Аурор Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Just in case, нисам то рекао. Нико ме није испрограмирао. Под тим сам подразумевао да си некако прихватио на погрешан начин, нешто си негде "омануо". Сам си рекао да ти је све потпуно страно, мислим... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Изгледа да је Христос најопаснији тад кад допушта сваку жељу човеку. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Најопаснији смо ми кад неопрезно осуђујемо и причамо свашта.... Ми не знамо како ће се коме судити. Због таквих безвезних прича људи одлазе од Цркве, јер не могу да слушају глупости. Има неких у Цркви који све знају. И ко ће се спасти, каква је чија дијагноза, који су му греси, шта му је у срцу... Били су такви што су све знали и у Христово време. Црква јесте извор, нема спасења изван Цркве. Али не "индивидуалног спасења", већ се реч "спасење" ту користи у општем смислу - спасење човечанства. Једино у Цркви је "спасење човечанства" и једино из ње долази. У том "мистичном" смислу. Али то не значи да ће се сви "чланови" спасти, нити да ће сви "не-чланови" пропасти. Није то оригенизам, него очигледна истина. Нису сви у Цркви праведни, а има их пуно ван ње који су бољи од нас. Наравно, свако је позван у Цркву, али не због страха да неће имати "чланску карту", већ зато што је то Христова Црква. А сваки човек који разуме Јеванђеље природно воли Христа и његову Цркву, јер је нам је само њу оставио на овом свету. То је његова Црква. И зато је волимо. Како онда човек који воли Христа може да не воли Цркву? Само ако му је ми који смо у Цркви огадимо. Ако Јеванђеље претворимо у правила и вериге за робове. Па то највише боли управо онога ко је највише заволео Јеванђеље. Велики је број оних који све то осећају, али подносе из љубави према Цркви. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Brate Juane nadam se da će te naša ljubav i molitve privući nazad. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Pouke - mesto na kome vernici postaju ateisti i ateisti vernici. читам, ... нисам прочитала све у овој теми .... али морам да приметим да ОВАЈ АУРОР НИЈЕ ИСТА ОСОБА КОЈА ЈЕ БИЛА АУРОР у предходних пар година. Јанко and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Али то не значи да ће се сви "чланови" спасти, нити да ће сви "не-чланови" пропасти. Не би било лоше да питаш Владику или остале Велике Зналце, да се увериш да ово подвучено није званична доктрина СПЦ, нити осталих православних и осталих хришћанских цркава. Ја сам у једној теми замолила Архм.Саву да објасни..... па и он је после пар пасуса увијања и фразирања (мада лепог фразирања! ) коначно рекао да он једино МОЖЕ ДА СЕ НАДА да многи не-чланови неће пропасти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 читам, ... нисам прочитала све у овој теми .... али морам да приметим да ОВАЈ АУРОР НИЈЕ ИСТА ОСОБА КОЈА ЈЕ БИЛА АУРОР у предходних пар година. Isti je Аурор је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Кад ти (рандом пример, вероватно не најбољи) разредна у средњој каже "Ако не будеш имао све закључене петице на крају све четири године, нећеш моћи да добијеш Вукову диплому", је л' то диктаторска забрана или... ? A ne, ne nepotpun ti je primer... Nastavak je: "A ako nemas sve petice i ne dobijes diplomu, bices izbacen iz porodicnog doma od strane svog caleta. disclaimer- To izbacivanje nije gnevni cin vec iskaz roditeljske ljubavi" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Срђан Шијакињић, on 13 Mar 2015 - 16:24, каже: Гризли је то мени лепо формулисао једном давно, да реченица да "спасења ван цркве нема" значи само да ће се сви спасени наћи у Цркви (= Заједници), и да неће бити спасених које ће се тада налазити ван Цркве, тј. Заједнице (Љубави). А никако да ће пропасти сви који нису чланови Цркве у њеном овоземаљском виду. То је супер пинк идеја, само остаје да се објасни чему ондак уопште црква у историји. Ти ружичасти, попут Гризлија, је виде као некакву духовну