Jump to content

Мушкарци постављају питања, жене дају одговоре

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nisi đaba ti Sofija :ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 7.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nisi đaba ti Sofija :ani_biggrin:

Осим ако јој муж не чита Поуке, онда и није баш најмудрије офирати се овако. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

P. S. Gde to ima ljubav bez poštovanja? Čak i decu poštuju oni roditelji koji veze sa životom imaju, a odnekud ideja da ljudskim bićima ženskog pola treba samo ljubav volšebno lišena poštovanja.

Je l' mora svaku ženu da voli šef, sve kolege, radnici u državnim službama, poreska uprava, lekari i medicinske sestre? Ma jok, ali stvarno treba da je poštuju, kao i svako drugo ljudsko biće.

Iz koje se pop-psihološke literature ispilila ova ideja?

У љубави је већ садржано поштовање.Човек је сигурно мислио на однос двоје /мушкарца и жене/љубавни однос.Не верујем да је мислио на однос између људи у пореским управама, државним службама итд.....итд :) .

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Slažem se a koja prava su to ženi danas uskraćena?

Па да буде жена.

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Па да буде жена.

Na koji način se ženama danas to uskraćuje?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Осим ако јој муж не чита Поуке, онда и није баш најмудрије офирати се овако. :)

On ako i krene da čita Sofija kao njegov vrat mu samo okrene glavu i niš ne može da čita osim onoga što ona želi. :D

Подели на овим сајтовима

Slažem se a koja prava su to ženi danas uskraćena?

Na papiru nikakva, a u praksi ces se kao zensko cesto susretati sa preprekama, samo zato sto si zensko. 

Proguglaj, pa vidi. 

Za pocetak, pojam glass ceiling. 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Тај луксуз су мушкарци дали себи. :)

Ništa mi nisi rekla al ajde.

Подели на овим сајтовима

Na papiru nikakva, a u praksi ces se kao zensko cesto susretati sa preprekama, samo zato sto si zensko. 

Proguglaj, pa vidi. 

Za pocetak, pojam glass ceiling. 

A isto tako ćeš da imaš prođu samo zato što si žensko.Može isto da se izgugla al kažu da žene znaju više od gugla. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Na koji način se ženama danas to uskraćuje?

Боље да си питао на који начин не.

Жена данас на жалост, живи 200 на сат, мислиш ли да то волимо, можда неке мазохостички настројене, ја свакако не.

Сваки дан рад на послу по 8сати, у превозу дневно мин 2 сата, уз гурање, ударање,презнојавање и све остало што иде уз градски превоз.

Конкретно мени свака субота радна, сем када питам.

Е сад замисли оне удате, које са посла узимају децу из вртића или

из школе, брже боље кући, па кући још са врата, још ни ципеле не изувши око ручка ,подгревања јела, бављења децом, могла бих да набрајам до сутра,

Ускраћено ми је право, сада говорим у своје име јер знам да се многе неће сложити, да будем кући да не радим, да ја не зарађујем да се бавим домом и децом и то ,све без стреса без тензије,никада ми не би било досадно.Толико бих имала занимација, хобија начина да употпуним време и да ми никада али никада не буде досадно. Ко је крив?Држава , време систем околности,креатори светске политике .....................да набрајам до сутра......

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Rapsodijo svi smo u toj mašineriji brzog života i manjka vremena za posvećivanje stvarima koje volimo.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

A isto tako ćeš da imaš prođu samo zato što si žensko.Može isto da se izgugla al kažu da žene znaju više od gugla. :ani_biggrin:

Prva recenica mi se nikako nije ostvarila, mislim, profesionalno. Nekim curama jeste (bilo je primera svakakvih), ali licno ne mislim da je to dobar nacin za uspeh u zivotu. U principu, najvise razmisljam o profesionalnom polju, posto su tu zakidanja najizrazenija.

Licni primer: moja majka je jedino zensko direktor podruznice jedne velike nemacke firme. A predstavnistva postoje u oko 50 zemalja. Mozda tek pre godinu ili dve su pocele da se zene promovisu u direktore. I moja majka je imala situaciju da je bivsi direktor podruznice hteo da stavi veto na njeno imenovanje, iskljucivo zato sto je zensko, jer je" nemoguce da zensko bude  direktor". Hteo da postavi njenog manje iskusnog, manje obrazovanog i manje vrednog kolegu na to mesto, ali je vlasnik cele kompanije doneo odluku da ipak direktor bude moja majka. Posto mu je njegov profit bio vazniji od seksistickih stavova. 

Ovo druga recenica je, naravno, potpuno istinita :D

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Prva recenica mi se nikako nije ostvarila, mislim, profesionalno. Nekim curama jeste (bilo je primera svakakvih), ali licno ne mislim da je to dobar nacin za uspeh u zivotu. U principu, najvise razmisljam o profesionalnom polju, posto su tu zakidanja najizrazenija.

Licni primer: moja majka je jedino zensko direktor podruznice jedne velike nemacke firme. A predstavnistva postoje u oko 50 zemalja. Mozda tek pre godinu ili dve su pocele da se zene promovisu u direktore. I moja majka je imala situaciju da je bivsi direktor podruznice hteo da stavi veto na njeno imenovanje, iskljucivo zato sto je zensko, jer je" nemoguce da zensko bude  direktor". Hteo da postavi njenog manje iskusnog, manje obrazovanog i manje vrednog kolegu na to mesto, ali je vlasnik cele kompanije doneo odluku da ipak direktor bude moja majka. Posto mu je njegov profit bio vazniji od seksistickih stavova. 

Ovo druga recenica je, naravno, potpuno istinita :D

Značu bilo je uskraćivanje prava u pokušaju. :D

Za drugi deo rečenice nisam ni sumnjao da ćeš reći da je istinit. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Bilo bi, doduse, najlepse, kad bi se na poslu vise vrednovao tzv. "mekani" pristup, koji je vise svojstven zenama, sto zbog vaspitanja, sto zbog prirode. Meni bi licno vise odgovaralo. Sto puta sam na poslu prisustvovala nekim potpuno bezveznim svadjama i sukobima, koji su u sustini imali pitanje dominacije. Ali posto sam jedino zensko u firmi sa jos sest muskaraca, to mu je valjda islo u rok sluzbe. 

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...