Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 3 минута, grigorije22 рече

Ovo su pitanja koja traze odgovor

Evo, Sojgu bas prekinuo sve redovne obaveze i uz`o da hitno odgovori Lozanskom... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Православни Србин рече

Па ок, ако ти мислиш да је стварно Рујама у интересу да све земље у њеној околини буду у хаосу, да њено двориште буде окружено НАТО-пактом, да буде ван њене сфере утицаја, а да она ништа (или слабо) предузима да то спречи, онда је то неозбиљно крајње са њихове стране.

На страну што народ страда, али велике силе баш брига за народ, ту никакве илузије немам, тако да. 

Требао би да узмеш географску карту и видиш где су Србија и Македонија, а где Русија. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ivan Marković рече

Требао би да узмеш географску карту и видиш где су Србија и Македонија, а где Русија. 

Јел?

Па гле, нисам ни мислио на нас, ми смо готова прича како си и сам рекао и најбоље би нам било да то схватимо, да се у складу са тим понашамо и да се не заносимо са Русима и осталима. 

Него, мислио сам на Сирију, ми причамо овде о Сирији, а можеш да додаш и остале несрећне земље тог региона, Ирак, Либију,, или да идемо баш испред саме Русије, имашУкрајину, и остале земље у руском окружењу где су Амери направили карамбол, а Руси ништа нису или су слабо предузели да то спрече. Није важно јел им у интересу да те земље буду уништене, важно је изгледа дал су формално у савезу или не. Јел сам добро разумео?

Мислим да је то неозбиљно, али кажем можда и грешим. 

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ivan Marković рече

Да, у праву си. То што нису улетели објашњавам тиме што је Сирија већ 2009 располагала делимично модернизованом ПВО, али и нечим што су сви овде заборавили, а то је прилично гадан балистички арсенал SKAD-B, C, D од којих последњи има домет до 800-900km, а тих година је имала и прилично гадан хемијски арсенал. Стога се факинг интернешнл комјунити определила за инфилтрацију десетина хиљада плаћеника и форсирање грађанског рата, док се власт сама не уруши. 

Ja opet ne vidim gas i naftu kao neki osnovni uzrok, jer je i za vrijeme SSSR saradnja sa Evropom bila u redu, pri tom je daleko jeftinije, nego ovaj alternativni, vise mi se to cini kao besmileno sirenje moci i zelja za kontrolom politickom ili ekonomskom velikog broja drzava. Obicno ljudi kazu da su ekonomski interesi u pitanju, medjutim ekonomske sankcije Rusiji itekako remete ekonomske tokove ogromnom broju biznismena iz SAD i EU. Medvedjev je nedavno izjavio da je Rusija skoro sve privatizovala, a ogroman broj americkih i evropskih banaka i kompanija je i dalje na tlu Rusije, iz Pepsija i Mcdonalds-a kazu da im je to rastuce trziste, cak ih vlada i stiti. Mnoge kompanije su otisle usled politickih uzroka, koji im ne idu u korist.

Подели на овим сајтовима

"Evo u Jutarnjem.hr procenjuju napad zapadne koalicije kao katastrofu i fijasko. Utisci počinju da se sređuju.
Rusija nije reagovala jer je sve dogovorila, a pametno se nameće utisak da je Sirija ovo odradila sama. Ugled takve Sirije je krupan kapital u daljem ratu.
U narednim danima, sve više će važiti ocena da je Rusija jednostavno bila iznad svih drugih učesnika u ovoj epizodi i određivala im granice do kojih mogu ići."

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_644.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Иване, ако је руска политика да дозвољава да потенцијални савезници и земље у њеној сфери утицаја тако лако страдају тиме јер формално нису савезници, како онда можеш ту политику да назовеш оззбиљном? 

На пример, Сирија. Зар је Русима стварно више у интересу оваква Сирија, која ће сад још и да буде подељена политички, по принцџипу БиХ, он оне Сирије, јединствене и политички стабилне каква је била пре ного што су Амери решили да је разбуцају?

То мени није јасно, ако је то руска политика, она је крајње неозбиљна. И зато ми даље не иде у главу како неко може Русија са таквом њеном политиком, да сматра за препоручљвог савезника. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Православни Србин рече

Јел?

Па гле, нисам ни мислио на нас, ми смо готова прича како си и сам рекао и најбоље би нам било да то схватимо, да се у складу са тим понашамо и да се не заносимо са Русима и осталима. 

Него, мислио сам на Сирију, ми причамо овде о Сирији, а можеш да додаш и остале несрећне земље тог региона, Ирак, Либију,, или да идемо баш испред саме Русије, имашУкрајину, и остале земље у руском окружењу где су Амери направили карамбол, а Руси ништа нису или су слабо предузели да то спрече. Није важно јел им у интересу да те земље буду уништене, важно је изгледа дал су формално у савезу или не. Јел сам добро разумео?

Мислим да је то неозбиљно, али кажем можда и грешим. 

Добро, ај поново. Узми географску карту и види колико су Либија, Сирија и Ирак далеко од руских граница. Што се тиче земаља у бафер зони која окружује Русију, те земље су или у савезу са Русијом или ако то нису јер хоће да буду део НАТО/ЕУ, имају замрзнут конфликт:Грузија, Молдавија, Украјина, Азербејџан, а сва ова замрзавања обавила је Русија, директно или индиректно. У Украјини је реакција била мање, више примерена, јер би масовна руска војна интервенција прекинула извоз гааса од кога ПАКИ И ПАКИ Русија зависи. Без јужног тока и са недовршеном цевном инфраструктуром ка Кини, Русија би у случају потпуног прекида саобраћаја преко Украјине дошла у сличну ситуацију као што би дошла да се није умешала у Сирији. Поседовањем Крима контролише се акваторија Црног Мора и поседује се копнени носач авиона и лансер пресретач за случај да некоме у Европи нешто падне на памет, а контролом Донбаса спречавају се украјинске евроинтеграције (замрзавањем конфликта) и уједно урнише украјинска индустријска база, а све то без или уз симболичне губитке у људству. 

Подели на овим сајтовима

Још нешто, што се Русије тиче, што сам написао Обију, а он наравно игнорисао, Русија мора да среди своју економију да би могла да парира Западу. Јер, економија много значи. Док имају лошу економију, биће у ситуацији да буду оно што данас јесу-регионална сила. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Добро, ај поново. Узми географску карту и види колико су Либија, Сирија и Ирак далеко од руских граница. Што се тиче земаља у бафер зони која окружује Русију, те земље су или у савезу са Русијом или ако то нису јер хоће да буду део НАТО/ЕУ, имају замрзнут конфликт:Грузија, Молдавија, Украјина, Азербејџан, а сва ова замрзавања обавила је Русија, директно или индиректно. У Украјини је реакција била мање, више примерена, јер би масовна руска војна интервенција прекинула извоз гааса од кога ПАКИ И ПАКИ Русија зависи. Без јужног тока и са недовршеном цевном инфраструктуром ка Кини, Русија би у случају потпуног прекида саобраћаја преко Украјине дошла у сличну ситуацију као што би дошла да се није умешала у Сирији. Поседовањем Крима контролише се акваторија Црног Мора и поседује се копнени носач авиона и лансер пресретач за случај да некоме у Европи нешто падне на памет, а контролом Донбаса спречавају се украјинске евроинтеграције (замрзавањем конфликта) и уједно урнише украјинска индустријска база, а све то без или уз симболичне губитке у људству. 

Али, дал је стварно у руском интересу да те земље, које су реално у њеној сфери утицаја, буду разорене? У ствари, не знам, можда им то и одговара, али то је за мене крајње проблематично.

Тачно је све што си овде написао, али зар не увиђаш да је Русија у позицији да исправља штету коју Амери праве. Своди се на то.Значи, регионална сила, како рекох мало пре. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Православни Србин рече

Али, дал је стварно у руском интересу да те земље, које су реално у њеној сфери утицаја, буду разорене? У ствари, не знам, можда им то и одговара, али то је за мене крајње проблематично.

Тачно је све што си овде написао, али зар не увиђаш да је Русија у позицији да исправља штету коју Амери праве. Своди се на то.Значи, регионална сила, како рекох мало пре. 

Види, не би Амери (и Европа ништа мање) баш ништа направили у Украјини да није бандеровског шљама - укронациста који су у савезу са украјинским грађанцима одлучили да буду корисни идиоти Западу. И сад би Русија требало да уђе, све спали (укључив и њој животно важне гасоводе) да би неки Срби били задовољни. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ronald рече

Ja opet ne vidim gas i naftu kao neki osnovni uzrok, jer je i za vrijeme SSSR saradnja sa Evropom bila u redu, pri tom je daleko jeftinije, nego ovaj alternativni, vise mi se to cini kao besmileno sirenje moci i zelja za kontrolom politickom ili ekonomskom velikog broja drzava. Obicno ljudi kazu da su ekonomski interesi u pitanju, medjutim ekonomske sankcije Rusiji itekako remete ekonomske tokove ogromnom broju biznismena iz SAD i EU. Medvedjev je nedavno izjavio da je Rusija skoro sve privatizovala, a ogroman broj americkih i evropskih banaka i kompanija je i dalje na tlu Rusije, iz Pepsija i Mcdonalds-a kazu da im je to rastuce trziste, cak ih vlada i stiti. Mnoge kompanije su otisle usled politickih uzroka, koji im ne idu u korist.

То сад већ захтева отварање друге теме. За ту дискусију немам капацитета. Могу да коментаришем донекле војне и геостратешке аспекте ситуације. Не бих улазио у међународну економију. Чињеница јесте да би катарски гасовод битно појефтинио и/или учинио излишним извоз гаса из Рисије у Европу. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Rusija je iz ove epizode sirijiske krize izasla kao pobednik ili u nekom win-win odnosu sa amerikom !! Ovo nije pomak samo za one slabovide jer amerika je tokom devedesetih i u prvoj dekadi dvehiljaditih mogla da gadja i napada koga hoce i kad hoce a sad o tome mora da obevastava Rusiju i da sa njom koordinise svoje akcije ,svodeci ih na minimum !!! Rusija nije SSSR i to mora da se shvati ,drugo Rusija je dugo prolazila kroz tesku krizu koja je i gora bila nego 1993 kod nas a pritom je kako tako uspela da se konsoliduje i ojaca svoju vojsku ! Takodje Rusija ima jos od SSSR izuzetno negativan brend koji je zapad marketinski maksimalno iskoristio tako da se nova Rusija i sa tim za sad izuzetno dobro nosi !!! Kad Rusija nebi imala nuklearke i zavidan vojni potencijal zapad bi je rasparcao kao gladni vuk za tili cas zato ako zelimo da nasa deca rastu u kakvo takvoj slobodi ,negujuci nase nasledje moramo da razumemo,shvatimo i pomognemo majci Rusiji koja je nas jedini iskreni i prirodni saveznik !!!

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ivan Marković рече

То сад већ захтева отварање друге теме. За ту дискусију немам капацитета. Могу да коментаришем донекле војне и геостратешке аспекте ситуације. Не бих улазио у међународну економију. Чињеница јесте да би катарски гасовод битно појефтинио и/или учинио излишним извоз гаса из Рисије у Европу. 

Ne bi pojeftinile jer Rusija ima duplo vece zalihe od na primer Katra. Zatim je transport daleko jeftiniji. Prva Rusija, pa Iran, zatim Katar, pa USA. Pa i USA je nedavno kupovala od Rusije, usled onih oluja i loseg vremena jer mu je cijena skocila u USA. Kad su u pitanju pare, i zarada, politicka situacija se stavi u drugi plan. Slicno je sa titanijumom i Bojingom koji ga uvozi, jednostavno i da uvedu sankcije, nemaju kome toliku kolicinu prodati a to cini dobar dio izvoza.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...