теретану, али то је потпуно супронто свој теологији икада написаној, од апостола, преко светих и најсветијих отаца, па до дана данашњег. Ствар је јасна код свих учитеља цркве - без причешћа нема спасења. Ко га одбије, себе је осудио на вечност. Хуан, ово си лепо написао. С једне стране, просто је невероватно какве варијације на тему постоје код ружичастих хришћана; с друге стране је МНОГО ЛЕПО што тако мисле и понашају се, и што при том не оснивају неку нову хришћанску секту већ остају у званичном православљу. Ја која сам неверник, их волим. Не припадам им јер једноставно нисам ни деиста, а камоли верник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Срђан Шијакињић, on 13 Mar 2015 - 16:24, каже: Хуан, ово си лепо написао. С једне стране, просто је невероватно какве варијације на тему постоје код ружичастих хришћана; с друге стране је МНОГО ЛЕПО што тако мисле и понашају се, и што при том не оснивају неку нову хришћанску секту већ остају у званичном православљу. Ја која сам неверник, их волим. Не припадам им јер једноставно нисам ни деиста, а камоли верник. Egzaktli maj thought... Da su ovi crno- sivi hriscani malo svesniji pa da iskoriste ruzicaste za misionarenje, mogli bi cudo da naprave ... al ruzicasti su stigmatizovani u startu od strane svih ostalih vernika.... Hmmm, mozda je to ono malo stado... a svi ostali fariseji? To je kad pricamo u uzem smsilu... u sirem smilslu ruzicasti cesto toliko rastezu originalno hriscanstvo da ga uklope nekako u svoja vidjenja, da ta tkanina cesto puca po savovima... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Sad kad vec to spominjete, Haris ima novu knjigu "Waking up", gde govori o tome da duhovna iskustva i preobrazaje koje imaju vernici, mogu da postignu i ateisti. Ako je on u pravu, pravoslavlje je potpuno besmisleno u smislu metafizike. Eventualno da ostane neka "sekularna" duhovnost. ..... ове ствари су објашњавали многи филозофи, давно пре Сема Хариса. Организоване религије имају предност у другом смислу: ритуали и понављање фраза (учења, аксиома, доктрина) је нешто што човеку помаже да живи своје позитивна духовна искуства. У том смислу су атеисти и други самотњаци хендикепирани. Овај став сам покупила од Алана Де Ботона (рецимо овде га лепо интервјуише Крис Хеџис) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Мој бре духовник није био толико строг по том питању, имао је разумевања за младост.& ..... немају сви црни појас..... Гризли, ... мислим да ти имаш ружичасти појас, а не црни. Ван категорије си, и добро је што не напушташ клуб, иако се клуб поправити неће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 A kako da Grizlija postavimo za novog patrijarha? Na radost sviju i hriscana i ateista! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Имаш неке егзактне, емпиријске показатеље на основу који си позитивистички, користећи само свој разум, извршила пројекцију и формулисала ову теорију? Или је у опет у питању вероватноћа? :0203_cool: Nista verovatnoca-- cista nauka. Ako 2000 godina nisi mogo da se popravis, neces ni za 2000 :0203_cool: пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 @@Juan, Zasto imas odbojnost i mucnu pomisao prema Svetom Pricescu kao sredstvu za spasenje? Tu makar imamo Hristove reci koje se ne mogu tumaciti proizvoljno. Дуња, питање: у колико се јеванђеља помиње да је Христ заговарао причест? Како објашњаваш да нешто тако важно није истакнуто у сва четири званична јеванђеља (нити у оним другим) ? ево још и ово, мрзи ме да преводим: The apostles and their disciples, utterly unable to comprehend a religion that did away with sacrifices, churches, priests, and creeds, constructed a Christianity for themselves, so that the orthodox churches of today rest — first, upon what Christ endeavored to destroy — second, upon what he never said, and, third, upon a misunderstanding of what he did say. (Роберт Грин Ингерсол, око 1880те) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука