Jump to content

Вербић vs Верска настава

Оцени ову тему

Препоручена порука

У Београду их поред нас око 270 има и од 50 до 70 на листи чекања за запослење.

Koliko dugo u proseku jedan svrseni teolog ceka na zaposlenje , i da li postoji mogucnost da se zaposli negde a da to nije skola ... tj . Gde teolog sve moze da radi ? 

Mozda je pitanje glupo ...odgovor je najcesce nigde ....  ali bar dajte neki dobar odgovor   ...  Jer se tako obesmisljava studiranje ... A ustanova gubi kredibilitet ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 554
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Koliko dugo u proseku jedan svrseni teolog ceka na zaposlenje , i da li postoji mogucnost da se zaposli negde a da to nije skola ... tj . Gde teolog sve moze da radi ? 

Mozda je pitanje glupo ...odgovor je najcesce nigde ....  ali bar dajte neki dobar odgovor   ...  Jer se tako obesmisljava studiranje ... A ustanova gubi kredibilitet ... 

Može i treba da radi pri Crkvi,da podučava vernike pravoslavnoj teologiji.

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Реално, свештеник или наставник верске наставе (девојке само ово друго). Наравно, постоје и други послови до којих стиже мањина.

Колико дуго чекају? Све зависи. Нема правила. Ови са листе чекања се убацују као замена, углавном колегиницама које су на породиљксом боловању. И ја сам тако почео, али сам брзо добио запослење. Добро, можда је значило то што сам био студент генерације.

Подели на овим сајтовима

Može i treba da radi pri Crkvi,da podučava vernike pravoslavnoj teologiji.

Ko ce dati platu? Tu je i problem oko veronauke. Crkva i narod hoce veronauku ali nece da plate, tj. hoce da plati drzava.

Подели на овим сајтовима

Ko ce dati platu? Tu je i problem oko veronauke. Crkva i narod hoce veronauku ali nece da plate, tj. hoce da plati drzava.

Crkva bi trebala.To je u interesu Crkve,da što bolje upozna vernike sa svojim učenjem.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pa kod mene u parohiji borba da se daju plate i doprinosi crkvenjacima i pojcima, a kamoli da se pojavi neki broj veroucitelja. Nema nista od toga.

Pojcima se plaća?Poješ valjda iz ljubavi prema Bogu a ne zbog para.Ja kada bih pojao u Crkvi ne bi uzeo nijedan jedini dinar,niti tražio bilo bi me sramota.

Sve više ispada da je religioznost čist biznis.

Подели на овим сајтовима

Људи гледају у Београд о мисле да Црква има превише новца. Као што Србија није Београд, није ни Црква (само) Београд. Ови што се залажу да Црква "о свом трошку", а не из буџета државе, плаћа вероучетеље - може, када држава врати Цркви све оно што јој је комунистичка власт одузела. Тада ће бити начина да отварамо и православне школе.

Подели на овим сајтовима

Pojcima se plaća?Poješ valjda iz ljubavi prema Bogu a ne zbog para.Ja kada bih pojao u Crkvi ne bi uzeo nijedan jedini dinar,niti tražio bilo bi me sramota.

Sve više ispada da je religioznost čist biznis.

Pojac koji je non stop na bogosluzenjima, ide sa popovima kad vrse obrede kod parohijana. Taj ne bi imao vremena da zaradi za zivot.

Подели на овим сајтовима

Pojac koji je non stop na bogosluzenjima, ide sa popovima kad vrse obrede kod parohijana. Taj ne bi imao vremena da zaradi za zivot.

A to ok.Nisam te razumeo najbolje.

Подели на овим сајтовима

Људи гледају у Београд о мисле да Црква има превише новца. Као што Србија није Београд, није ни Црква (само) Београд. Ови што се залажу да Црква "о свом трошку", а не из буџета државе, плаћа вероучетеље - може, када држава врати Цркви све оно што јој је комунистичка власт одузела. Тада ће бити начина да отварамо и православне школе.

Pa milion evra nestade onomad iz patrijaršije koliko se sećam a Crkve nešt to i ne oseti.

Подели на овим сајтовима

...И ја сам тако почео, али сам брзо добио запослење. Добро, можда је значило то што сам био студент генерације.

Svaki pocetak je tezak . Opet Vam je lakse sto ne predajete studentima ... Sta da im kazete , a da ih ne slazete ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

....тај ментални склоп са неугасивом потребом да се нешто "укида". Нешто што никоме не чини штету, нешто што никога не обавезује, нешто што постоји зато што неко жели и бира да слуша.

тачно тако ...   нека буде ФАКУЛТАТИВНИ предмет, па ћемо да видимо колика ће вам публика бити.   Сад се "шлепате" на фразу нешто што никога не обавезује, а није тако и неће бити тако док год слушаоци немају опцију да не похађају ни грађанско ни  веронауку.   Управо вам је то највећи страх:  да вам се публика са садашњих 50-так посто не сроза на 5%.   Чврсто се (црква & људи који су у "врху" веронауке)  држите државе, уместо да сами засучете рукаве, направите финансијску конструкцију и организујете наставу и за децу и за одрасле, наставу која би се плаћала.    Да је тако,  они којима је заиста стало да се образују плаћали би вероучитеље који би, врло вероватно, солидно зарађивали.      Уз ово иде једна чињеница:  вероучитеља би било мање него сада, али би зато били адекватно плаћени, по закону понуде и потражње.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...