Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nisam ni mislio nikada ići na te kruzere. To me nekako asocira na robovlasništvo  0104_cheesy.... Mislio sam na teretne brodove. Ali ništa od toga bar zasada. Možda jedino ako mi stari pobedi na izborima za predsednika države 2012 pa da mi nešto sredi  0104_cheesy. Videćemo  :drugarstvo: 0104_cheesy ....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Posla ima i u Izrailju,ko je mlad,voli da vidi svijeta.

http://www.gov.il/FirstGov/TopNavEng/EngSituations/ESMigrantWorkersGuide/ESMWGComing/

8084.gif prstgore 0442_feel

Na ovom linku brate isto je kao i na sajtu svake ambasade. Tu su samo upute šta ti treba da bi dobio radnu ili bilo koju drugu vizu. Naime šta je najzna?ajnije, to je prona?i agenciju (opet agenciju :smiley:) koja se bavi regrutovanjem radne snage za poslodavce u Izraelu. Ta agencija može biti u Izraelu ili u Srbiji. Na sajtu daju spisak agencija u Izraelu. Nisam našao ni jednu iz Srbije. Ako znaš postavi link? Naravno postoji mogu?nost da sam ja to sve nešto previdio  0104_cheesy pa hajde malo objasni ako ti nije problem ....

Подели на овим сајтовима

Хајде да не компликујемо превише тему, послови се не проналазе само преко агенција и сајтова.

Јуче сам отишла до наше цркве, и свратим у црквену продавницу до нашег црквењака. У једном тренутку, на прозор продавнице покуца један момак, претпостављам да је млађи од мене 7-8 година, ако не и више. Каже црквењаку да је дошао да тражи посао, чуо је да се у нашој цркви тражи помоћни радник. Црквењак га пита ко му је то рекао, јер нико ништа не зна о том послу, нити нам је познато да је црква тражила радника. Док је он објашљавао где је то чуо, ја већ кренем ван, и прођем поред њега са друге стране прозора - он, практично дете, у јакни неког одраслог, која му је неколико бројева већа... у патикама и тренерци каљавој при дну... Наш црквењак га пита одакле је дошао а он каже: "Ја сам чико дошао чак из Куршумлије, само да питам за посао"  (око 200км од нас)

Мислим да је ситуација много озбиљнија него што нам се чини. Много људи остаје без посла, многи ће тек остати... Није ово питање тражења бољег посла (ок, требало би и ту да помогнемо), нити помоћ онима који желе да напусте земљу. Ово је питање егзистенције.

Зато вас молим да будете практичнији са саветима, немамо сви дипломе, ни могућност да плаћамо агенције да нам траже послове. Неко можда баш тражи неки физички посао, неко додатни... Сваки частан посао је добар, ни један не треба потцењивати.

Можда неком од студената треба идеја како да заради новац да олакша родитељима. Ако не вама, можда знате неког ко не учествује на овом форуму, па можда можемо и ми да му помогнемо.

Подели на овим сајтовима

Многи данас се учлањују у разне политичке партије да би нашли посао.

То је вако један клановски систем, можда није на дуге стазе , ал дешава се да људи дођу до посла, само у политици увек мораш добро да се испрљаш да би нешто постигао...

Подели на овим сајтовима

А тек у Босни?! Они су отишли корак даље - узму младе људе учлањене у странку, и онда их користе у такве сврхе да се то ни замислити не може, за најпрљавије послове, наравно све на волонтерској бази и под обећањем да ће их запослити у државну службу.А потом кад прођу избори, на све забораве.Мало смо отишли од теме.За посао данас јако тешко, без познанстава, некад не вриједи ни диплома, ни признања, ни познавање језика, ни друге способности...али ја вјерујем да Бог сваком да шансу и пружи прилику ако се узда у њега.Немам никакав користан савјет, дала сам отказ у септембру, и од тада капак.Робовласништво се поново вратило У Босну  >0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

@Gospodin Yakov,chim nadjem kako se nalaze poslovi na brodu,pishem nekima oni su Grci,znaju  o tome.

Za Izrailj,isto i to poslachu na PP.

@Aljonka,taj mladich,tuga,ima photo od moga Oca,isto tako mlad u Italiji,tek izbjegli radi kod seljaka,da prezivi

i pomogne roditelje.Na njemu tudja odjecha.

spavanje1 1324_womens 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...