Иван ♪♫ Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Ne lupetaj, (normalan) pop te posmatra kao licnost, a medicinske sestre kao broj. ne budi bezobrazna Da li te ,,normalna" medicinska posmatra kao licnost? Da, po istom principu kao ,,normalni" pop. Prema tome epitet ,,lupetanja" si dala samoj sebi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Da li te ,,normalna" medicinska posmatra kao licnost? Da, po istom principu kao ,,normalni" pop U kom li univerzumu ti zivis "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 U kom li univerzumu ti zivis A da li si ti ,,normalna"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 A da li si ti ,,normalna"? Medicinari mi rekli da jesam, pa, eto, prosudi. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Realno lepše za oči barem da te neguje neka zgodna mlada sestra nego tamo neki sitripijo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Realno lepše za oči barem da te neguje neka zgodna mlada sestra nego tamo neki sitripijo. Pitacu te to kad VR uznepreduje pa "sestre" mogu da budu kao one iz xxx filmova ali bi ti bio pacijent-glumac. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Ne, upravo je ovo potpuno pogresno sto si ti sada napisao. Robot je daleko predvidljiviji od sestre i bas zato daleko, daleko pouzdaniji i blizi necemu sto bi mogli nazvati besprekornim. Sestra, bivajuci ljudsko bice, ima daleko slozenij samim tim i nepredvidljivijei greskama sklonije ponasanje. Pa vidimo kako se pacijenti tretiraju u nasim bolnicama pocevsi od uprave pa sve do sestri i negovatelja. Jedan robot uz sve bagove ovog sveta ne bi pravio takve greske kakve sada ljudi prave upravo zato sto su ljudi. nema veze s onim što sam rekao, a na šta si odgovarao, pročitaj opet Inače u svetu softvera i robotike ne postoji pojam beprekornog, ni približno besprekornog. I još preko toga, ako pretpostavimo da je robot tako predvidiv kao što ti tvrdiš, pacijent nije (iz istog razloga iz kog zamenjuješ medicinsku sestru). Takođe, moralna i etička pitanja ne rešavaju roboti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Sto podrazumeva da imas neko opste znanje o robotici i AI razvoju, jer tesko da ces drguacije znati sta je crno a sta belo u ovom slucaju, sto nazalost citajuci tvoje postove vidimo da nije bas slucaj. Da bi znao sta zasta moze da bude stetno a sta korisno, sta je crno-belo a sta pun spektar moras da razlikujes osnovne pojmove. Ako ne uvidjas da je ponasanje coveka bas zbog konpleksnosti daleko nepredvidivije i samim tim nepouzdanije od robota moras prvo da se upoznas sa nekim konceptima robotika da bi moga da donosis takve sudove. Pazi kad znam nešto o robotici i još po nekim stvarima, zamisli kad nisi jedini koji nešto ,,zna". A da li ti znaš kad nisi napisao ništa osim ličnog diskreditovanja? Iliti što bi se fensi reklo ad hominem... al' ništa novo. Nego pazi, nemam ništa protiv da budeš pametniji od mene, slobodno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 nema veze s onim što sam rekao, a na šta si odgovarao, pročitaj opet Inače u svetu softvera i robotike ne postoji pojam beprekornog, ni približno besprekornog. I još preko toga, ako pretpostavimo da je robot tako predvidiv kao što ti tvrdiš, pacijent nije (iz istog razloga iz kog zamenjuješ medicinsku sestru). Takođe, moralna i etička pitanja ne rešavaju roboti Kao neko ko vec skoro 10 godina zivi od razvoja softvera odlicno znam sta je mogu softveri i kolika gresaka prave u proseku. U matematickom smislu naravno da nisu beskprekorni niti ce biti ali u poredjenju sa covekom u kontekstu stete koje covecije nesavrsenost, u tom uskom domenu, produkuje moze se reci da su "besprekorni". A kad je broj gresaka u nasem zdravstvu kako ljudskih i etickih tako tehnickih i naucnih razliak izmedju matematicke i pragmaticne besprekornosti hipotetickog robota gotovo da je nevidljiva. To postaje jasno koliko dece u Srbiji umre godisnje od izlecivih bolesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Medicinari mi rekli da jesam, pa, eto, prosudi. Aha jel' to oni ,,nenormalni" medicinari? Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Kao neko ko vec skoro 10 godina zivi od razvoja softvera odlicno znam sta je mogu softveri i kolika gresaka prave u proseku. U matematickom smislu naravno da nisu beskprekorni niti ce biti ali u poredjenju sa covekom u kontekstu stete koje covecije nesavrsenost, u tom uskom domenu, produkuje moze se reci da su "besprekorni". A kad je broj gresaka u nasem zdravstvu kako ljudskih i etickih tako tehnickih i naucnih razliak izmedju matematicke i pragmaticne besprekornosti hipotetickog robota gotovo da je nevidljiva. To postaje jasno koliko dece u Srbiji umre godisnje od izlecivih bolesti. pročitaj opet šta sam napisao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Aha jel' to oni ,,nenormalni" medicinari? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Pazi kad znam nešto o robotici i još po nekim stvarima, zamisli kad nisi jedini koji nešto ,,zna". A da li ti znaš kad nisi napisao ništa osim ličnog diskreditovanja? Iliti što bi se fensi reklo ad hominem... al' ništa novo. Nego pazi, nemam ništa protiv da budeš pametniji od mene, slobodno Sto znaci da trolujes. Ako zasita znas, sto dopustam da je tacno, onda znas da je besmisleno tvrditi da je robot nepredvidljiviji od coveka. To je preko svake mere besmisleno i neistinito. Na osnovu toga sam zakljucio da ne znas a ne napemt ili sto bi ti rekao ad hominem. Ali zasto bi uopste obrazlozio te svoje tvrdnje, lakse ti je da me prokazes za nadobudnika koji pravi logicke greske u mesto da das argumente u korist tvoje teze koju sam dove u pitanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Sto znaci da trolujes. Ako zasita znas, sto dopustam da je tacno, onda znas da je besmisleno tvrditi da je robot nepredvidljiviji od coveka. To je preko svake mere besmisleno i neistinito. Na osnovu toga sam zakljucio da ne znas a ne napemt ili sto bi ti rekao ad hominem. Ali zasto bi uopste obrazlozio te svoje tvrdnje, lakse ti je da me prokazes za nadobudnika koji pravi logicke greske u mesto da das argumente u korist tvoje teze koju sam dove u pitanje. aj' zdravo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Aha jel' to oni ,,nenormalni" medicinari? Ne znam ja, kao sto i napisah - prosudi Da li te ,,normalna" medicinska posmatra kao licnost? Da, po istom principu kao ,,normalni" pop. :P "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука