да знају, већ се трипују да су позвани да све то спроведу кроз примену државне силе (законе), социјални инжењеринг становништва итд. Њима школе нису рудници и расадници знања, него установе које треба да штанцују људе по њиховим мерилима. У том смислу су и сви српски десничари заправо културолошки левичари. Човек Жоја and Wlof је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука