Jump to content

Да ли је покајани разбојник на крсту свет?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 1 минут, Тихон рече

Не, анахронизам је да нашим мерилима мериш њихову кардиохирургију. Разумеш ли да пишем зашто су тако радили, а не да их оправдавам? Свашта, нисам канибал!

Naravno, pricamo, ne podrzavamo taj kanibalizam.

Jednostavno, mislim, da sam koristio univerzalna merila koja vaze u svim mogucim situacijama ( kada govorimo o prici o zrtvama )

Подели на овим сајтовима

• Одговори 115
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Bokisd рече

Naravno, pricamo, ne podrzavamo taj kanibalizam.

Jednostavno, mislim, da sam koristio univerzalna merila koja vaze u svim mogucim situacijama ( kada govorimo o prici o zrtvama )

Наравно, причамо. Вук и овца ситуација. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, todor рече

Боки пријатељу, ја сам управо појео пуну чинију шљива, па нешто нисам баш у стању да созерцавам на ову тему. Нисам их јео, не памтим, па се ваљда ужелео. хд

Све нас мука натера да размишљамо о Смислу, никога радост живота није на то натерала. Народ је то преточио у изреку: ''Без невоље нема богомоље''.

Ok.

пре 11 минута, todor рече

Иначе, могу да кажем тек толико, да је разбојник био доле, само један од пролазника, питање је да ли би га обузео осећај покајања и да ли би препознао Христа.

Da, ima smisla.

Ali, vidi, ...ovaj drugi razbojnik na krstu, nije ga prepoznao ( sad napravi analogije )

Tako da, na kraju ispada, da ne zavisi od muke. Mozda zbog toga i za pokajanog razbojnika mozemo da kazemo da je svet, ....u smislu svetiteljstva kakvog ga poznajemo u hriscanstvu.

Подели на овим сајтовима

a ko kaze da i drugi razbojnik nije sad u raju ,,jedan pokajni je otisao odmah a za drugog ne znamo !! Niko u ovaj zivot i postojanje nije dosao svesno nego pozvanjem jer niko od nas pa ni razbojnici nisu trazili ovaj zivot ni od BOGA ni od roditelja al smo u njega ipak dospeli !! Zar je BOG koji na sve ljubi i koji daje svetslost i pravednima i nepravednima zaboravio na drugog razbojnika ?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, todor рече

Иначе, могу да кажем тек толико, да је разбојник био доле, само један од пролазника, питање је да ли би га обузео осећај покајања и да ли би препознао Христа.

Kapetan, ako se dobro sećam, reče: "Zaista ovo beše Sin Božiji."

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, ninaana рече

Kapetan, ako se dobro sećam, reče: "Zaista ovo beše Sin Božiji."

Наравно да је поверовао кад је осетио земљотрес и видео да мртви устају. Мука и њега натерала.

Да је седео у некој кафани у центру Јерусалима, пио рујна вина и уживао у животу, не би му на памет пало да је Исус - Христос.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ninaana рече

To mi ne možemo znati.

Можемо да претпостављамо. Говоримо о степену вероватноће. Ко још размишља о спасењу док му у крилу седи крчмарица млада руменијех образа?

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, todor рече

Можемо да претпостављамо. Говоримо о степену вероватноће. Ко још размишља о спасењу док му у крилу седи крчмарица млада руменијех образа?

Prvo poligamija tobož radi nataliteta, sad krčmarica... Zabrinjavajuće, Todore. ?

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, todor рече

Skoro si pricao nesto o tome da li ljudi cuvaju devstvenost, a cuj ga sad sta pise. :D 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Liga Džentlmena рече

Skoro si pricao nesto o tome da li ljudi cuvaju devstvenost, a cuj ga sad sta pise. :D 

Наводим пример како не треба, на шаљив начин. Могао сам и само да кажем - хедонизам, али овако више привлачи пажњу.

А за невиност што сам причао, то заиста мислим.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...