Jump to content

Препоручена порука

,,Чуо сам, Цезаре, да желиш знати о овоме што ћу ти сада писати. Овдје се налази човјек који живи у великим врлинама и зове се Исус Христос. Народ га назива пророком, а његови ученици га сматрају за божанство. Веле да је син Бога, Творца неба и земље и свега што на њој има и бива. Заиста, Цезаре, сваки дан се чују чудне ствари о овоме Христу. Да лијечи болеснике само додиром и да мртве васкрсава једном ријечју. Он је човијек средњег, лијепог стаса. Изглед му је благ и достојан поштовања. Коса му је боје добро зрелог љешника, пада му у увојцима преко ушију и са бескрајном милином шири се по плећима. Носио ју је раздјељено на тјемену, на ,,назаретски начин". Чело му је високо и чисто. Образи су му љупко румени. Нос и уста његови дивно су правилни, брада му је чиста, боје као и коса, није дуга и на средини је раздјељена. Очи су му лијепе и сјајне, као сунчани зраци, и нико не може право да гледа у њих од сјаја. Укорјева са величанством, а опомене су му пуне благости. Или говорио или творио, увијек то чини са милином и озбиљношћу. Никад га не видјеше да се смије, али су га видјели да плаче.Веома је умјерен, врло скроман и веома мудар. Једном ријечју: то је човјек, који својом великом љепотом и својим божанским преимућством надмашује све синове човјечанства. Науком задивљује сав Јерусалим. Он нигдје није ништа учио, а зна све науке. Иде босоног и гологлав, многи га исмијавају, али у његовом присуству стријепе и чуде се. Веле да такав човијек није никад ни виђен, ни чувен у овим предјелима. Многи Јевреји га сматрају за божанство и вјерују му, а други га туже мени, као да је противник твоме Величанству, Цезаре. Он никада никоме није учинио зло, али јесте добро. Ипак сам твоме Величанству Цезаре, готов да слушам, како наредиш биће извршено". У Јерусалиму седме индикције, мјесеца једанаестог,Публије Лентула

Подели на овим сајтовима

Danas je procvetala orhideja koju sam sinoc odlucila da bacim, jer se "osusila". Taj zivot koji uvek nadje nacin da iznenadi, taj cvet koji se promoli iz sivila odustajanja, uvek me vrati na novi pocetak. Nema odustajanja. Cak i kad hoces. Posebno tad.

Копирао сам са нечијег фб профила

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 21.12.2015 at 22:05, Драшко рече

Ево једне причице од летос

другарица има рођаку која има 50ак година и ћерку која има двадест и нешто, и чека бебу.

Расте ћеркина трудноћа, али у међувремену мама се не осећа добро и реши да оде код доктора кад је већ приметила да јој се стомак надима,  и оде на ултразвук већ се помиривши да је "нешто"

У суштини се брине само да јој ћерка добро прође, али на ултразвуку упита доктора "јел ћу ја бити добро?"

"хоооћете" рече доца кроз осмех и саопшти жени да ће постати и мајка ускоро, сем очекиване улоге баке

колико се сећам тетка је старија од сестричине пар месеци 

замислите деку који води ћерку и унуку у јаслице у исту групу :)

чудо Божије!

Taj slucaj je i sa mojom porodicom. :D
Moja majka i moja starija sestra su bile istovremeno trudne. Majka sa 38, a sestra sa 18. Ujak je od sestricine stariji 2 meseca. :D Sada oboje imaju 21 godinu. :)

I sve je sjajnooooooooo... :sunce:

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
On 6/4/2016 at 23:44, *Jелена* рече

Polarni meda grli radnicu u zoo vrtu! <3 :sunce:

13346851_977421575660392_614985764901815

Jadno i prejadno biće. Rob ljudske sujete. Osuđen na doživotnu robiju ni zbog čega. Zapravo, zbog ljudske sujete, zbog zadovoljstva sumanutog čoveka da vidi u svojoj šaci jedno egzotično neslobodno stvorenje. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Nebojš.a рече

Jadno i prejadno biće. Rob ljudske sujete. Osuđen na doživotnu robiju ni zbog čega. Zapravo, zbog ljudske sujete, zbog zadovoljstva sumanutog čoveka da vidi u svojoj šaci jedno egzotično neslobodno stvorenje. 

I pored svog neosporivog ljudskog zla evo popede dobra! On(meda, zivotinjica, proslavlja Tvorca po instinktu ali ipak)  grli radnicu :) Sva tvorevina Ga slavi a mi se tako tesko urazumljujemo.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Pa upravo to što je grli i što time pokazuje svoju krajnju bezazlenost i bezrezervnost još više stavlja akcenat na grozan kontekst u kome se nalazi i koji se ne sme prevideti, nikada i ni zbog čega. Jer je previđanje toga saglašavanje sa tim.

To što ju je zagrlio uopšte ne znači da mu je tu dobro. Ali on to, naravno, ne zna. Ali mi znamo. I zato ne bi trebalo to da posmatramo kao nešto simpatično s obzirom na celu situaciju. Iako je simpatično - nije simpatično već pretužno. I, siroma, samo će osećati, CELOGA MEDVEĐEG ŽIVOTA, neku njemu neobjašnjivu tesnotu - bez mogućnosti da pliva koliko on želi, da omanda foku za doručak, da se na kraju krajeva i zakuca u neku santu leda i raskrvari nos. Ništa od toga. Samo egzaltirani posetioci/snobovi koji će danas pogledati njega, sutra nekog jadnog tigra negde, i na kraju doći u svoju dnevnu soburdaču i nahraniti, opet, zarobljenu pticu u nekom superskučenom nakićenom kaveziću.

Čovek koji traži zabavu ne mareći ni za tuđu bol, ni za svoje naznačenje.

Подели на овим сајтовима

Oboje ste iz razlicitih perspektiva, i iz perspektive svoje razlicitosti, u pravu.

Ipak, medvjed je nesvjestan nepravde koja mu je ucinjena, i uopste nije nesrecan, naprotiv, to zagrljaj ljubavi pokazuje.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Дијана. рече

Oboje ste iz razlicitih perspektiva, i iz perspektive svoje razlicitosti, u pravu.

Само што је тема "добро надахнуће", а не "расправа о томе како сав свет у злу лежи" . А некакако ми је Јелена ближа теми. 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, -Владимир- рече

Само што је тема "добро надахнуће", а не "расправа о томе како сав свет у злу лежи" . А некакако ми је Јелена ближа теми. 

I meni :))) hihi zezam se :D

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...