Драгана Милошевић Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 @@Дуња, Колко ми се чини, он би то једним потезом ко самураји! мислим на овог трола што несвесно повређује све нас. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 @@Дуња, Колко ми се чини, он би то једним потезом ко самураји! мислим на овог трола што несвесно повређује све нас. Можда сам нешто пропустила, али није човек вређао. Разумем да би му живот био испод достојанства са неким инвалидитетом. Тешко искушење. Не може свако подједнако да се носи са том муком. Недавно сам гледала документарац о Томи Здравковићу - 17 година је имао рак и имао је опцију да се изврши радикална операција (одстрањивање полног органа) ради продужетка живота што је он одбио. Дуго сам размишљала да ли је у Божијим очима таква одлука грех или се може оправдати. И даље размишљам о томе - ако неко одбије одстрањивање органа, што води у смрт, да ли ће му се уписати у грех? "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Недавно сам гледала документарац о Томи Здравковићу - 17 година је имао рак и имао је опцију да се изврши радикална операција (одстрањивање полног органа) ради продужетка живота што је он одбио. Дуго сам размишљала да ли је у Божијим очима таква одлука грех или се може оправдати. И даље размишљам о томе - ако неко одбије одстрањивање органа, што води у смрт, да ли ће му се уписати у грех? Не бих рекао да је Томина одлука грех. Грех је када свесно нарушавамо своје здравље. Он није морао да верује лекарима да је одстрањивање органа решење за његову болест. Ономад сам код св. Јована Кронштатског прочитао да грех који је учињен из незнања је унапред опроштен грех. Видећемо. Драгана Милошевић and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 I ja bih verovatno skratio muke u određenim slučajevima sam sebi. Samo što predpsotalvjam da je "tolerancija" na "muke" kod mene veća nego kod njega, i što verovatno ne bi završili na isti način. Kontam da bi on nešto kao samuraj, ja ih ipak nešto civilizovanije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 I ja bih verovatno skratio muke u određenim slučajevima sam sebi. Samo što predpsotalvjam da je "tolerancija" na "muke" kod mene veća nego kod njega, i što verovatno ne bi završili na isti način. Kontam da bi on nešto kao samuraj, ja ih ipak nešto civilizovanije. Да отспаваш или да те нема међу вечном децом? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Да отспаваш или да те нема међу вечном децом? Taman sam počeo da donekle razumem tvoja pisanja i sada ovo. Pa zašto? A taman smo lepo počeli da se slažemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Taman sam počeo da donekle razumem tvoja pisanja i sada ovo. Pa zašto? A taman smo lepo počeli da se slažemo. Наравно да ћемо и даље да причамо. Разумео сам те уствари да говориш да би уместо мача себи нанео зло неким цивилизованијим методом са истим циљем. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Шта је болест? Болест је медицина против греха. Ко болује, тај не греши. Ко болује, тај се боји смрти, и мисли о смрти. Ко болује, тај се сећа Бога. Распад тела - зидање душе. Ако неко оздрави од болести по молитви духовника, то значи да га је болест приближила Богу и научила бојати се Бога, те према томе болест је извршила свој задатак. Ако ли не оздрави, значи да је души таквог болесника болест најпотребнији лек, потребнији него здравље. Но милост Божија често враћа људима изгубљено на поверење. Тешко ономе ко ово Божије поверење не разумедне или проигра. Из: НАСТАВЉЕНИЈЕ МОЛИТВЕНОЈЕ, Манастир Војловица, Божић 1943. год. meni od ovakvih stvari povraća. koja demagogija !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 Наравно да ћемо и даље да причамо. Разумео сам те уствари да говориш да би уместо мача себи нанео зло неким цивилизованијим методом са истим циљем. Da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 Da. Ništa ne razumem,što bi si nanosio zlo? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 Ništa ne razumem,što bi si nanosio zlo? E sada po meni u trenucima kada bih nanosio sebi zlo bi bilo pitanje odabira koje je zlo manje, a vidim situacije (neke tipove invaliditeta) za koje smatram da je manje zlo završiti sa životom. Recim osada bih odmah potpisao (kada bi moglo) da me ubije neko kada bi mozak otkazao iz nekog razlog. Ono kada više ni sam ne znam šta radim, pa tako ni ne mogu sam sebi da presudim. Onda ima još nekoh stvari koje smatram većim zlom i od same smrti, tako da bih izabrao manje zlo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 Ništa ne razumem,što bi si nanosio zlo? Nekada samopovredjivanje deluje kao elektrosok. Dakle moze biti metod za dobijanje energije. Samo kratkorocno, naravno... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 E sada po meni u trenucima kada bih nanosio sebi zlo bi bilo pitanje odabira koje je zlo manje, a vidim situacije (neke tipove invaliditeta) za koje smatram da je manje zlo završiti sa životom. Recim osada bih odmah potpisao (kada bi moglo) da me ubije neko kada bi mozak otkazao iz nekog razlog. Ono kada više ni sam ne znam šta radim, pa tako ni ne mogu sam sebi da presudim. Onda ima još nekoh stvari koje smatram većim zlom i od same smrti, tako da bih izabrao manje zlo. A kako ti zamišljaš smrt? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 Nekada samopovredjivanje deluje kao elektrosok. Dakle moze biti metod za dobijanje energije. Samo kratkorocno, naravno... Da. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 A kako ti zamišljaš smrt? Kraj gotovo, game over. Zamišljam je isto kao što zamišljam i vreme pre nego što sam se rodiuo. Nema me ne postojim. EDIT: Ništa preterano dramatično, niti će zemlja da prestane da se vrti, niti će univerzum da se uništi. Niti ću gde da se pečem niti ću gde da uživam u večnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука