Deja Vu Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Idealu, prototipu, egzistencijalnom modelu... zavisi od coveka. Konkretno, uz praktikovanje asketskih metoda, mnogi ciljevi hriscanske duhovnosti mogu biti postignuti bez da uopste verujes u Isusa. Znaci neka vrsta zapadnog budizma. U sustini nista novo, jer takve egzistencijalne modele vec imas kod Nicea i Sartra, samo mislim da kod njih nema tih tehnika. I onaj thunderfoot na ju tjubu se spominjao nesto slicno. No, pitanje je sta je duhovnost i sta Haris misli pod tom duhovnoscu, a da nije odgovor tipa: ''Duhovnost je kad gledas nocu u zvezde i osecas da se deo univerzuma, duhovnost je kad se popnes na Taru i gledas brda i doline, duhovnost je kad ostanes zaprepascen necim sto vidis, cujes, pomirises'' i slicne gluposti kakve sam znao procitati kod nekih ateista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ово (цитирао ВолимСина и Ниџоку) ти је, тебра, мејнстрим. То исто говоре сви, па и најумније владике и духовници, само што они то лепше формулишу. И шта онда да урадим? Да кажем, да у праву сте, и да наставим да лажем и себе и друге? Или лепо да признам да сам се нашао у тотално страном свету, окренем си и одем. Нема ту неке посебне философије. Само замислите да сте се обрели у било којој средини коју апсолутно не капирате, а сви вас праве лудим како они нешто виде, а ви не видите. Какав би пакао био за вас да морате себе да убедите да то јесте за вас, иако свим срцем и душом осећате да сте омашили да не може више. Десетка, Хуан ! Ако/кад ти досади форум, јави ми па да те мало одменим у дијалогу са ружичастима. Оне црне ионако морамо да игноришемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Имаш неке егзактне, емпиријске показатеље на основу који си позитивистички, користећи само свој разум, извршила пројекцију и формулисала ову теорију? Или је у опет у питању вероватноћа? :0203_cool: Клуб се не мења већ 2000 година. Емпиријски довољно? Пази: при томе се православци тиме (не мењањем) диче ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Најопаснији смо ми кад неопрезно осуђујемо и причамо свашта.... Ти си на овој теми причао исто што и ја.... По ученијим људима ствар спасења је ствар Христа, пошто је Црква уствари Христос тј. са нама Христово Тело, врло је јасно ко ће судити и како ће судити. Христос ће, а вероватно си прочитао некад, судити у ономе у чему те нађе.(једна од сигурних варијанти). Дакле не можемо баш рећи, поготово они који су Тело, да немамо појма како ће се судити. У дискусији си дозвољавамо, понекад и импровизацију али искључиво по образцу Истине, како је нама предата. Ево тврдим да ће Јуану, Христос судити у ономе у чему ће га и наћи а то важи и за мене и за тебе. Видео си да на последњих 4 или 5 тема, често говоримо о овоме и доста је написано, како доживљавамо речи: Нема спасења ван Цркве и ти си одговорио на ову реченицу, јер мислиш да, је уствари Црква коначна заједница свих и оних који тренутно јесу чланови и оних који нису нити ће икада бити. (моје сагледавање) Дакле, погледајмо импровизацију и дајмо људима могућност да им Христос суди по њиховим највећим жељама и надама у животу, за који би добровољно хтели, да нема краја. Није то никакав проблем за Христа да им ту молбу услиши али ја мислим , да Он има боља решења, па мирно сагледавам сваку опцију. Христос неће никога усмртити али ако неко хоће бити мртав ка ђавал, може то лако да му испуни. Наравно да о овоме можемо причати не само до сутра, него и до Христовог другог доласка а то може бити, пре него ли завршим ову реченицу.. хм... можда ипак пре него ли завршим неку следећу реченицу...