Deja Vu Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 otvori temu ako te baš zanima mada odgovor i sam znaš... Kakav je to bogougodan avatar? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Ne bajo moj, vežbaće se samo na suvo, nema te hemare Samo necural bajo moj. Candy Butcher and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Moze li neko da mi objasni sta znaci 'ziveti u permanentnom sada, van vremena koje je takodje stvoreno'? Razmisljao sam i ne ide mi zamisljanje :/ Nakon Vaskrsenja, kako to izgleda, sta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Вечност, Црква, Литургија, Евхаристија. На пример. Ne kontam.Jesu li moguce interakcije medjusobne? Koje su razlike u odnosu na sada? Imamo i telo, mislim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Thank you very much Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Moze li neko da mi objasni sta znaci 'ziveti u permanentnom sada, van vremena koje je takodje stvoreno'? Razmisljao sam i ne ide mi zamisljanje :/ Nakon Vaskrsenja, kako to izgleda, sta? To se ne objasnjava. O tome moze samo da se bunca...mi to ne mozemo da shvatimo.1 trnutak kao 1000 godina i 1000 godina kao tren. Bog ce da ti sudi onako kako sudis,zato pazi sta radis...to je sve. Ne razmisljaj o tome...samo drzi um u adu i ne ocajavaj. ...ako znas sta to znaci... p.s.Pakao je kad si i gladan i debeo. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 To se ne objasnjava. O tome moze samo da se bunca...mi to ne mozemo da shvatimo.1 trnutak kao 1000 godina i 1000 godina kao tren. Bog ce da ti sudi onako kako sudis,zato pazi sta radis...to je sve. Ne razmisljaj o tome...samo drzi um u adu i ne ocajavaj. ...ako znas sta to znaci... p.s.Pakao je kad si i gladan i debeo. Размишљај о смрти и страшном суду јер то је неизбежно за све... Ако одеш у пакако шта ћеш онда? Тамо нема смајлија и хладовине... Нада умире последња, Бог је милостив... Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Da uživaš bez prepodobnih i ihtusovaca. То су људи са својим врлинама и манама као и ти и ја. По мом мишљењу они који буду отишли у пакао, између осталог, отићи ће због тога што не могу да поднесу нечије присуство у рају. Ако ти не подносиш ближњега како ћеш провести вечност са њим у рају? Остаје ти само пакао, да се мучиш у њему са другим инаџијама... Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Nema tog Boga koji može da kaže da je meni neko bližnji, a da ga ja nisam izabrao za bližnjeg. Такав би Бог заиста био тиранин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 U paklu ne znam tačno kako će biti ali sa sigurnoću znam da će svako tamo imat gomilu svojih rodjaka, braće, sestara, prijatelja, prijateljica, bliskih i poznanika iz osnovne, srednje, s faxa, s posla, iz čaršije, pivnice i svakako drugačije iz života. No, svaki od nas će imati više prijatelja i rodjaka u peklu nego u raju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Nema tog Boga koji može da kaže da je meni neko bližnji, a da ga ja nisam izabrao za bližnjeg. О томе и причам, џаба све ако ти кажеш : "Ако ће ОН у рај онда ја нећу! Такав рај ми не треба!" Правац пакао.... у паклу ти нико неће бити ближњи јер они који желе да ти буду ближњи биће у рају. И на крају све се своди на опис пакла како га виде Свети Оци. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Zašto ne može da bude selektivno, kao sad? ¿pɐs oɐʞ 'ouʌıʇʞǝןǝs ǝpnq ɐp ǝžoɯ ǝu oʇšɐz Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Meni ideja postojanja pakla uopšte nije tako iracionalna ni nemoguća. To imamo i na zemlji sada u ovom životu, ideju kazne i satisfkcije, odčinjenja grijeha ili zločina u realnom postojanju sudova, pravnog i zatvorskog sistema pa i institut smrtne kazne u mnogim zemljama. Svako voili više biti na slobodi nego sjediti u zatvoru, naravno, pa opet ih većina tamo ne sjedi ali mnogi da. A to su takodjer nečiji sinovi i kćeri, braća i sestre, očevi i majke, rodjaci, kumovi, susjede, prijatelji i poznanici bliski i dalji. A niko od njih ih sad ne može izvest van ni za kakve pare ni bogatstvo. A raj i pakao je samo takva ultimativna extended "až na vjeke vjeki" verzija tog istog. U raju će oni koji budu tamo biti prezaokupljeni učestvovanjem u nebeskoj liturgiji i neće uopšte biti načina ni vremena da se sjete takvih ni na jedan tren, ni na jednu sekundu pa makar su im to bili i njihovi najbliži, ćerke, sinovi, očevi, majke, braća sestre i ne znam kako bliski prijatelji. Neće se oisjećati nesrećnim zbog njih. Samo si takodjer ne mislim da će se u paklu završavat zbog "prkotina i gluposti" već zbog zaista teških i preteških zločina i grijeha kao i bezbožnici takodjer a završavaće samo u slučaju da ostanu nepokajani grješnici i nikad se nijednoím ni za šta iskreno ni u jednom trenutku ne pokaju, ne zažale toga što su uradili ili ostanu tvrdokorno pri svom bezbožništvu. Tamo će im se onda reći: “Idite od mene, prokleti!” (Mt. 25,41) Vjerujem da će ih se velika većina pokajat i obratit Bogu barem na samrti, ako ništa drugo zbog tog nagona za samoodržanjem života koji je jači od svega. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Aj mi iskreno reci da li ti Vučića, Martinovića i ovu sad bagru vidiš kao bližnje? Не видим као ближње многе које познајем, а камо ли неке ликове којима ни очи нисам видео, на страну све остало, да не претварамо тему у расправу о њима. Фазон са речима "Љуби ближњег свог" није у томе да ти треба да будеш приморан да волиш оног ког иначе не волиш, или да се на силу трудиш да заволиш неког ког не подносиш. Фазон је да се изнутра очистиш. Онда ти дође осећање искрене љубави и братства према свим људима на овом свету, гледаш их подједнако. Дакле, ради се о унутрашњем прочишћењу, о раду на себи, који нема толико везе са околином, посебно не са оваквим или онаквим особинама појединаца. Љубав према ближњем дође као последица прочишћења и смирења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Размишљај о смрти и страшном суду јер то је неизбежно за све... Ако одеш у пакако шта ћеш онда? Тамо нема смајлија и хладовине... Нада умире последња, Бог је милостив... Pa da li je strasni i da li je to uopste sud kao sud...to mi ne znamo. Mozda je bolje reci secaj se smrti,nego razmisljaj o smrti.Sta tu ima da se razmislja,kad ce svi da umremo,to je jasno i pouzdano tacno,bez izuzetka... Ne treba samo zaboraviti,a mi se ponasamo kao da smo odavno zaboravili na sve istine ...I konacno,sta ce tamo biti,ko zna,mozda bude mnogo smajlija i prelepe hladovine ,cveca i drveca...a mozda nista drugo osim jedna nasa velika suza u kojoj mi sedimo i placemo potpuno sami gledajuci u onaj raj koji nam je bio obecat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука