Jump to content

Вербић vs Верска настава

Оцени ову тему

Препоручена порука

То исто мисли и непријатељ/ђаво.

Djavo misli da je veronauci mesto u crkvi?

Zanimljiv koncept... A jel to pretpostavka il si razgovarao s necastivim licno?

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 554
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Без увреде, и теби какав си сада је место (природно) на неком другом месту/форуму/теми, па те опет сви овде трпимо и волимо.

A ovo ima veze sa temom..........kako?

Ako se već nema odgovor zaista ne vidim razloga pisati bilo šta.

Nemora niko nikoga da trpi. Jedno prosto "tvoje pisanje ne odgovara ovom forumu zbog..........." i to je to, poštovaću vašu volju.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

То исто мисли и непријатељ/ђаво.

Rekao ti je?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

A ovo ima veze sa temom..........kako?

У праву си брате, промашио сам и ја тему са тим одговором, али некако, овде сам члан од првог дана, седма година, некад се форум звао "Живе речи утехе", у њему сам налазио утеху. Данас кад свратим овде, само се изнервирам, свако тегли на своју страну. Форум се зове "Поуке", то сам сметнуо с ума.

Праштај, и пиши што се мене тиче, рекох већ, волим  те! :ok:

Подели на овим сајтовима

Ево, сад ће и математику да преиспитују, а не само веронауку. Па да, ударили по Платоновом пољу сазнања. :)

Добро, ако ове речи министра значи побољшање квалитета самих предмета, онда скидам капу:

"Nazovimo ovaj proces buđenjem stručne javnosti. Ne možemo očekivati da bilo kakva jednokratna analiza pokaže kakvi su efekti predmeta, to je proces, to je nešto što mora da se radi stalno, ali isto tako i stručna javnost mora da bude stalno uključena u ponovno vrednovanje onoga što imamo kao trenutni plan i program", poručuje Verbić.

Подели на овим сајтовима

За ово је у праву:

Resorni ministar ide i korak dalje, i kaže da Srbija nema dovoljno adekvatnog kadra, zbog čega su predavači oni koji i ne ispunjavaju standarde u potpunosti. 

Подели на овим сајтовима

@@Александар Милојков, ma šta te briga, što si sikiriki (mislim, pre bih rekao da se smeješ svim ovim ministarskim glupostima :) )...kad će sve to bački vladičanski dvor da reši, onako mirno i tiho, bez ikakve pompe...samo jednog dana čuješ ministar odustao od predloga jer isti nije podržao ovaj ili onaj (recimo glavom Vučić). :)

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

За ово је у праву:

Resorni ministar ide i korak dalje, i kaže da Srbija nema dovoljno adekvatnog kadra, zbog čega su predavači oni koji i ne ispunjavaju standarde u potpunosti. 

Слажем се, само би требало поразмислити шта су стандарди код нас.

Колико је математичара, физичара, филолога... који имају дипломе а НЕ УМЕЈУ да пренесу знање. Ипак, задовољавају стандарде.

Знам и доста историчара који боље стоје са предметом него са самим собом...

Екстерна проверава форму и елементе часа, документцију - а за суштину (садржај) их заболе пајко. Нису компетентни. На крају школа добије оцену ФОРМЕ (како се води папирологија и придржавају ли се ставки из папира). Кога интересује што су математика и физика неприлагођени у тамо неком 6-7 разреду па се физичари убише да објасне нешто што клинци не познају из матиша а потребно им је ко лабац да би савладали градиво физике... 

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Слажем се, само би требало поразмислити шта су стандарди код нас.

Колико је математичара, физичара, филолога... који имају дипломе а НЕ УМЕЈУ да пренесу знање. Ипак, задовољавају стандарде.

Знам и доста историчара који боље стоје са предметом него са самим собом...

Екстерна проверава форму и елементе часа, документцију - а за суштину (садржај) их заболе пајко. Нису компетентни. На крају школа добије оцену ФОРМЕ (како се води папирологија и придржавају ли се ставки из папира). Кога интересује што су математика и физика неприлагођени у тамо неком 6-7 разреду па се физичари убише да објасне нешто што клинци не познају из матиша а потребно им је ко лабац да би савладали градиво физике... 

И то стоји што си написао, али овде, о чему говори министар, ради се о нечему другом. Наиме, предају људи са неодговарајућом факултетском дипломом, па чак и несвршени студенти (без икакве факултетске дипломе). Тога је некад било баш подоста. Не знам да ли се прекинуло данас са таквом праксом. Мислим да још увек није у потпуности.

Такође, тачно је де има веома несавесних предавача верске наставе и грађанског васпитања. Чак толико несавесних да и не држе редовно наставу.

Дакле, проблема има. Треба их решавати. Ја сам апсолутно за да се предмети учине бољим, садржајнијим, са јаснијим сиљевима, да их предају компетентни и одговорни људи.

Подели на овим сајтовима

Који НЕМАЈУ знање...

Ne imaju znanje ali numeju da ga prenesu.To su dve sasvim rezličite stvari.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Који НЕМАЈУ знање...

Ма какви немају. Имају, али не умеју да пренесу. Мој профа из математике 1 на ЕТФ-у - типичан пример. Само сипа, видиш да једе малу децу, ал` слабо шта зна да објасни. Онај други из мат.2 сушта супротност. Код њега сам први пут СХВАТИО шта су интеграли и чему служе, па су и двојни и тројни решавани без нарочите муке.

Ствар је у томе да је преношење знања посебна вештина и нема везе са дипломом.

Подели на овим сајтовима

Potrebna je po jedna tema o svakoj od  Tradicionalnih verskih zajednica u Srbiji u planu i programu  konfesionalne Verske nastave (Veronauke), da bi ucenik bio upoznat  na pozitivan nacin sa ostalim tradicionalnim versko-kulturnim zajednicama u Srbiji, gde bi cas npr. na casu Verske nastave Pravoslavne vere i kulture odrzao veroucitelj gost iz islamske, rimokatolicke, protestanske i jevrejske zajednice! To treba predloziti ministru,  komisiji itd...

Tako ce verska nastava  dodatno dobiti na znacaju - Verska nastava kao temeljni cinilac izgradnje konstruktivnih medjukulturnih i dobrih medjuverskih odnosa tradicionalnih verskih zajednica u Srbiji.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Такође, тачно је де има веома несавесних предавача верске наставе и грађанског васпитања. Чак толико несавесних да и не држе редовно наставу.

Већином (и то великом) грађанског, па имамо нелојалну конкуренцију. Лепше клинцима да губе час. Али, треба се са тим помирити и дати најбоље од себе што се може. Ево мени је данас на седмом часу! (2.р гимназије) дошло двоје-троје са грађанског већ 2-3 часа (понедељка) узастопно да слушају и питају (а питања нимало наивна, типа да ли је вид насиља крштење мале деце без њихове воље). Хвала Богу, наравно да сам их примио. И отишли су задовољни одговорима. Волео бих да тако изађу са сваког часа...

Подели на овим сајтовима

Kao braca i sestre moraju biti slozni i koordinisano delovati skupa svi zakonski predstavnici odbora za Versku nastavu SPC, tradicionalnih protestantskih zajednica (Evangelisticke, Reformatorske i Slovacke evang. crkve), KC u Srbiji, Islamske i Jevrejske zajednice.

Neodlozno se mora sazvati Drugi veliki sabor veroucitelja svih tradicionalnih verskih zajednica u Srbiji  i dovrsiti posao koji je zapocet i trasiran na prvom takvom sveopstem aktivu odrzanom pre nekoliko godina.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...