ову?.. ма нико не зна, па ни ја. ( Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 No, pitanje je sta je duhovnost i sta Haris misli pod tom duhovnoscu, a da nije odgovor tipa: ''Duhovnost je kad gledas nocu u zvezde i osecas da se deo univerzuma, duhovnost je kad se popnes na Taru i gledas brda i doline, duhovnost je kad ostanes zaprepascen necim sto vidis, cujes, pomirises'' i slicne gluposti kakve sam znao procitati kod nekih ateista. Ма јок, духовност је кад тврдиш да твој клуб има екслузивно право на духовност. А све проистекло из директног обраћања СвеМогућег пре три хиљаде година у левантској пустињи, пред крај бронзаног доба, после 200-до-300 хиљада година постојања хомо сапиенса, а после 4ипо милијарде година од формирања планете Земље. СвеМогући је изгледа намерно избегао да се обрати кинезима, можда зато што су они умели да читају и пишу, и правили су хартију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Десетка, Хуан ! Ако/кад ти досади форум, јави ми па да те мало одменим у дијалогу са ружичастима. Оне црне ионако морамо да игноришемо. Класично непознавање живота у потпуном смислу и облику. Ово што ви тумачите је болесни преподобни пикасо који опште не личи на оног уметника који је свима познат. Не знам да ли сте свесни колико јадно звуче ваше десетке у вези Богопознања и колико је тешко гледати ваше испразно време проведено на форуму, који се бави стварима, који су дубље од ваших најобимнијих просториских фантамозгарија. Слободно мирна срца могу да кажем и да вас не увредим, да сте православно потпуно неписмени и личите на дунђере,који нису савладали ни своје физичке покрете а камоли алате. Гризли пише православно, понекад не пише али никога не игнорише, јер игнор је бљак. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 јер игнор је бљак да ли је могуће да си се препознао? сјајно ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Гризли, ... мислим да ти имаш ружичасти појас, а не црни. Ван категорије си, и добро је што не напушташ клуб, иако се клуб поправити неће. Не знам колико се допада гризлију, да га неко узвисује изнад клуба у којем је све научио и представио то у свом животу. Тај клуб јесте Христос а твоје сагледавање, јесте ванживотно. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 да ли је могуће да си се препознао? сјајно ! Ниси ми ни дала шансу, да се не препознам јер сам споменут ! Е то је тек сјајно.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 'Juan', on 14 Mar 2015 - 02:09, каже: Ово (цитирао ВолимСина и Ниџоку) ти је, тебра, мејнстрим. Десетка, Хуан ! Ако/кад ти досади форум, јави ми па да те мало одменим у дијалогу са ружичастима. Оне црне ионако морамо да игноришемо Ти се деси често? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ма јок, духовност је кад тврдиш да твој клуб има екслузивно право на духовност. А све проистекло из директног обраћања СвеМогућег пре три хиљаде година у левантској пустињи, пред крај бронзаног доба, после 200-до-300 хиљада година постојања хомо сапиенса, а после 4ипо милијарде година од формирања планете Земље. СвеМогући је изгледа намерно избегао да се обрати кинезима, можда зато што су они умели да читају и пишу, и правили су хартију. Nisam ni rekao da ima eksluzivno pravo niti sam rekao da je pravoslavje jedina religija koja omogucava dodir sa onostranim. Samo me interesuje kako ateisti definisu duhovnost. Sta je to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Nisam ni rekao da ima eksluzivno pravo niti sam rekao da je pravoslavje jedina religija koja omogucava dodir sa onostranim. Samo me interesuje kako ateisti definisu duhovnost. Sta je to? Дефинишу је одлично али овакви ти неће никад признати, где су извор нашли. Можеш мислити смисао живота, који критикује веру,само зато што тај смисао постоји и ван Цркве као институције. Врх! Црква и није институција. Такви су и Православни талибани, (потпуно исти у смислу заблудности) сопствене ограничености. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 VSB je dosao da unisti temu. Mnogo ste lepo svi diskutovali bez ikakvih prozivki i vredjanja,molim vas da nastavite u tom maniru ne obaziruci se na VSBove provokacije i jezik. On svaku temu upropasti na ovaj nacin, odolite iskusenju da mu uzvratite istom merom... Ignorisite ga... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 @@Васкрсије, Постављање антицрквених садржаја није дозвољено. Ако си дошао да мисионариш за антицрквене сајтове и њихова антиправославна учења, узалуд трошиш време. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 @@Васкрсије, Постављање антицрквених садржаја није дозвољено. Ако си дошао да мисионариш за антицрквене сајтове и њихова антиправославна учења, узалуд трошиш време. Dodaj i cecu i kludinga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука