Jump to content

Да ли је покајани разбојник на крсту свет?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 49 минута, Vladan ::: рече

@ninaana на: https://pouke.org/forum/index.php?/topic/52663-зашто-мушкарци-не-воле-паметне-жене/&do=findComment&comment=1788550

"Ne možeš u raj bez oproštaja."

@Neša_"Eto vidite. Ja sam dao odgovor koji je u skladu sa ovim zaključkom, a da vi niste to ni primetili, jer ste skoncentrisani na jednog čoveka, razbojnika koji se u pitanju i ne spominje, niti se ikako upućuje na njega, sem što je rečenica poznata iz opisa tog momenta u Jevanđelju."

Ниси дао одговор који је у складу јер си на: "Pokajani razbojnik se spasio." одговорио са: "Jedino ako se gorko pokajao, inače ne bi bilo logično."

Дакле: рекао си да је нелогично да разбојнику Бог каже да ће бити у рају осим ако се није горко покајао што значи да би Бог могао бити у заблуди око његовог покајања и тиме донесе нелогичну одлуку. А на то си додао и да су те речи разбојнику упућене зато што је живео по вољи Божијој док ти није објашњено да се то десило тек у тренутку покајања.

Као што видиш враћамо се на оно на шта ти је већ одговорено тј. вртимо се у круг јер се из неког разлога бавиш софизмима... ne_shvata

Zna Gospod najbolje šta je u srcu svakog od nas, nema za Njega ništa sakriveno, pa tako i iskreno pokajanje. I Njegove odluke su neosporive. Oprostio je pokajanom razbojniku, pokajanom bludnom sinu, pokajanoj grešnici... Možda se nama nekad čini da smo bolji od drugih ako ne ubijemo, ne ukrademo, ne bludničimo... Ne treba da nosimo povez gordosti preko očiju, i setimo se da je Gospod o grešnici rekao da joj se opraštaju gresi mnogi jer je veliku ljubav imala... 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

• Одговори 115
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da, jasno je da se razbojnik iskreno i od sveg srca pokajao i Hristos ga je primio u Svoje carstvo.

I, samo da dodam ( malo i po secanju kako sam procitao kod sv.otaca  ) , ...razbojnik je cak i ucinio delo ispovedenja Hrista kao Boga, verovao je da je Covek na Krstu upravo Bog koji je kao covek slican nama i koji nije nikakvo zlo i nepravdu ucinio.

Kako je znao da Isus nije ucnio nikavo zlo i nepravdu, osim , po tome, sto je verovao da je Isus istinski Bog ( za razliku od mnogih drugih laznih i neistinitih Bogova ), sto je i neka vrsta veroispovedanja ( pravog Boga )

Znaci, ide prvo ispovedanja Isusa kao istinitog ( pravog ) Boga i zatim pokajanje i preumljenjenje i Isus ga prima u svoje carstvo.

Подели на овим сајтовима

Чом се покајао и исповео веру значи да је свет. Дисмаз му беше име, али је увек покајани разбојник.

• Збуњен 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Neša_ рече

Ne radi se o tome. Nisam tražio nikakva objašnjenja. To su za mene stvari same po sebi jasne. Onako kako mi je postavljeno pitanje, tako sam i odgovorio.

A o razbojniku možemo i nadugačko i naširoko. Samo što mene to trenutno ne interesuje.

Objašnjenje je poteklo jer si mi tražio odgovor na pitanje šta mislim da li će promiskuitetni u pakao, a to je sve povezano (greh, pokajanje, razbojnik).

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Bokisd рече

I, samo da dodam ( malo i po secanju kako sam procitao kod sv.otaca  ) , ...razbojnik je cak i ucinio delo ispovedenja Hrista kao Boga, verovao je da je Covek na Krstu upravo Bog koji je kao covek slican nama i koji nije nikakvo zlo i nepravdu ucinio.

у ствари, у причи о  покајаном разбојнику, акценат и јесте на препознавању Исуса као сина Божијег, а не на самом покајању, покајање је боље приказано у причи о Блудном сину.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

@Neša_ ја ставио тачку на дискусију ради твог мира а ти ме опет прозиваш? Ево испоштоваћу те да ти одговорим.

пре 10 часа, Neša_ рече

Ne radi se o tome.

Зашто се жалиш онда да сам претерао? Ако после сваких неколико одговора ти поново поставиш питање на које је већ раније одговорено и још кажеш да си рекао супротно од онога што си тврдио не можеш да очекујеш да ти се на то не скрене пажња, јер је то један од уобичајених начина да се у дискусији избегне утврђивање истине о неком питању.

пре 10 часа, Neša_ рече

Nisam tražio nikakva objašnjenja.

пре 4 часа, Neša_ рече

Mislio sam na Vladanova objašnjenja.

Постављао си ми питања ако си заборавио :)

Осим тога и да ниси ништа питао ово је форум и дају се објашњења и ради других а не само оних који дискутују.

пре 10 часа, Neša_ рече

Onako kako mi je postavljeno pitanje, tako sam i odgovorio.

Како?

пре 10 часа, Neša_ рече

To su za mene stvari same po sebi jasne.

A o razbojniku možemo i nadugačko i naširoko.

Јесте видео сам то по нашој "дискусији"... :) 

пре 10 часа, Neša_ рече

Samo što mene to trenutno ne interesuje.

Значи зато постављаш једна иста питања и тврдиш да си рекао исто што и ми?

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Neša_ рече

Ne žalim se, nego sam ti skrenuo pažnju i to posebno na jedan detalj. Površno si čitao, kao i sad, pa si zato krenuo u neka objašnjavanja, a ja sam pitanjima pokušao da te navedem da shvatiš da si sam sastavio priču, koju si pripisao meni. Nije se uopšte radilo o tome da su mi potrebna objašnjenja.

У бре Нешо па ти се у овој причи показујеш као профи у врдању... започињеш теме о односу питања и објашњења које немају везе ни са дискусијом ни са оним што сам те питао :) 

Још ћеш доћи до тога да сам ја тврдио оно што си ти писао а да си питањима одбацивао сумњу да не мислим оно што си ти порицао...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Neša_ рече

Npr. vešto si izbegao odgovor na pitanje: gde si ti to video da ja mislim da bi Bog mogao biti u zabludi.

Pa odgovorio ti je. Tvoj komentar da se razbojnik spasio samo ako se gorko pokajao, inače ne bi bilo logično, to implicira. A mi kao ljudi ne možemo bolje od Boga znati ko se pokajao i koliko gorko.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoki1988 рече

Kakvo je to gorko pokajanje? Jel ima i kiselo možda?

Pitaj Nešu, on se bavi ph vrednošću pokajanja. :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ninaana рече

Pitaj Nešu, on se bavi ph vrednošću pokajanja. :)

`ајде бре откачите се од Неше, човек једва прозборио неку изван м/ж односа, одмах сте отворили тему да на њему доказујете своје "теолошко знање" и неку "супериорност".

• Радостан 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

`ајде бре откачите се од Неше, човек једва прозборио неку изван м/ж односа, одмах сте отворили тему да на њему доказујете своје "теолошко знање" и неку "супериорност".

Kakvu superiornost? I ko se "kači"? Počeo je o bludnicima i paklu, dobio odgovore, i to vrlo iscrpne od Vladana, ali ne želi da ih prihvati. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...