Jump to content

Препоручена порука

Да, приметио сам и ја у неким тренуцима то о чему ти говориш. Али сматрам да у овом снимку има мноштво ствари које могу човека охрабрити, и покренути и мотивисати. Понекад је то довољно, за почетак.

• Волим 1

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

„Ви сте со земљи... Ви сте светлост света“ (Матеј, 5: 13 - 14)

• Волим 1

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Такав немир и занос сам осетио, да сам застао и питао себе

То што си ти осетио немир не мора да значи да је нешто лоше, већ проблем може бити у теби. Немир може бити поседица сусрета са нечим новим, непознатим, страх, неспремност за промену... Пуно ствари.

Уопште, процењивати свет према својим "осећањима" је веома лоше јер су наша осећања непоуздана и пуна свега и свачега. Овај човек позива на активност, да се не излежаваш у кревету него дигнеш и радиш нешто корисно. Како то може бити лоше? Колико се сећам, у хришћанству је лењост грех, а марљивост врлина. 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То што си ти осетио немир не мора да значи да је нешто лоше, већ проблем може бити у теби. Немир може бити поседица сусрета са нечим новим, непознатим, страх, неспремност за промену... Пуно ствари.

Уопште, процењивати свет према својим "осећањима" је веома лоше јер су наша осећања непоуздана и пуна свега и свачега. Овај човек позива на активност, да се не излежаваш у кревету него дигнеш и радиш нешто корисно. Како то може бити лоше? Колико се сећам, у хришћанству је лењост грех, а марљивост врлина. 

Јако си лепо ово рекао брате. Хвала ти!

Достојевски

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Loša terminologija.....

Hriscanstvo ne zahteva vec podrazumeva ove stvari

U današnjem svetu najteže je biti i ostati dobar, pun ljubavi i razumevanja za svakog ko misli drugačije

:)

Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim .

Подели на овим сајтовима

Loša terminologija.....

Hriscanstvo ne zahteva vec podrazumeva ove stvari

U današnjem svetu najteže je biti i ostati dobar, pun ljubavi i razumevanja za svakog ko misli drugačije

:)

Možeš naći i u zapovestima u kojima je Hristos naveo šta se podrazumeva jer smo to zaboravili verovala ili ne :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Има једну добру поенту овај видео, а то је, ако већ чините добро, ипак пазите и на своје ствари. Мали заборавио скејт, онај у оделу торбу...

Mali je odbacio skejt jer je pao, a vraćen mu je jer može da ga savlada a ne da odbacuje iskušenje :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Сетих се овога... :)

Loša terminologija..... Hriscanstvo ne zahteva vec podrazumeva ove stvari

Слажем се. Можда би требало преименовати тему у складу са тим.

Има једну добру поенту овај видео, а то је, ако већ чините добро, ипак пазите и на своје ствари. Мали заборавио скејт, онај у оделу торбу...

Или су у моменту схватили да су њихове дотадашње бриге обичне ситнице и кренули да се посвете само добрим делима. Знам, то може и са скејтом и актовком али само да поменем и ту могућност. ;)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

50 људи, 1 питање

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

"Keš mob" za Avija

Život nije mazio ovog dobroćudnog Indijca, koji je radio sedam dana u nedelji kako bi probao da preživi i obezbedi neophodnu terapiju za svoju ženu Barati, koja boluje od raka.

Prodaja nije išla naročito dobro, a Aviju se sve više približavao najgori scenario, zatvaranje radnje.

Ipak, ono čemu se niko, pa ni Avi ne bi nadao, jeste lojalnost njegovih dugogodišnjih klijenata kojima je ovaj simpatični čika iz komšiluka svakoga dana prodavao osnovne namirnice.

https://www.youtube.com/watch?v=uGo7KfCUGoc

http://www.blic.rs/Riznica/Inspiracije/508720/Biznis-mu-nije-isao-a-bolesna-zena-mu-je-umirala-Onda-se-desilo-cudo

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Овај видео ће вас подсетити да случајни чин љубазности ствара бескрајну мрежу.То заправо и јесте порука овог видеа…
Све почиње када је мама ушла у радњи и желела да сину купи рођенданску торту, али није имала довољно новца да плати торту коју је он желео.Онда се појавио непознат човек који је купио торту уместо ње и дао му мали папирић.

Неколико година касније се прича понавља, али је сада младић на другој страни…

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

www.youtube.com/watch?v=ovj5dzMxzmc

Овај видео ће вас подсетити да случајни чин љубазности ствара бескрајну мрежу.То заправо и јесте порука овог видеа…

Све почиње када је мама ушла у радњи и желела да сину купи рођенданску торту, али није имала довољно новца да плати торту коју је он желео.Онда се појавио непознат човек који је купио торту уместо ње и дао му мали папирић.

Неколико година касније се прича понавља, али је сада младић на другој страни…

Divan primjer kakav treba biti, jer onaj ko daje, najvise dobija!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...