Драгана. Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Што се мене тиче, не вјерујем у медицину (поготово не савремену). Кад би се недај Боже разболео, не би ишао љекару?Кад би имао дијабетес и морао инјицирати сам себи инзулин, не би то урадио?Кад би ти се запалило слијепо цријево, не би га оперисао?Колико ја видим, и наши епископи се лијече када се разболе (недавно је владика Василије Качавенда био оперисан у Београду). Мислим да је то фанатизам одбијати нешто што је Бог нама дао на располагање, а то је да човјек може помоћи другом човјеку да се излијечи, наравно кроз благодат Божију, јер без Бога не можемо ништа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ту се мисли на лични доживљај болести када се човек мало подсети да је смртан. Довољно је да те заболи зуб па више ниси надувен и охол... То не значи да се не треба лечити. ИгорМ, Драгана Милошевић, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Знаш како се каже,медицина је хирургија,све остало је у Божијим рукама... nana је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ти-Си-Сав-Мој-Бол, ти си сав мој бол,ти си сав мој бол ,Ти-Си-Сав-Мој -Бол... http://www.youtube.com/watch?v=JM_rcYnCDAs Драгана Милошевић, ines, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Зашто сте ви, госпођице, искључиви ?! Ја нити једном својом рјечју нисам чак ни наговијестио да никад не бих отишао љекару. Били бисте одличан "новинар", натурајући одговоре као да се то подразумијева. Па ја не вјерујем нити једном доказаном лажову, али то ме не спрјечава да "послујем" с истим. "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Sveti Oci.. iako su sveti... nisu nepogresivi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Nikako nije poseta, jer nepozeljnog posetioca uvek mozes da isteras iz kuce, a ako ti Bog provali u zivot, tesko ces da povratis zdravlje. Zato je najbolje koncipirati zivot tako da Bog nema razloga da posecuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Као и увек Слободњак живи у имагинарном свету где је он главни иако му је "свака влат на глави избројана" Јесте посета, и кад те неко посети и подсети - на теби је да се потрудиш и исправиш брљотине. Помоћ лекара је наш труд да учинимо нешто добро за наше тело које треба да је храм Духа Светога. Ми мало, он много и ето преумљења, ето излечења, ето радости без пакости о зависти... Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Zamisli nekog nesrećnika obolelog od malignog oboljenja koje mu je već uništilo organizam. Ako bi on isterao neželjenog posetioca (Boga) iz svog života, da li to znači da bi rak nestao i da bi mu se sva šteta na organizmu regenerisala? Ako bi čovek svesno žrtvovao svoje spasenje u zamenu za telesno zdravlje, da li bi Bog poštovao njegovu slobodnu volju ili ga bar ubio, ako već neće da mu vrati zdravlje? Evo ti još jednog primera, malo konkretnijeg. Ako se ovo stvarno desilo, onda sam mi je Pakao čast, jer sa vašim Bogom neću imati ništa čitavu večnost. Ako je priča izmišljena iz pedagoških razloga, mogu samo da čestitam verniku, verovatno kliriku na sposobnosti da ocrni svog Boga gore od bilo kog svesnog hulitelja. A neka devojka iz bogate trgovačke kuće, koja beše veoma gorda, uobražavajući da ima velike vrline, i koja odbi već nekoliko prosilaca, nadajući se da će se udati za bogatog čoveka na dobrom položaju, izlivala je negde oko Bogojavljenja olovo radi gatanja. Dva pokušaja je nisu zadovoljila; u trećem se usijano olovo raspršti i ostavi joj velike opekotine po licu, a od njegove vreline i oko joj iscuri. Otac joj ubrzo dobije nervno rastrojstvo, a nesrećnica ispusti dušu u prihvatilištu za sirote. Tako ju je