Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 10 часа, obi-wan рече

Cirkus... ovaj razarac Amera koji se pominje u ovoj vesti je isti onaj kog su SU-24M "isprobavali u Crnom moru pre neku godinu - ako se secate, u cak 12 vrlo niskih naleta ruski avioni su probali neke novije uredjaje za elektronsko ometanje, nakon cega je brod prakticno ostao bez ijedne efektive da upotrebi oruzje, tj. prakticno je bio elektronski zaslepljen.

Isti brod je protekle veceri isplovio iz vojne luke na Kipru (taj je jedan od onih koji nose krstarece rakete), i - ako je tacan ovaj tvit - ponovo je doslo do niskog naletanja ruskih aviona oko njega, i to vec 4 puta.

Situacija je prilicno neocekivana, komentari na tvitu nisu bas optimisticni...

...

Hibini koji ima mogucnost da ugasi radar, stvara stravicnu buku da se nista ne cuje i obustavlja dotok informacija. Takodje stvara zastitnu elektronsku kapu oko aviona i vec ispaljene PVO rakete skrece sa cilja.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Ма нема ништа од тога, мало се п*биип*ју и једни и други. Типа Тачи-Вучић. Американци нису сигурно луди да започну нешто што би натерало Русе да реагују, да не би испало да је Русија тигар од папира који подвије реп и бега чим Амери запрете. Или да случајно оборе неки руски авион или убију руске држављане. Никоме не треба нешто што може врло лако да ескалира у нови светски рат.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

A gle samo ove imbecile...

...

"May draws up plans for a strike on Assad: Britain could join forces with the US and attack the Syrian tyrant without approval from Parliament."

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5596421/Britains-Armed-Forces-drawing-options-joint-strike-Syrian-forces.html

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_520.html

...

Obratite ovde paznju na komentare na gornjem (engleskom) linku - svi su listom protiv bilo kakvog upadanja u rat, samo poludele babetine i kojekakvi pajaci i klovnovi `oce posto-poto da izazovu sukob...

...

Clip_9.thumb.jpg.ae69fc135aaa2ae86c3339dd830e62ba.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Ма нема ништа од тога, мало се п*биип*ју и једни и други. Типа Тачи-Вучић. Американци нису сигурно луди да започну нешто што би натерало Русе да реагују, да не би испало да је Русија тигар од папира који подвије реп и бега чим Амери запрете. Или да случајно оборе неки руски авион или убију руске држављане. Никоме не треба нешто што може врло лако да ескалира у нови светски рат.

...

:laugh1:

"Dobro jutro! Jel jos neko sem mene preziveo armagedon?"

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_522.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_523.html

...

"I ja mislim da je ova laz u Dumi propala i da nema potencijal da opravda napad. 
Ali, rat jos nije gotov. Treba ocekivati sledece lazi i hajke na Asada i Rusiju, jer lesinari su namirisali krv i nece odustati."

...

"Cini mi se da se radi o necem mnogo znacajnijem od pada americke imperije. Rijec je o prestanku dominacije zapadne civilizacijje, koja vlada svijetom od 17 stoljeca. Cetiri stotine godina oni sire demokratiju i pod tom zastavom ubijaju, pljackaju, bogate se i kroje sudbinu ostatku svijeta. Rusija je od Petra Velikog stalno pokusavala da postane ravnopravni clan tog kluba. Kao da su sad odlucili da stave tacku na to i da krenu sopstvenim putem. 

Kina i ostali (Indija, Arapi, azijski narodi, Latinska Amerika) nikad i nisu imali opciju. 

Mislim da smo svjedoci tektonskih promjena u svjetskoj historiji."

...

"Klasicni Markale scenario legitimizacije humanitarne intervencije. Pobijes ljude, pustis slike, sazoves SB i napravis rezoluciju kojom legitimiziras intervenciju. Samo, ovaj put sa druge strane sjedi Rusija sa pravom veta, tako da kako rece onaj deda u Ko to tamo peva: Ovde neces proci. 

Esencijalno je oduzeti im legitimitet. To je sustina ruske diplomatije u ovom sukobu."

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Vasa L. рече

Sta se desava sa ruskim S400 i S500 rasporedjenim po Siriji, da li ce to biti upotrebljeno uskoro?

Ja sam cuo da su njima skidali one tomahavke sto je Tramp zadnji put pustao sa lanca, ali me ne drzi za rec. A trebalo bi da samom svojom pojavom malo uteraju strah u kosti zapadnim hijenama.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Vasa L. рече

Sta se desava sa ruskim S400 i S500 rasporedjenim po Siriji, da li ce to biti upotrebljeno uskoro?

Колико ја знам, С-500 није још у употреби (да ли је у фази производње не знам) а С-400 је ту да заштити руске базе у Хмејиму и Тартусу. Осим ако руско политичко руководство не донесе исту такву одлуку, ти состеми неће реаговати. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Vasa L. рече

S-400 je u Siriji na dezurstvu, pre svega kao oruzje odvracanja avionskih napada, i da cuva ruske trupe. U pitanju je jedan polozaj ovog sistema.

Osim njega, sami Sirijci imaju sisteme srednjeg dometa Buk-M i kratkog dometa Pancir S-1, kao i starije sisteme S-75 i S-200.

S-500 je jos uvek u ispitivanju, i nije uveden u naoruzanje.

пре 49 минута, djordje.pesic рече

Ja sam cuo da su njima skidali one tomahavke sto je Tramp zadnji put pustao sa lanca, ali me ne drzi za rec. A trebalo bi da samom svojom pojavom malo uteraju strah u kosti zapadnim hijenama.

Ne, nije sa njima, iako i to moze, taj sistem nije prevashodno namenjen obaranju krstarecih raketa. Krstarece rakete u Siriji su do sad u najvecem broju slucaju obarali Panciri, koji kombinuju na sebi rakete kratkog dometa i topove, i upravo su namenjeni i obaranju krstarecih raketa, i odbrani tzv. tackastih ciljeva.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

eh kad bi stvarno nesto pocelo pa da ameri nestanu sa lica zemlje bilo bi dobro pa makar propalo i svetsko prvenstvo u fudbalu ,,,a ja bi se odma prijavio da pomognem braci rusima makar i samo ljustio krompir ako im za drugo nisam od koristi !!! VPERED RUSIJA !!!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...