Срђан Шијакињић Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 а реците ви мени, ви који имате искуства са иностранством, како гледају на нас, на странце из трећег света иначе (претпостављам да србија спада у трећи свет у већини земаља у које наши људи одлазе да раде и живе) у вашим окружењима? је л те гледају као себи равног, или са подозрењем или све зависи од тога како се покажеш...? имам утисак да доста људи не одлази, иако има прилику, из приватних разлога... ја лично рецимо, иако ми се понекад, и све чешће, све смучи и чини ми се да примитивизма има овде као мало где на свету, не бих отишао нигде у догледној будућности јер сам везан за породицу и пријатеље и више волим да што више времена које нам је дато проведем са њима, него да негде живим материјално опуштеније... а немам неке посебне амбиције, професионалне и финансијске, био бих задовољан да могу да зарадим да прехраним себе и да имам за неки минимум пријстојног живота... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 можда нађете нешто корисно, никад се не зна. Службe зa зaпoшљaвaњe других зeмaљaАустралијаАустријаБелгијаВелика БританијаДанскаИрскаИталијаКанадаЛуксембургМакедонијаМексикоНорвешкаЊемачкаПољскаРусијаСловенијаСловачкаСрбијаСАДЦрна ГораЧешкаШпанијаШвајцарска Шведска Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 а реците ви мени, ви који имате искуства са иностранством, како гледају на нас, на странце из трећег света иначе (претпостављам да србија спада у трећи свет у већини земаља у које наши људи одлазе да раде и живе) у вашим окружењима? је л те гледају као себи равног, или са подозрењем или све зависи од тога како се покажеш...? имам утисак да доста људи не одлази, иако има прилику, из приватних разлога... ја лично рецимо, иако ми се понекад, и све чешће, све смучи и чини ми се да примитивизма има овде као мало где на свету, не бих отишао нигде у догледној будућности јер сам везан за породицу и пријатеље и више волим да што више времена које нам је дато проведем са њима, него да негде живим материјално опуштеније... а немам неке посебне амбиције, професионалне и финансијске, био бих задовољан да могу да зарадим да прехраним себе и да имам за неки минимум пријстојног живота... svabija je mozda najgora po tom pitanju, al i ovdje ima stranaca bolida, najsireg spektra, pa ih u neku ruku i razumijem.... jednom kad vide ko si , a nekima moras i zube pokazati, onda te postuju skroz i mnogo su dobri ljudi onako globalno gledajuci! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 а реците ви мени, ви који имате искуства са иностранством, како гледају на нас, на странце из трећег света иначе (претпостављам да србија спада у трећи свет у већини земаља у које наши људи одлазе да раде и живе) у вашим окружењима? је л те гледају као себи равног, или са подозрењем или све зависи од тога како се покажеш...? У САД је потпуно небитно одакле си, ма шта радио. Уопште не гледају на то. Чуо сам да је исто и у Канади. У академској средини било које земље исто не гледају, то је потпуно ирелевантно, не рачунајући ако постоји неки закон који ”штити домаће научнике”. А рећи ћу ти и ово, многи наши људи који оду и жале се да их гледају као стоку, заправо се сами изолују у гастоске гетое и задрже разне старе лоше навике. Не можеш очекивати да те неко прихвати ако ти први не желиш да будеш део њих (при томе не значи да треба да се одрекнеш свог идентита кога си до тада изградио, него да га надоградиш и обогатиш). Са таквим људима ни ја нисам имао жељу да се дружим. Културан и отворен човек, са лепим манирима, ће свуда бити прихваћен, осим од појединих лудака којих има свуда, али њих ко шиша. Олимп, Млађони, Таша and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 а реците ви мени, ви који имате искуства са иностранством, како гледају на нас, на странце из трећег света иначе (претпостављам да србија спада у трећи свет у већини земаља у које наши људи одлазе да раде и живе) у вашим окружењима? је л те гледају као себи равног, или са подозрењем или све зависи од тога како се покажеш...? имам утисак да доста људи не одлази, иако има прилику, из приватних разлога... ја лично рецимо, иако ми се понекад, и све чешће, све смучи и чини ми се да примитивизма има овде као мало где на свету, не бих отишао нигде у догледној будућности јер сам везан за породицу и пријатеље и више волим да што више времена које нам је дато проведем са њима, него да негде живим материјално опуштеније... а немам неке посебне амбиције, професионалне и финансијске, био бих задовољан да могу да зарадим да прехраним себе и да имам за неки минимум пријстојног живота... Ако се трудиш и покажеш добро, цијениће те.... мислим има негдје гдје предност имају швајцарци, али нема велике разлике између њихових и странаца. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Већ дуже време размишљам о отварању теме у којој би могли да питамо једни друге како нешто одрадити, где, препоруке за нешто и тсл. питања, која нису за нову тему или статус. (Да напоменем још, овде може бити и питања рачунарског типа) За почетак, да ли знате неког доброг сервисера клима уређаја у Београду? :4869: Broken, Снежана, Дијана. and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bashful Anna Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Omega electronic. Ako te jos nesto zanima u vezi servisa, pitaj. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš malo nestvarnog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Omega electronic. Хвала на предлогу Ана! Да ли си имала искуства са њима? Јесу ли скупи? "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Одлична тема Онлмп . Ако се добро сећам има тема где можемо да се захвалимо форумашима за помоћ који су нам пружили . Олимп, Џуманџи, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bashful Anna Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Хвала на предлогу Ана! Да ли си имала искуства са њима? Јесу ли скупи? Cena servisa je 3000 din i podrazumeva čišćenje klime pod pritiskom. Prvi slobodan termin je iduća sedmica, petak ... Данче*, Broken, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš malo nestvarnog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Cena servisa je 3000 din i podrazumeva čišćenje klime pod pritiskom. Prvi slobodan termin je iduća sedmica, petak ... Е хвала ти много на овим информацијама! Bashful Anna је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 На форуму ми је веома лепо , захваљујући вама . И то је једна врста помоћи јер се човек опусти и поправи расположење . Хвала вам на томе. Драшко, JESSY, Н И Н Е and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 А јел' сме на овој теми да се тргује ? Озбиљно питам. Супер тема. Практична. Kaludjerovic Sreten, Лапис Лазули, Давор73 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Људи, извињавам се свима због одсуства. Нисам могао улазити на форум последњих дана. Хвала свима на великодушној подршци! Брате Браниславе, мислим да је идеја сасвим у реду. Само напред! Милан Ракић, Kaludjerovic Sreten, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 3, 2015 Пријави Подели Написано Август 3, 2015 Људи, извињавам се свима због одсуства. Нисам могао улазити на форум последњих дана. Хвала свима на великодушној подршци! Брате Браниславе, мислим да је идеја сасвим у реду. Само напред! E, pa ako sme da se trguje onda ovako - prodajem domaću ćuretinu. Mogu da donosim lično u Beograd, Novi Sad itd. Za sve informacija javite se na PP. JESSY, Лидија Миленковић and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука