Ronald Написано Децембар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2015 До половине овог века, 40% Јапанаца ће имати преко 60 година. Или чак преко 65 год, не сећам се тачно податка што сам нашао... Ne brinem se ja za Japance, pogledaj ti demografsku studiju Srbije od 2010-2060, jos su je napisali optimisticno, jer nisu mogli da predvide sta ce se desiti kad Srbija udje u EU. Плутон and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2015 Jaoj mene Ja nisam programer, i stvarno mi je ovo onako cudno. Samo sto meni ovo nije pesimizam, nego poziv za osmisljavanje. Ok, nova sam, ne pratim ko je ateista ko jok, ali Bog je stvorivsi coveka rekao da ce da prolije dosta znoja citaj muke da bi se prehranio tj ziveo. Nekada je taj znoj bio fizicki, mucenicki, posle toga sve manje fizicki a vise intelektualni, a sada dolazimo do nekog ontoloskog znoja. Crkva sada itekako ima zadatak da objasni ljudima - koji ce to njima krompir, da osmisli, da redefinise, da kreativno postavi coveka kao krunu stvaranja na njegovo mesto. Ako roboti rade sve, i ako covek zivi u izobilju, ako njegov fizicki ni umni rad nije potreban, mnogi ce se zapitati sta ostaje od coveka. Ali nije covek ni samo sazdan od misica, ili od uma. Ovo je prilika i izazov za Crkvu da definise svoje odnose unutar sebe i ka coveku, da mu ponudi ono sto zapravo coveku treba a to je Bog, zajednica sa drugim covekom i sa Bogom u ontoloskom smislu, ne samo ono "prvo sam bio mucenik trebao mi je Bog da me spase, pa sam onda bio asketa pa mi je isto trebao Bog, pa sam poceo fizicki lako da zivim pa mi je intelektualno trebao Bog, pa malo emotivno, pa onda zahvaljujuci svim naslagama jednostavno "imalo je tu neceg" i "valjalo se" da tu bude Bog". Covek treba Boga i u ovo situaciji sa snimka, samo je pitanje kako ce Crkva odgovoriti na taj izazov i kako ce se snaci u tom okruzenju a da ne upadne u to da proglasi robote djavolima Umetnost. Coveku onda ostaje samo umetnost. A ako svi zivimo zivote umetnosti onda to slobodno mozes nazvati zemaljski eshaton... A s obzirom da ne znamo sta bi se desilo kad bo se to desilo, mozda bi to bio i pravi eshaton GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2015 Opet ljudi (ne mislim na tebe) idu kod Sokolovica, koji se nikad nije bavio ni istrazivanjem ni razvojem VI, po misljenje a ignorisu sta kaze Sokolovski koji razvoju VI sistema posvetio ceo zivot i ima poprilicno impresivne cak prakticne rezultate. Mediji su cudo. Мислим да су такви чланци популарни јер се кроз њих провлачи остварење гомиле научнофантастичних дела из различитих области, a која су створена у време када смо много мање знали о AI него данас. Ипак је то један од најпопуларнијих жанрова. А онде (онај AMA на reddit-у), Хокинг не говори о проблемима код AI већ о потенцијалним проблемима у једној ситуацији где сва потребна добра производе роботи, нпр. како ће се то делити (како сам разумео, мисли на људски фактор, а не на случај где роботи одлучују о расподели тих добара). Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2015 Ma daj, nakon toliko unistenih strogova ti hoces da se klanjas robotima. Cak i za ono vreme (ja mlad i bezmalo superprovodljivih aksona, oni 32-bitni), imam utisak da su me stedeli. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2015 ovog lika skroz desno kao da su namerno stilizovali da izgleda kao onaj iz HalfLife-a Gordon ima jarecu bradu a ne ovu full. I nije ovako osisan na keca. I fali mu pajser. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2015 Cak i za ono vreme (ja mlad i bezmalo superprovodljivih aksona, oni 32-bitni), imam utisak da su me stedeli. Bas zbog te priblizne superprovodnosti mi se i cini da si uvek medju prvima cuo, one frag left. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2015 Biće zanimljivih etičkih pitanja... Плутон, Човек Жоја, sqny and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Upravo procitah zanimljivu teoriju, ali nemam vise snage ni vremena... Odeljak o robotima, pokusajte da nadjete filozofiju J.L. Morena - inace osnivaca psihodrame i sociodrame... Toliko pravoslavnog na jednom mestu Elem, u svom radu prica o kreativnoj revoluciji, zalaze se za spontanost i kreativnost, ali je ne posmatra iz ugla gotovog proizvoda, iz ugla umetnickog dela tj neceg stvorenog. Nego work of art odnosno stvaranje posmatra kroz sam taj kreativni cin stvaranja. Izlaze kako svi mi uobicajeno vidimo stvaraoca necega kao vec zavrsenog, ali se ne zadrzavamo uopste na tom kreativnom procesu kao takvom, na samom trenutku stvaranja i njegovom uticaju na onog ko stvara. Kreativnost i spontanost upravo dolaze do izrazaja tu. Jer i mi nasa dela, posmatramo kao gotova i vrednujemo da li su dovedena do perfekcije ili ne, sva ona nezavrsena dela, sve ono izmedju, sto je nastalo tokom stvaranja tog savrsenog dela, slike, pesme, predmeta, mi odbacujemo. Sad covecanstvo dolazi u eru kada ce roboti biti perfektni i obavljace posao perfektno... Ali nece moci da budu stvaraoci po sebi. Mocice da reprodukuju, mocice da uce iz zadatog ali ogranicenog, vec postojeceg... Ali nece moci da zamene coveka koji je stvaraoc. I ide lepa misao: "If a fraction of one-thousandth of the energy wich mankind has wasted in the conception and development of machine like devices would be used for the improvement of our cultural capacity during the moment of creation itself, manking would enter into a new age of culture, a type of culture wich would not have to fear any possible increase of machinery, nor the robot races of the future. man will have escaped without giving up anything that machine civilization has produced, into the Garden of Eden. ... Races of man adhering to conserved production will die out. Thus Darwin's "survival of the fittest" will be found to be too narrow. It will be replaced by the survival of the creator." Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Ја бих радо једног робота да ме замијени на послу. Еј, па то уопште није лоша идеја. Ја сједим код куће, сликам, читам, плешем, путујем, смијем се, радим све оно за шта сада немам времена, а што волим, а робот ради умјесто мене и још ми и плату донесе Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Jel gledao neko ovaj video od odlicnog CGPGray-a? Prilicno je pesimistican, a tesko mi je da mu nadjem manu... ako neko moze da pomogne Otvorio sam jednu temu sa tim videom vec. Al eto duskusija se rasplamsala ovde xD Bilo kako bilo ne mogu da ne primetim da je posle obe industrijske revolucije usledila masovna depopulacija kroz ratove i glad... eliminacija viska radne snage, ljudskih resursa. Sad je drugacije jer prvi put u istoriji svojevoljno izumiremo kao kolektiv. Nizak prirodni prirastaj i degenerete kultura itd pa mozda budemo postedjeni tako neke drame (ustvari tragedije). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Sad je drugacije jer prvi put u istoriji svojevoljno izumiremo kao kolektiv. Nizak prirodni prirastaj i degenerete kultura itd pa mozda budemo postedjeni tako neke drame (ustvari tragedije). http://www.worldometers.info/world-population/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 http://www.worldometers.info/world-population/ Mislio sam na Evropljane i druge narode evropskog porekla. Od kojih, uzgred, i poticu sva naucna i tehnoloska dostignuca i citav globalni sistem, kultura i drugo. (Istina je da Japanci usavrse sve, dovedu do perfekcije ali sto se tice proboja, izmisljanja novog tu su tanki..konformisticka anti-individualisticka kultura jbg) Dakle ove brojke sto se obrcu to je ova ekipica : Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Dakle ove brojke sto se obrcu to je ova ekipica : Па и Европљани су некад били таква екипица, кад су упали у римско царство, па су ето оборили старо и труло и донели нову снагу . Е сад, на који начин ће имигранти из Африке и блиског истока да измене Европу , то само Бог зна . У сваком случају, како су говорили стари Грци , panta rei , све тече, не може се очекивати да Европа остане замрзнута у времену, ван остатка света . Можда све ово на неки начин доведи и до јачања Хришћанства, ко зна . Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Па и Европљани су некад били таква екипица, кад су упали у римско царство, па су ето оборили старо и труло и донели нову снагу . Е сад, на који начин ће имигранти из Африке и блиског истока да измене Европу , то само Бог зна . У сваком случају, како су говорили стари Грци , panta rei , све тече, не може се очекивати да Европа остане замрзнута у времену, ван остатка света . Можда све ово на неки начин доведи и до јачања Хришћанства, ко зна . Losa analogija. Dobre bi bile: Grcko-Persijski ratovi, Punski ratovi, Invazija Arapa u srednjem veku, invazija Turaka i ropstvo pod Turcima. Primecujes razliku? Sve u svemu naravno da ce doneti novu snagu jer je Evropa baba na samrti. Samo sto ova nova snaga nece biti u funkciji evropskih vrednosti, kulture i tradicije vec sasvim suprotno. EUropa ce postati EUrabia Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Dobre bi bile: Grcko-Persijski ratovi, Punski ratovi, Invazija Arapa u srednjem veku, invazija Turaka i ropstvo pod Turcima. Primecujes razliku? Па и ропство под Турцима је утврдило и ојачало Православље и заувек повезало са српском нацијом . Док су у слободној западној Европи полако одбацивали Бога, у поробљеној Србији ђакон Авакум је изговарао: "Срб је Христов, не боји се смрти" . Sve u svemu naravno da ce doneti novu snagu jer je Evropa baba na samrti. Samo sto ova nova snaga nece biti u funkciji evropskih vrednosti, kulture i tradicije vec sasvim suprotno. EUropa ce postati EUrabia Можда та баба на самрти дође себи и види докле је себе довела . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука