Иван Ивковић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Bez uvrede ali ja stvarno ne vidim nikakvu razliku izmedju vodjenja mladenaca tri put oko crkve i plesanja indijanaca u krug oko manituovog totema... http://bren3000.deviantart.com/art/tik-tok-your-loss-151475289 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 A moze li "transformacija" bez toga? Bez uvrede ali ja stvarno ne vidim nikakvu razliku izmedju vodjenja mladenaca tri put oko crkve i plesanja indijanaca u krug oko manituovog totema... To 'vodjenje mladenaca' (za koje nisam ni cuo) je narodni obicaj (bolje reci praznoverje)... neki to 'prodaju' kao neku toboz hriscansku stvar (kao i mnoge druge), ali nema veze sa tim. Dakle ni ja ne vidim razliku izmedju konkretno toga i plesanja oko totema A ako ne vidis izmedju toga i cele liturgije, to je vec druga stvar... Дуња and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 To 'vodjenje mladenaca' (za koje nisam ni cuo) je narodni obicaj (bolje reci praznoverje)... neki to 'prodaju' kao neku toboz hriscansku stvar (kao i mnoge druge), ali nema veze sa tim. Dakle ni ja ne vidim razliku izmedju konkretno toga i plesanja oko totema A ako ne vidis izmedju toga i cele liturgije, to je vec druga stvar... Pogresno sam opisao, mada sam ionako to uzeo samo kao primer, sve sto se tice crkvenih obreda mene podseca na plesanje oko totema. Mislio sam na deo obreda kad pop stavi mladencima zlatne krune (?) a onda ih vodi oko centralnog dela crkve gde stoji ona ikona (dakle ne oko crkve vec unutra prave krugove) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Мора другачије, Гризли има жицу за "причера". Mene su Grizlijeve mudrorije samo učvrstile u neverovanju, ako uopšte mogu da se izražavam o stepenu čvrstoće. Tvoj (Janko) pristup mi je draži. Recimo kad si objašnjavao kako i zašto misli mogu da budu greh. Uopšte se ne slažem sa tim što si napisao (znaš već zašto), ali i pored toga mi je tvoj pristup draži. Grizli (ali i Arhm.Sava, na drugi način, rečit u skladu sa svojim monaštvom i izuzetnom personom) je ono što se na zapadu zove cherry-picker i akvarel-crtač rozikastim nijansama, frazer, maštač. Zbog toga su dopadljivi uvetu većine. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 A ako ne vidis izmedju toga i cele liturgije, to je vec druga stvar... http://www.quickmeme.com/p/3vpfb2 Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ако ЦецаВ поверује, постаће ортодоксна ''даркерка''. х-))) Едит: За њом и добри трол Мурамаша. хд Живи били, па видели. Иван Ивковић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Mene su Grizlijeve mudrorije samo učvrstile u neverovanju, ako uopšte mogu da se izražavam o stepenu čvrstoće. Tvoj (Janko) pristup mi je draži. Recimo kad si objašnjavao kako i zašto misli mogu da budu greh. Uopšte se ne slažem sa tim što si napisao (znaš već zašto), ali i pored toga mi je tvoj pristup draži. Grizli (ali i Arhm.Sava, na drugi način, rečit u skladu sa svojim monaštvom i izuzetnom personom) je ono što se na zapadu zove cherry-picker i akvarel-crtač rozikastim nijansama, frazer, maštač. Zbog toga su dopadljivi uvetu većine. Па то више зависи од тебе - зашто са нама разговараш. Ако ти је циљ да се учврстиш у неверовању, то ћеш свакако постићи. Ако ти је циљ да се разумемо, онда ћеш неминовно променити мишљење у неком смислу. Учити значи мењати мишљење. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Нисам стручњак за библију, али знам шта та спорна реч (малака) данас значи у грчком јеику - дркаџија. Тако да... Jes, al to znaci tek danas, ko sto kazes. U anticko doba bukvalno je znacila ako se dobro secam "mekost", "mekocu", verovatno u moralnom smislu, u fazonu "nit si studen nit si vruc". Nikakve veze sa masturbacijom nije imala. A u mnogim stranim prevodima se malakoi povezuje sa arsenokoitima, gde prvo znaci pasivne a drugo aktivne homoseksualce. Medjutim, i taj prevod je nategnut i vro verovatno da se samo arsenokoiti odnose na homoseksualce. Uglavnom, ako me secanje dobro pamti, mislim da pored naseg sinodskog prevoda retki su kojimalakoi prevode sa rukobludnici. Ima svakakvih prevoda i moze se postaviti pitanje nihove valjanosti, ali bas retko to prevode kao u sinodskom. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Jes, al to znaci tek danas, ko sto kazes. U anticko doba bukvalno je znacila ako se dobro secam "mekost", "mekocu", verovatno u moralnom smislu, u fazonu "nit si studen nit si vruc". Nikakve veze sa masturbacijom nije imala. A u mnogim stranim prevodima se malakoi povezuje sa arsenokoitima, gde prvo znaci pasivne a drugo aktivne homoseksualce. Medjutim, i taj prevod je nategnut i vro verovatno da se samo arsenokoiti odnose na homoseksualce. Uglavnom, ako me secanje dobro pamti, mislim da pored naseg sinodskog prevoda retki su kojimalakoi prevode sa rukobludnici. Ima svakakvih prevoda i moze se postaviti pitanje nihove valjanosti, ali bas retko to prevode kao u sinodskom. Zamisli umres i odes pravo pred Boga a on ti kaze "lep zivot si ziveo, sledio moje smernice i bio dobar hriscanin... ali brate... sto nisi masturbirao nikad? Odakle ti to da te to udaljava od mene?" Pa da se samoubijes tu odma pred njim... Zato ja nista ne prepustam slucaju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Врло дискутабилно. Бирао си свој темперамент, околину у којој ћеш одрастати, околину у којој ће се у првих неколико година твог живота формирати основне црте твоје личности итд? У тренутку у коме си донео први свој избор и направио први свој компромис, ти си већ био неко, већ си бирао на основу неких особина које си поседовао. Човек се не рађа као празна хартија... "......koje sam imao na raspolaganju.". Igraš sa kartama koje imaš. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Па то више зависи од тебе - зашто са нама разговараш. Ако ти је циљ да се учврстиш у неверовању, то ћеш свакако постићи. Ако ти је циљ да се разумемо, онда ћеш неминовно променити мишљење у неком смислу. Учити значи мењати мишљење. Није ми циљ никакво учвршћивање, а мењање мишљења није грех. Овде сам јер сам хтела да чујем "разне" о најозбиљнијим темама, да научим и да се забавим. А да смо се разумели - ваљда јесмо. Пази - не треба никад изгубити из вида да бисмо ми (мој муж и ја) можда били јако блиски породични пријатељи са многима од вас (рецимо Гризли&Супруга). Другим речима: овде на форуму дијалог понекад добија обрисе борбе, а у стварности (уживо) би се одлично слагали. Grizzly Adams and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Mene su Grizlijeve mudrorije samo učvrstile u neverovanju, ako uopšte mogu da se izražavam o stepenu čvrstoće. Tvoj (Janko) pristup mi je draži. Recimo kad si objašnjavao kako i zašto misli mogu da budu greh. Uopšte se ne slažem sa tim što si napisao (znaš već zašto), ali i pored toga mi je tvoj pristup draži. Grizli (ali i Arhm.Sava, na drugi način, rečit u skladu sa svojim monaštvom i izuzetnom personom) je ono što se na zapadu zove cherry-picker i akvarel-crtač rozikastim nijansama, frazer, maštač. Zbog toga su dopadljivi uvetu većine. A Sem Heris? On isto to govori, da je sav taj haos u nesem umu ta nemogucnost da konstrolisemo misli nesto sto treba prevazilaziti?! On je praktikujuci ezoterni budizam dosao do istog zakljucak a bez da je prihvatio bilo kakvu tvrdnju bilo budizma ili neke druge relgije o kosmosu o coveku generalno i tome slicno. Јанко and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 A Sem Heris? On isto to govori, da je sav taj haos u nesem umu ta nemogucnost da konstrolisemo misli nesto sto treba prevazilaziti?! On je praktikujuci ezoterni budizam dosao do istog zakljucak a bez da je prihvatio bilo kakvu tvrdnju bilo budizma ili neke druge relgije o kosmosu o coveku generalno i tome slicno. I ja se slazem da treba biti gospodar svojih misli ali s obirom na dosadasnji ucinak mislim da religija, ono bas, veze nema kako da izadje na kraj s tim problemom a resenja koja nudi su neprakticna i neefikasna... Inace bi vernici bili ljudi sa najsredjenijim mislima... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 I ja se slazem da treba biti gospodar svojih misli ali s obirom na dosadasnji ucinak mislim da religija, ono bas, veze nema kako da izadje na kraj s tim problemom a resenja koja nudi su neprakticna i neefikasna... Inace bi vernici bili ljudi sa najsredjenijim mislima... A monasi npr.? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 mislim da pored naseg sinodskog prevoda retki su koji malakoi prevode sa rukobludnici. (1) како то да тачност (исправка) превода не долази до теолога (рецимо Јанка) за све ове деценије и векове? То јест ... теолошко тумачење (осуда) дружења са Десанком ... се шири на МИСЛИ (слике у глави приликом дружења са Десанком, које наводно потичу од ђавола) ! (2) смета ли вам што се изричито набрајају педери као грешници ? или је и то само сликовито речено? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука