Jump to content

Zašto religija nije istinita?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мени је било сасвим лепо, до неке 16. године. Онда се појавила црква у мом животу, која ме је убедила да имам многе проблеме. То нису били моји стварни проблеми, те сам, логично, умало изгин'о ”решавајући” их. Онда сам изашао и опет ми је било сасвим лепо. Наравно, кад кажем ”сасвим лепо”, не значи да на себи не видим гомилу мана које ваља исправити. Не значи да некад нисам рђа од човека и да се после тога не кајем. Само што сам те исте мане исправљао и пре и после цркве. Сви додатни проблеми, које ми црква говори да имам, мени су потпуно, потпуно страни.

Онда (ја мислим) имаш помало патолошки доживљај целе ствари.

И сад би, као последица, вероватно највише хтео да будеш слободан од Бога и од целе приче, тј. система ако је икако могуће...   :)

Подели на овим сајтовима

Naravno, jer da bi dosao do praaave slobodne volje, onda moras i to. I dok ne dodjes do nje, onda ti se sve cini kao namet i moranje. Tvoja neslobodna volja te zavodi da je slobodna volja, ali ako istrajes onda ces da vidis da si bio u Matrici.

И за тебе важи мој одговор јуану.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@Juan

Ako ne možeš da prihvatiš Crkvu koja je priprema za Carstvo kako ćeš prihvatiti Carstvo sa ko zna kojim sve ljudima u njemu?

Drugo, ko smo mi da određujemo kriterijum gde treba da je granica slobodne volje? Mi smo tvorevina, prah. Želiš zajednicu ili ne želiš mislim da je sasvim ok izbor. Pogledaj svemir i razmisli koliko smo veliki i bitni.

@cloudking

Šta misliš o egzibicionistima i njihovim ljudskim pravima da idu goli ulicom i drže nastavu u školi goli?

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

@@Juan,

Zasto imas odbojnost i mucnu pomisao prema Svetom Pricescu kao sredstvu za spasenje?

Tu makar imamo Hristove reci koje se ne mogu tumaciti proizvoljno.

Немам одбојност, већ сам написао. Просто не верујем  ни у цркву, па самим тим ни у причешће.

Подели на овим сајтовима

:))

Шалу он сајд, имам утисак да си ти баш био наишао на неку задрту екипу... Мој бре духовник није био толико строг по том питању, имао је разумевања за младост. Само смо морали да пазимо да не направимо неку велику глупост.

Ма није само то у питању, мада свакако јесте и то. Него (можда још више) и ово:

Бог је у стању, да те задржи вечно управо онакав какав си. 

Само немој онда, да га нападаш, како ти није дао вукову диплому, коју су остала деца заслужила. Васкрсење мртвих и Христов последњи суд, је и за добре и за зле и онда је крај а судиће ти вечно управо по твојим жељама и захтевима иако Христа у теби неће бити.

Дакле дабоме, да ће Бог судити и дати ти вечни живот онакав какав си сада и неће ти помагати нити те усмртити, живећеш вечно по твојим делима, јер си ти био у могућности од свемогућног то да тражиш.

Закључак је ипак: Бог даје а не одузима. Неће ти Христос ништа одузети нити те усмртити али неће те ни познавати.

Довољно фер?

@Juan

Ako ne možeš da prihvatiš Crkvu koja je priprema za Carstvo kako ćeš prihvatiti Carstvo sa ko zna kojim sve ljudima u njemu?

Drugo, ko smo mi da određujemo kriterijum gde treba da je granica slobodne volje? Mi smo tvorevina, prah. Želiš zajednicu ili ne želiš mislim da je sasvim ok izbor. Pogledaj svemir i razmisli koliko smo veliki i bitni.

Ово ти је, тебра, мејнстрим. То исто говоре сви, па и најумније владике и духовници, само што они то лепше формулишу. И шта онда да урадим? Да кажем, да у праву сте, и да наставим да лажем и себе и друге? Или лепо да признам да сам се нашао у тотално страном свету, окренем си и одем. Нема ту неке посебне философије. Само замислите да сте се обрели у било којој средини коју апсолутно не капирате, а сви вас праве лудим како они нешто виде, а ви не видите. Какав би пакао био за вас да морате себе да убедите да то јесте за вас, иако свим срцем и душом осећате да сте омашили да не може више.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Бог је у стању, да те задржи вечно управо онакав какав си. 

Дакле дабоме, да ће Бог судити и дати ти вечни живот онакав какав си сада и неће ти помагати нити те усмртити, живећеш вечно по твојим делима, јер си ти био у могућности од свемогућног то да тражиш.

Закључак је ипак: Бог даје а не одузима. Неће ти Христос ништа одузети нити те усмртити али неће те ни познавати.

Mozda ce se on spasiti, ti ne, to mi ne znamo. 

Mimo Huana: kako tumacis (parafraziram) Ko spozna da je nista ispunjava celo Sveto Pismo? Unapred hvala na odgovoru.

Neki oci kazu i da velika ljubav prema nekoj osobi moze nadoknaditi nemar prema Bogu - u smislu cim si sposoban da toliko volis nekoga u sustini volis Boga.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

И сад би, као последица, вероватно највише хтео да будеш слободан од Бога и од целе приче, тј. система ако је икако могуће...   :)

И ово: сви у цркви имају за тебе неку дијагнозу. Сви знају шта ти осећаш и како нешто доживљаваш.

Ма маните ме се бре више! :)

Подели на овим сајтовима

И ово: сви у цркви имају за тебе неку дијагнозу. Сви знају шта ти осећаш и како нешто доживљаваш.

Ма маните ме се бре више! :)

Сам си "отворио душу" и рекао да ти је било савршено лепо док те неко није испрограмирао у религију и загорчао ти живот. Ја сам само рекао да је то патолошки доживљај, пошто то и мислим. И нисам ти сигурно "давао дијагнозу", али добро, нећу више ништа да ти говорим...   

Извини :)

Подели на овим сајтовима

Да али онда иде онај део... Ма опет мени тај Бог дозвољава да будем слободан од Бога. Ма шта бре тај Бог умишља ко је......

Подели на овим сајтовима

Mozda ce se on spasiti, ti ne, to mi ne znamo. 

Mimo Huana: kako tumacis (parafraziram) Ko spozna da je nista ispunjava celo Sveto Pismo? Unapred hvala na odgovoru.

Neki oci kazu i da velika ljubav prema nekoj osobi moze nadoknaditi nemar prema Bogu - u smislu cim si sposoban da toliko volis nekoga u sustini volis Boga.

Види дуња, прегледај све теме са сличном тематиком, видећеш да ја верујем у то да ће се спасити и људи ван Цркве, јер ће им се судити по савести.

Да не дужим даље....... 

Међутим, пошто Јуан зна за Цркву и зна да је Црква Христово Тело, он одбијањем Цркве, одбија и самога Христа иако му можда то није намера.

Нама па и Јуану ће се судити по Чаши а другима који нису у могућности упознати Христово учење, судиће им се по савести.

Јуан нема проблем, да му се суди по савести, што је мораш признати баш чудно, Јуан допушта Христу суд а не прилази Његовој чаши више но море ја не знам колико је то добро.....

Једино ако јуан сматра да је Христос искључиво ван Цркве, ја би разумео ту збрку, код њега. А уколико сматра да Христос не постоји, онда ме чуди његово исчуђавање око нечега што не постоји.

Подели на овим сајтовима

док те неко није испрограмирао у религију

Just in case, нисам то рекао. Нико ме није испрограмирао. Видим да се писање са ове теме преноси по фејсбуку, па не бих да неко користи ово као ”доказ” да ”црква програмира вернике” или тако нешто.

Подели на овим сајтовима

Ово ти је, тебра, мејнстрим. То исто говоре сви, па и најумније владике и духовници, само што они то лепше формулишу. И шта онда да урадим? Да кажем, да у праву сте, и да наставим да лажем и себе и друге? Или лепо да признам да сам се нашао у тотално страном свету, окренем си и одем. Нема ту неке посебне философије. Само замислите да сте се обрели у било којој средини коју апсолутно не капирате, а сви вас праве лудим како они нешто виде, а ви не видите. Какав би пакао био за вас да морате себе да убедите да то јесте за вас, иако свим срцем и душом осећате да сте омашили да не може више

Брате, види мој Бог ће ти судити по твојим жељама, ниједну неће прескочити у то буди сигуран и дозволиће ти сваку.

Стварно не разумем, како то нећеш да прочиташ више?. Дакле? Хоће ли ти тако судити или неће? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...