sustigao gnev Gospodnji zbog gordosti i bezumne želje da otkrije nepoznatosti i tajne sudbe svoje. Ja znam da mi se ne piše dobro sa vašim Bogom. Štaviše, čudi me što me još nije zviznuo munjom, ali mislim da još uvek očekuje da može da me slomi i natera da se pokorim. Može da me udari bolešću, čak i da me ne dokrajči odmah, dokrajčiću se sam. To me ne brine. Ono što me zaista brine je mogućnost da počne da ubija ili muči osobe do kojih mi je stalo i zato sam odlučio da nemam dece, jer bih mu time praktično dao otvorenu odbranu za udarac koji bi me verovatno slomio. Ako vidim da moji bližnji stradaju zato što Bog pokušava da me natera na pokoronost, ubiću se, tako da njihovo mučenje izgubi smisao i verovatno prestane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Zamisli nekog nesrećnika obolelog od malignog oboljenja koje mu je već uništilo organizam. Ako bi on isterao neželjenog posetioca (Boga) iz svog života, da li to znači da bi rak nestao i da bi mu se sva šteta na organizmu regenerisala? Ako bi čovek svesno žrtvovao svoje spasenje u zamenu za telesno zdravlje, da li bi Bog poštovao njegovu slobodnu volju ili ga bar ubio, ako već neće da mu vrati zdravlje? Evo ti još jednog primera, malo konkretnijeg. Ako se ovo stvarno desilo, onda sam mi je Pakao čast, jer sa vašim Bogom neću imati ništa čitavu večnost. Ako je priča izmišljena iz pedagoških razloga, mogu samo da čestitam verniku, verovatno kliriku na sposobnosti da ocrni svog Boga gore od bilo kog svesnog hulitelja. Ja znam da mi se ne piše dobro sa vašim Bogom. Štaviše, čudi me što me još nije zviznuo munjom, ali mislim da još uvek očekuje da može da me slomi i natera da se pokorim. Može da me udari bolešću, čak i da me ne dokrajči odmah, dokrajčiću se sam. To me ne brine. Ono što me zaista brine je mogućnost da počne da ubija ili muči osobe do kojih mi je stalo i zato sam odlučio da nemam dece, jer bih mu time praktično dao otvorenu odbranu za udarac koji bi me verovatno slomio. Ako vidim da moji bližnji stradaju zato što Bog pokušava da me natera na pokoronost, ubiću se, tako da njihovo mučenje izgubi smisao i verovatno prestane. Хе, хе хе... Знаш како, кад људи не знају пуно причају онолико колико знају. Нпр: Прича гласи: Рече им Бог "ако једете са тог дрвета умрећете". Нису послушали, и били су истерани из Раја и осуђени да једног дана умру. Поучна библијска прича. Но, ако ти ја кажем "немој тамо, има рупа, сломићеш ногу" а ти ме не послушаш и то се догоди - јесам ли те ја казнио или си сам крив? Они који слабо знају мисле да Бог кажњава. Они који више знају-знају да нас Бог опомиње за оно што није добро за нас, али нам дозвољава како хоћемо. Конкретно, за ову девојку би се дала употребити изрека "ко с' ђаволом тикве сади о главу му се обијају". Колико пута је Бог упозоравао да се не ступа у контакт са нечистим духовима кроз гатање, јер ће нас зло узети под своје. И кад се то догоди - Бог крив??? Дај, уозбиљи се... Сконтај ко ту коме добро жели, а ко са ким тикве сади. И - НИКАД НИСИ САМ... Мислите о томе... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Ali tu jasno pise da je Boziji gnev u pitanju, a ne da je demon rasprskao olovo. Znam kako izgleda topljenje olova, i ja sam to radio kada sam izlivao kugle za musketu i ono ne bi trebalo da prska. A ako demon vec hoce da pridobije coveka na svoju stranu, zar ne mislis da je losa ideja da to uradi tako sto ce da ga unakazi i ocoravi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Ali tu jasno pise da je Boziji gnev u pitanju, a ne da je demon rasprskao olovo. Znam kako izgleda topljenje olova, i ja sam to radio kada sam izlivao kugle za musketu i ono ne bi trebalo da prska. A ako demon vec hoce da pridobije coveka na svoju stranu, zar ne mislis da je losa ideja da to uradi tako sto ce da ga unakazi i ocoravi? Таквих "страшилов" књижица сам се нагледао и-ха, то и Православље... Хајде замисли танку линију око које се креће душа-час на светлој час на тамној страни. И кад је мало више зашла у таму Кнез Таме је уграбио прилику да учини нешто са чим ће погодити два циља-да људи криве Бога, и да та душа остане вечно у његовој власти јер ће пасти у очај. Добио је и више-њеног оца приде... А ти настави да мислиш шта мислиш... И чувај се јер-никад ниси сам... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Има болести чије излечење Господ забрањује када види да је болест потребнија за спасење него здравље. Бог је послао болест, благодарите Господа, јер све што је од Господа бива на добро. Ако осећате и видите да сте сами криви, почните да се кајете пред Богом и да жалите што нисте сачували дар здравља који вам је Он дао.А онда све сведите на то да је болест од Господа.Болест смирује, умекшава душу, и олакшава њен уобичајени терет од многих брига. Враг вам нашаптава: "НЕЋЕШ ИЗДРЖАТИ".а ви одговорите: И НЕМАМ НАМЕРУ ДА СВЕ САМ ИЗДРЖИМ, НЕГО СЕ НАДАМ ДА МЕ МИЛОСТИВИ ГОСПОД НЕЋЕ ОСТАВИТИ И ДА ЋЕ МИ ПОМОЋИ ДА СВЕ ПОДНЕСЕМ КАО ШТО МИ ЈЕ И ДО САДА ПОМАГАО... -Из књиге"Болест Божија посета" топло препоручујем Melhisedek88 and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Свети Оци нас уче да је болест опомена и посјета Божија. Занима ме тај однос Православља и савремене медицине. Ако је болест посјета Божија, зашто сви идемо љекарима када оболимо?Што се не ослонимо само на Божију милост и молитве?Исто што сам се много пута запитала, како то ако је свака болест опомена Божија да је могуће да их је човјек побједио савременом медицином?Вакцине су најбољи доказ томе, гдје су неке болести скоро потуно нестале захваљујући науци и медицини. Дакле какав став имате о односу Православља и медицине? Sve može da bude poseta Božja,ne samo bolest. Ne znam zašto se ljudi trude da podele svet.Čula sam danas da neko hoće da pomiri nauku i religiju,kao da su one nekada bile u svadji.Nisu nikad i neće. Samo ljudi mogu da fantaziraju. Sve biva po Božjem dopuštenju. Cvet ne može da nikne ako Bog ne dozvoli,ni naučnik ne može da izmisli izum dok Bog ne dozvoli,dakle,moje cenjeno mišljenje je da sve dolazi od Boga i da je besmisleno i smešno odvajati medicinu od vere jer niko ne može da odvoji ono što nikad nije bio odvojeno,to su samo ljudi u svojim mislima odvajali i to je sada kao odvojeno,a nije i nikad neće biti.. "Јер вам добру науку дајем, не остављајте закона мојега." Solomon 4,2 P.s. Znači....čovek treba da živi hrišćanski i da se leči...dobar je Božji zakon...medicina je dobra...sve je dobro ako smo mi dobri. P.s.s. Danas mi IQ varira ... od QQ do QQ QQ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Таквих "страшилов" књижица сам се нагледао и-ха, то и Православље... Хајде замисли танку линију око које се креће душа-час на светлој час на тамној страни. И кад је мало више зашла у таму Кнез Таме је уграбио прилику да учини нешто са чим ће погодити два циља-да људи криве Бога, и да та душа остане вечно у његовој власти јер ће пасти у очај. Добио је и више-њеног оца приде... А ти настави да мислиш шта мислиш... И чувај се јер-никад ниси сам... Mislim da je pre manir Boga da preseče pre nego što uzme maha. Oca nije dobio, jer je ovaj poludeo, a neuračunljivi se smatraju ispovednicima. Nije đavo baš toliko glup da se zaleti odmah, pogotovo što umesto očajanja može da gurne žrtvu pravo Bogu u ruke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука