Jump to content

U Japanu će polovinu radnih mesta zauzeti ROBOTI

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

• Одговори 108
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

mislim da ce iduca stepenica u razvoju modernog ljudskog drustva biti robotizacija, nasa generacija je bila svjedok kako su nam kompjuteri i mobiteli promjenili zivot, mislim da ce sada polako startati ta robotizacija i to masovno, prodavace robote jeftine koji usisavaju kucu, kasnije mozda cak i spreme veceru kad im posaljes mobitelom sta zelis i kada da bude spremljeno, koncept pametnih kuca je startao jos prije 10 godina a ovo ce da ih komercijalizuje do daske, znaci eto posla i za softwerase i za masince i za servisere, samo sto ce to da degradira ljudsko drustvo u cjelini, ljudi ce jos vise se povuci u sebe i jos vise ce biti sami sebi dovoljni... mislim da nece to negativno uticati na ekonomiju, ljudi uvijek rade, ko hoce da radi taj uvijek ima neki posao, samo kako vreme ide mjenjaju se poslovi, ali uvijek se radi i uvijek odnekud ispadaju nove potrebe koje treba financirati

Подели на овим сајтовима

@@Aquilius Cratus,

znaš šta, bezveze mi je da ostane na onome :) 

Evo ukratko šta sam hteo reći, i gde se ne razumemo. Naravno da robot statistički pravi daleko manje grešaka nego čovek. Ali šteta koju može da napravi kada zabaguje, bila bi katastrofalna u odnosu na ljudske greške. Zašto, jer čovek kad vidi da pravi štetu pacijentu on će se zaustaviti. Ali zamisli robotsku ruku koja nekontrolisano vitla jer je negde u softveru došlo do problema.

Dakle, ono što ja kažem, i na šta mislim kada kažem da ne posmatramo stvari crno-belo, jeste da je tehnologija alat, sredstvo, pomoćna stvar. I da naročito kada su ljudsko zdravlje i život u pitanju, mašinu mora nadgledati i o pacijentu se brinuti - čovek. Ili prosto rečeno - hibridno rešenje. Eto.

Takođe, ne treba da zaboravimo da iste te robote stvara, programira i održava čovek, isti onaj nesavršeni koga robot treba da zameni na nekom poslu. Uz to, čak i ako je robot izuzetno pouzdan i predvidiv, pacijent nije. Dakle pacijent ima iste one osobine zbog kojih smatraš da bi trebalo zameniti zdravstvene radnike.

Eto to samo hoću da kažem.

Mašine već danas imaju neke kritične zadatke, i smatramo ih dovoljno pouzdanim. A biće i još pouzdanije, ali malo po malo. Danas, roboti ne mogu da zamene medicinske sestre. Mogu samo eventualno da raznose hranu ili materijal. A da pričamo šta će biti za 100 godina, nema svrhe,

Eto. Jesmo ok? :) 

Подели на овим сајтовима

sto se tice strahova da ce roboti preuzeti jednog dana sva radna mjesta , pa to je paradoks, roboti sluze da proizvode artikle za ljude koji ce da ih kupuju, ako ljudi nemaju radno mjesto, onda nemaju cim ni da kupuju to sto roboti proizvode pa onda ispada da roboti sami sebe ubijaju, a posto paradoski u prirodi bas ne postoje siguran sam da ni ovaj nece da zazivi, roboti ce samo da zamjene ljude u onim mrskim i teskim poslovima, veci je problem od radnih mjesta sto ce se roboti umjesati u ljudske zivote onako socioloski

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли би исто тврдио да мораш стално да потураш лопату пацијентима и да их чистиш после обављања нужде...

А ако мислиш на људску подршку пацијентима, то нема баш много везе са техничким стварима које сестре морају да раде.

E da, sad mi pade na pamet: i bebe obavljaju nuždu u gaće, i ,,moraš" da ih kupaš, da brišeš govna, pereš dupe. Jel' i za to treba robot? Da nije previše stresno za svilene ljude?

Подели на овим сајтовима

E da, sad mi pade na pamet: i bebe obavljaju nuždu u gaće, i ,,moraš" da ih kupaš, da brišeš govna, pereš dupe. Jel' i za to treba robot? Da nije previše stresno za svilene ljude?

Неупоредиво из више разлога.

Подели на овим сајтовима

koje samo ti znaš i ljubomorno čuvaš i nikome nećeš reći :)

Па питај неку од бројних мајки са форума да ли је исто да купају и превијају своје бебе или пацијенте у болницама.

Све се разликује, од односа према особи (беби и пацијенту), па до контекста.

Подели на овим сајтовима

jer čovek kad vidi da pravi štetu pacijentu on će se zaustaviti.

Neće. Iz iskustva: neće.

Edit: vidi se da nisi lez'o :D

E. Da.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ne lupetaj, (normalan) pop te posmatra kao licnost, a medicinske sestre kao broj.

Edit: vidi se da nisi lez'o :D

Ne, nego prosto ne prihvatam izjavu da su svi medicinski radnici zli, jer nisu. Nisu svi. Da sam propatio zbog njih - jesam.

Ako misliš da će se problem rešiti time što će ih zameniti roboti - neće. Da ih izbegavam - da. I idem kod privatnika, i tako se lečim. Jer tamo imam moć u obliku novca koji držim u rukama, i koji uopšte ne moram da potrošim kod njih ako su kreteni.

Rešiće se tako što se ljudske duše prosvećuju i oplemenjuju. A to ne ide tako što ćeš meni reći da lupetam.

Подели на овим сајтовима

Па питај неку од бројних мајки са форума да ли је исто да купају и превијају своје бебе или пацијенте у болницама.

Pre svega, nije isto bebi da li se o njoj stara bliska osoba ili mašina, šta god roditelji o tome mislili ili osećali.

Odraslim pacijentima, koji imaju svest o svetu, može da bude draže da se o njihovim potrebama staraju neemotivni roboti nego emotivne (umorne, ponižene, potplaćene, poslom pretrpane) sestre.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Jel' ti mene zezaš ili šta? Ili je samo poenta u tome da mi kontriraš?

U vezi robota u bolnicama sam rekao šta sam imao. A tvoj prethodni komentar je implicirao da je citiram ,,neuporedivo bolje" da decu kupaju roboti, i o čemu ti onda ovde?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...