Jump to content

Богословски приступ лечењу и болест као изазов за хришћанина

Оцени ову тему

Препоручена порука

60-80 % bolesti su nastale kao posledica naših ličnih grešaka, u vidu nebrige o zdravlju, nepravilne ishrane, izlaganja sebe štetnim agensima koji mogu izazvati boleštine. Umesto što se ljudi brinu ko im je poslao bolest, bolje da se potrude da je ne izazovu. 

Jedna stvar mi nije jasna i uvek sam se pitala sta je sa onom decom koja su rodjena bolesna?

A jesi nekad razmišljala o tome da nekada majke izazovu bolest svoje dece? Puše u trudnoći, piju kafu, ne unose dovoljno vitamina, vode se starom narodnom da jedu za dvoje, pa onda jedu za desetoro užasnu hranu? Nekada se te posledice na detetu otkriju tek kasnije.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ima jedno mesto u Jevanđelju, ako se neko seti neka napiše, ali kad je Hristos iscelio nekog bolujućeg, ne sećam se od čega, pitaše ga učenici da li je on zgrešio ili roditelji njegovi? On je odgovorio - ni jedno ni drugo već da se sila Božija projavi na njemu... Tako nekako...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

теме су спојене, јер је исти топик у питању... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Шта је болест? Болест је медицина против греха. Ко болује, тај не греши. Ко болује, тај се боји смрти, и мисли о смрти. Ко болује, тај се сећа Бога. Распад тела - зидање душе. Ако неко оздрави од болести по молитви духовника, то значи да га је болест приближила Богу и научила бојати се Бога, те према томе болест је извршила свој задатак. Ако ли не оздрави, значи да је души таквог болесника болест најпотребнији лек, потребнији него здравље. Но милост Божија често враћа људима изгубљено на поверење. Тешко ономе ко ово Божије поверење не разумедне или проигра.

Из: НАСТАВЉЕНИЈЕ МОЛИТВЕНОЈЕ, Манастир Војловица, Божић 1943. год.

Подели на овим сајтовима

@@Muramasa,

Zar ces odbaciti isceljenje koje ti se daruje? Ne bih rekla da smo toliko hrabri junaci. :)

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Болестан не пита за цени, а ти говориш из теорије. Пракса показује да болесни увек завапи и прибегне молитви.

Подели на овим сајтовима

Тврдоглавијег трола не виђох до сад. :D

Некад сам се нервирала кад прочитам твоје мишљење, сад јок. :bleh: Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Rekao sam da mi ne treba "duhovno zdravlje" i da bi bilo najbolje da ne pokusava da me leci bolescu.

Ти си, колико видим, безбрижан.

Зашто се без повода брецаш?

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

@@Muramasa,

Опет ваљаш ту причу. И шта сад? По твом треба сви да се потепамо. И прошли пут смо се закачили око тог и сад ћемо!!!!!!!!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Onda je vreme za smrt.

Onda je vreme za bolji smisao... ili pivce... :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...