Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 months later...
  • Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

U vezi ovoga dečka što je došao u crkvu da traži posao - Nikako mi ne izlazi iz glave - Valjda je sad sve u redu sa njim - nego moram nešto, možda brutalno da primetim - Mislim da je loše kad dođeš u takvu situaciju da odeš u crkvu i pitaš tamo za posao. Ne znam, meni tako to izgleda. Drugo je što mi neki "ostali", bar ovi što smo se javili na ovoj temi, tražimo neki posao koji će bar u nekoj doglednoj budućnosti da nam reši egzistenciju, tj. tražimo neki posao sa kojim bi mogli da planiramo neki normalan život, u ovom nenormalnom vremenu. Hoću da kažem, kada ti je frka za pare, onda radiš bilo šta i spasavaš goli život. Ja sam npr. radio i fizikalije razne i ona obezbeđenja kad sam studirao. Trebala mi je lova. Ništa nije stršno bila šta pošteno raditi.... Nemojte pogrešno shvatiti ovo što sam napisao, ja da mogu odmah bi pomogao tom dečku... Mislio sam inače, kao neki predlog, da se možda napravi neki mali fond, da se otvori neki račun u banci, koji bi bio na raspolaganju nekom od sveštenika, pa da kada se pojavi neko kao taj dečko ( ne mislim na nekoga ko ostane bez posla, pa traži drugi, nego neko kome baš treba neka pomoć ) da mu se pomogne....

Ovo u vezi molitve za nešto - Kad se molim za nešto, nikad se ne molim, da tako kažem, već gotovim molitvama, nego uvek svojim rečima se obraćam Svetitelju, kao da je pored mene i sve tako do ne dođem u neko duhovno stanje kada počnem da osećam kao da me stvarno sluša. I tada (a to je u mom slučaju veoma retko  0104_cheesy) znam da me čuje i da će molitva biti uslišena. I bude usliena.....

Ako-Neka ima li kakvih novih informacija vezano za Izrailj  :smiley: ...

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

U vezi ovoga dečka što je došao u crkvu da traži posao - Nikako mi ne izlazi iz glave - Valjda je sad sve u redu sa njim - nego moram nešto, možda brutalno da primetim - Mislim da je loše kad dođeš u takvu situaciju da odeš u crkvu i pitaš tamo za posao. Ne znam, meni tako to izgleda. Drugo je što mi neki "ostali", bar ovi što smo se javili na ovoj temi, tražimo neki posao koji će bar u nekoj doglednoj budućnosti da nam reši egzistenciju, tj. tražimo neki posao sa kojim bi mogli da planiramo neki normalan život, u ovom nenormalnom vremenu. Hoću da kažem, kada ti je frka za pare, onda radiš bilo šta i spasavaš goli život. Ja sam npr. radio i fizikalije razne i ona obezbeđenja kad sam studirao. Trebala mi je lova. Ništa nije stršno bila šta pošteno raditi.... Nemojte pogrešno shvatiti ovo što sam napisao, ja da mogu odmah bi pomogao tom dečku... Mislio sam inače, kao neki predlog, da se možda napravi neki mali fond, da se otvori neki račun u banci, koji bi bio na raspolaganju nekom od sveštenika, pa da kada se pojavi neko kao taj dečko ( ne mislim na nekoga ko ostane bez posla, pa traži drugi, nego neko kome baš treba neka pomoć ) da mu se pomogne....

Ovo u vezi molitve za nešto - Kad se molim za nešto, nikad se ne molim, da tako kažem, već gotovim molitvama, nego uvek svojim rečima se obraćam Svetitelju, kao da je pored mene i sve tako do ne dođem u neko duhovno stanje kada počnem da osećam kao da me stvarno sluša. I tada (a to je u mom slučaju veoma retko  0104_cheesy) znam da me čuje i da će molitva biti uslišena. I bude usliena.....

Ako-Neka ima li kakvih novih informacija vezano za Izrailj  :smiley: ...

Izvini, bas kasnim sa odgovorom :0104cheesy:

Ne znam sta je bilo sa tim deckom kasnije, mislim da je sacekao svestenika i razgovarao sa njim. Ako je bilo nekog posla za njega, ili neke pomoci, sigurno sam da su sve ucinili da mu pomognu.

Zasto mislis da je lose doci u situaciju da u crkvi trazis posao? U crkvi i TREBA da trazimo pomoc, i svi mi koji smo u crkvi TREBA da pomazemo jedni drugima.

Meni se cini da ljudi ponekad prave veliku famu oko vrste posla koju traze. Ja sam recimo fakultetski obrazovana, a u nedostatku prvog posla htela sam cak da radim i preko omladinskih organizacija, poslove tipa ciscenje poslovnog prostora, brisanje prasine po hiper marketima, slaganje proizvoda u rafove... I veruj mi da se ne bih osecala mnogo lose zbog toga. Naravno da znam da svoj maksimum mogu da dam u svojoj profesiji, ali svaki castan posao je dobar posao. Sad recimo imam stalni posao, pocinjem i privatni... a obzirom da ponekad intezivno razmisljam da promenim mesto boravka opet sam spremna na to da cu mozda raditi ili na fakultetu ili u nekoj trafici, dok se ne snadjem bolje. Ili cu mozda u nekoj crkvi ici da pitam ima li posla za mene. Ne vidim nikakav problem u tome...

Teska je situacija, lako se ostaje bez posla, tesko se nalazi novi... nije vreme za filozofiranje i biranje, nego za akciju i konkretne stvari. Ne postoji posao koji je `siguran` i sa kojim moze da se planira normalan zivot. Sve moze da nestane, sve se moze izgubiti... ne samo posao, nego i zdravlje, i porodica, i prijatelji...

Normalan zivot se zivi sa Hristom, Njemu se sve poverava, a na nama je da se trudimo.

Nego, kakva je situacija sa poslom. Ima li ko problema da ga nadje, ili ima li ko da ga nudi?

Подели на овим сајтовима

Još uvek SPC nije, da tako kažem, stala na noge.... Nije još uvek zaživeo taj segment crkve - Mislim na humanitarni deo....

To očigledno mnogo fali.... Kod katolika npr. (to sam video svojim očima u BiH) je sasvim druga stvar.... Ali oni odavno rade na tome i nisu bili ometani od države.....

Mislim da SPC radi na tome da se aktivnije posveti tim i sličnim problemima, koji su, kako stoje stvari, broj jedan u Srbiji (nezaposlenost, siromaštvo, itd...).... Ali kao što rekoh, to su još uvek samo početci.... I trebaće vremena da se dođe na nivo od pre II Svetskog rata....

Sada pomoć u Crkvi se može očekivati od pojedinaca, poznanika koji su u Crkvi... ali opet, sve je to individualno, tj. zavisi od čoveka do čoveka.... Raznih ima ljudi, pa tako ima i raznih i u Crkvi....

Elem, to je samo moje mišljenje, možda drugačije stoje stvari...?

Подели на овим сајтовима

Još uvek SPC nije, da tako kažem, stala na noge.... Nije još uvek zaživeo taj segment crkve - Mislim na humanitarni deo....

To očigledno mnogo fali.... Kod katolika npr. (to sam video svojim očima u BiH) je sasvim druga stvar.... Ali oni odavno rade na tome i nisu bili ometani od države.....

Mislim da SPC radi na tome da se aktivnije posveti tim i sličnim problemima, koji su, kako stoje stvari, broj jedan u Srbiji (nezaposlenost, siromaštvo, itd...).... Ali kao što rekoh, to su još uvek samo početci.... I trebaće vremena da se dođe na nivo od pre II Svetskog rata....

Sada pomoć u Crkvi se može očekivati od pojedinaca, poznanika koji su u Crkvi... ali opet, sve je to individualno, tj. zavisi od čoveka do čoveka.... Raznih ima ljudi, pa tako ima i raznih i u Crkvi....

Elem, to je samo moje mišljenje, možda drugačije stoje stvari...?

Ma sta ima SPC da "staje na noge" za to. MI smo crkva. Necemo stalno prebacivati odgovornost na drugoga. Oko nas ima puno ljudi kojima treba pomoci. Ne moraju da se registruju fondovi za to, treba samo malo volje, malo truda, poneki dobar savet iz iskustva, "pomoc prijatelja", neka lepa, ohrabrujuca rec, po neka molitva... Pa necemo valjda da cekamo povoljan vetar da budemo ljudi? :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

Pa to sam i ja rekao ..... Pročitaj ponovo.....

