Jump to content

Препоручена порука

Ona je imala cilj. I imala je fokus na taj cilj. I uspela je.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Koliko si bogat ne određuje se time koliko novca imaš, već koliko možeš drugima da daš.

https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc&list=PLTUsK75GWHXa94nhtHXw8towYOBo9yTGn

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Није право сиромаштво или богаство ако немаш или имаш новца , већ је право сиромаштво или богатство , оно што носиш у себи , у срцу и души својој. :0442_feel:  :0442_feel:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Koliko su ljudi zapravo čudesni. Pogledajte kratku istoriju transformacije čoveka koji se posle strašne nesreće oporavio.

"Megan je oduvek insistirala na tome da zapamtim njen broj telefona. Nisam je sasvim razumeo zašto je to važno, a onda je došao taj dan... "

"Hitnoj pomoći je trebalo skoro 20 minuta"...

Kakva je transformacija nastala posle nesreće i kako se junak ovog videa oporavlja, pogledajte u videu koji će vas zaboleti, ali i osnažiti...

"Ono što sam naučio je da kada padnemo, moramo da ustanemo, nastavimo dalje... Sve što sam uradio je neverovatno, ali ja sam samo čovek, i to je ono što svako može da uradi", zaključio je junak ovog neverovatnog videa.

Dakle, sve se može kad se hoće!

http://stil.kurir-info.rs/zabolece-vas-ali-i-osnaziti-ono-sto-je-ovaj-covek-uradio-apsolutno-je-zadivljujuce-video-clanak-13184

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Свака му част . Ово је један пример како човек не треба да буде малодушан и ма шта га снађе у животу , треба да иде напред.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nije bas zaustavio, i jako je lepo sto je preveo deku preko ulice. Samo josh da se ne vozi bahato kad ne zaustavlja saobracaj i da nas ne pretiche sa desna i sve super. :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Čovek u kostimu zove se Fabian. On dobija dosta zagrljaja u kostimu medveda ali kad ne nosi kostim...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Оствари велика дела

Устајање...

Шест је сати и рука се мучи да дође до аларма, пре него што гласови у глави крену да ти говоре да је још рано, превише мрачно и хладно да би устао из кревета. Болни мишици још увек у побуни, претварајући се да не чују мозак који им заповеда да се покрену. Мноштво гласова узвикује једногласно одобрење да притиснеш SNOOZE(одложи)  дугме, и вратиш се у земљу снова.

Али ти ниси питао за њихово мишљење. Глас који си одабрао да слушаш је глас пркоса. Глас који каже да постоји разлог због којег си наместио тај аларм. Зато се дигни, спусти ноге на земљу, и не осврћи се, јер имамо посао да обавимо.

Добро дошао на пут успеха. Шта је сваки дан ако не низ сукоба измедју правог пута и лаког пута.

Десет хиљада врискова расутих свуда као делта реке испред тебе сваки обећавајући пут најмањег отпора. Ствар је у томе да ти идеш узводно. И кад одлучиш да окренеш леђа ономе што је удобно и сигурно и што би неко назвао здрав разум. То је први дан. Од тада ће бити само теже. Зато буди сигуран да је то нешто што заиста желиш, јер ће лакши пут увек бити ту, спреман да ти угланча пут. Све што је потребно јесте да одустанеш. Али ти то нећеш, је л' тако?

Сваким кораком долази одлука да направиш још један. На свом си путу, а ово није време да одустанеш на пола пута. Бориш се са противником ког не можеш да видиш, али га осетиш да ти је за петама, да ти дише за вратом. Знаш ко је то?

То си ти. Твоји страхови, сумње и несигурности, спремни као одред за стрељање спремни да те скину са неба.

Али немој да се обесхрабриш. Није их лако савладати, али су далеко од непобедивог.

Сети се, ово је пут успеха, велика битка измедју тебе и твог ума, тела и ђавола на твом рамену који ти говори да је све ово само игра. Ово је узалудно трошење времена. Твоји противници су јачи од тебе. Надјачај глас несигурности звуком сопственог откуцаја срца. Сагори сумњу у себе ватром која гори у теби. Не заборави за шта се бориш и запамти да је моменат суров. Може да се устреми ка теби и при најмањој грешци. Стално тражи слабо место у твом оклопу, ту једну малу ствар за коју си заборавио да се припремиш. Докле год се ђаво крије у детаљима, остаје питање: "Да ли је то све што можеш?",  "Да ли си сигуран?".

Одговор је ДА. Када си урадио све што можеш да се спремиш за борбу, онда је време да изађеш на борбу са непријатељем. Непријатељем у себи. Тек сад се можеш борити на отвореном на непријатељској територији. Ти си лав на пољу препуном лавова, који лове исти недостижни циљ, очајнички гладни са мишљу: "Победа је једина ствар која ће те одржати у животу". Зато веруј у глас који ти каже да можеш да трчиш мало брже, да можеш да бациш даље, да научиш... Да су за тебе закони физике само предлог.

Срећа је последња жеља оних који верују да се успех дешава случајно. Зној је, са друге стране, за оне који знају да је то избор.

Зато сад одлучи, јер судбина не чека никог.

Када дође твоје време и хиљаду гласова покушава да ти каже да ниси спреман, слушај тај усамљени глас у дубини, онај који каже да јеси спреман. Да јеси припремљен. Да сада све зависи од тебе.

Зато устајање.

https://www.youtube.com/watch?v=_OjKQYqgD6o&index=120&list=LLkWRjQCJVtYTGEpj6WtwZuQ

https://www.facebook.com/notes/blagoje-house-stankovic/za-sve-kojima-je-ponestala-motivacija-ostvari-velika-dela/10202359566575955

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Скоро сам одгледао више клипова са тог канала. Такав немир и занос сам осетио, да сам застао и питао себе, "како ће се једна млада особа сачувати од овога" ?

Имао сам скоро један отворен разговор са власником канала "дневна доза мотивације", дуго смо баш причали. Свака друга његова реч се сводила на славу и новац. Кад сам га питао куда води ове људе(с овим каналом), он рече у бољи живот. Пожелео сам му све најбоље кад путу "у бољи живот".

Све је ово истина, само ово није пут ка успеху, већ пут на коме се човек бори да оде у пропаст. 

Најлакше је обманути младу особу, јер она још нема развијен став и поглед на живот. Сви у том пубертетском периоду маштају о слави, новцу, колима - сујета је главни водич, а крајње место које се обилази - пропаст и на крају тешко враћање у нормалан живот.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...