Ne možemo se mi sad svi koliko nas ima okupiti.... to može samo Crkva.... A mi moćemo pojedinačno da pomažemo ..... Kapiš  :0104cheesy: .....

Mi vec jesmo okupljeni :0104cheesy: I ovaj forum je zajednica, i svaka crkva je zajednica. A zajednici svi treba da doprinosimo.

Подели на овим сајтовима

Многи данас се учлањују у разне политичке партије да би нашли посао.

То је вако један клановски систем, можда није на дуге стазе , ал дешава се да људи дођу до посла, само у политици увек мораш добро да се испрљаш да би нешто постигао...

И у нашој општини је тако. Кад их запосле још морају да плаћају "чланарину" од неких 5% од плате (зависи од странке). Виша позиција-већа плата-већа чланарина! Нисам могла да верујем кад сам чула!А људи, шта ће?! Морају да живе (читај-преживљавају),морају да хране и школују децу,ту су, затечени, имају родитељске куће, не могу да плаћају станарине по градовима...

Моја је ситуација мало другачија. И супруг и ја имамо државни посао. Средњих смо година и запослили смо се пре горепоменутог. Радимо обоје у школи (учитељица-по благослову вероучитељица и психолог). Колико је сигуран посао не зна се, јер живимо у селу, у општини која нема привреду, због тога нам млади одлазе у град, а ми немамо децу у школи. Све мање и мање деце се рађа, а самим тим и уписује у први разред.

Наредне школске године у нашој школи ће требати наставник физике :), код супруга наставник математике algabacaju, по 12 часова-то је неких 60%. Можда ће требати још неки кадар-јавићу. Па, ако неко жели да ради и живи у војвођанском селу, српском, где је парохијска црква у 13 км удаљеном другом селу, нека се јави на пп да му пошаљем податке.

Подели на овим сајтовима

Наредне школске године у нашој школи ће требати наставник физике :), код супруга наставник математике algabacaju, по 12 часова-то је неких 60%. Можда ће требати још неки кадар-јавићу. Па, ако неко жели да ради и живи у војвођанском селу, српском, где је парохијска црква у 13 км удаљеном другом селу, нека се јави на пп да му пошаљем податке.

SJAJNO! Taman pomislih da opet sirimo pricu umesto da nudimo konkretnu pomoc. Evo, nastavnik fizike i matematike uskoro potrebni u lepom, malom, vojvodjanskom selu :group111:

Hvala ti!

Подели на овим сајтовима

molimmmmm

Јавићу још, кад буду конкурси.

Иначе, у мојој општини постоји и мађарско село где ученицима који наставу слушају на мађарском језику предају нестручњаци (рецимо, биологију-медицинска сестра итд.), јер стручњаци осталих народа и народности не говоре мађарски језик.То јесте ван закона, али нико не чачка...

Ако је неко стручњак у некој области за основну школу, а зна мађарски, нека се јави на пп да се распитам да ли имају стручњака!

0442_feel

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 1 year later...

Е овако људи имам један наизглед безазлен проблем и можда сам глуп што немам појма како да га решим. Мењао сам телефонску утичницу, јер сам хтео да убацим нову са оним рупицама за кабл за нет. Међутим кад је ћале скинуо стару испоставило се да су живе које вире из зида - оне две прекратке да би се поставила нова. Он је некако успео да причврсти те жице али су оне пукле, сад су још краће и немогуће је ишта више урадити. Дакле, је л зна неко где да нађем мајсота за то? У птт-у, телекому или ко се бави мењањем утичница за телефон...? Сваки предлог добродошао. :) хвала унапред.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

А бре среди сам, дал не можеш две жице да повежеш :Р извади целу утичници намотај нове жице и глет масом причврсти утичницу назад :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Хвала људи на предлозима али проблем је што је утичница извађена, дакле жице вире 2 цм из зида, и не могу да се извуку више, а треба да их буде бар 10ак цм. Реч је о малим, танким бакарним жицама и ја не знам како да их продужим, могло би једнино можда да се залеми, како си ти Дејане мислио да продужим? :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...