Jump to content

Trebamo li se krstiti kao bebe ili kad odrastemo malo?

Cico

Препоручена порука

Kao bebe. Mislim da je Vladika Nikolaj pisao o tome. Mi kao bebe ne znamo ni sta je vazduh,pa disemo,ne znamo ni sta je mleko pa ga pijemo,ali roditelji znaju i zato deci daju ono sto im je potrebno.A mi ako znamo smisao krstenja,necemo cekati da deca porastu,vec cemo im pruziti sve sto im je potrebno od samog pocetka.

Zasto neki ljudi misle da ne valja da krste dete u 2.oj godine,vec cekaju da dete napuni 3 da bi ga krstili ?

:351780:

Подели на овим сајтовима

Zasto neki ljudi misle da ne valja da krste dete u 2.oj godine,vec cekaju da dete napuni 3 da bi ga krstili ?

За ово први пут чујем. Чисто неко (баш штетно)  сујеверје, ништа друго.

Баш смо данас имали једног бебца. Питам колико има а отац се замислио и пребројава па каже :  двајесдва-три дана :D

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Trebamo li se krstiti kao bebe,ili kad odrastemo malo?

Trebamo li mi ovde da budemo uvek šalter za informacije koje pri tom postavljač ni ne čita?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ти мене Цицо ниси разумео, алиии... добро.Интересује ме зашто мислиш( и кажеш) ово:

то, по теби, значи и разумем као да се

Хришћани не крштавају "како треба" .

О том сам те питала.

Izvini,nesto sam prezauzet u zadnje vreme,pa ne vidim sve odgovore. Evo,sad cu reci. Razlikovao se sam obred krstenja ovog danas,i onog kad se sam Isus krstio. Tj. Isus se krstio nekim “jednostavnijim“ (da se vec tako izrazim) obredom,od ovog danasnjeg. Ja nisam ni hteo reci da je “neispravan“ ovaj danasnji obred krstenja,nego samo kazem da ima neke male razlike u samom obredu krstenja onda (Isusovog) i ovog danasnjeg obreda krstenja.

Подели на овим сајтовима

За ово први пут чујем. Чисто неко (баш штетно) сујеверје, ништа друго.

Баш смо данас имали једног бебца. Питам колико има а отац се замислио и пребројава па

каже : двајесдва-три дана :D

Inace,krstenje je i u nekim biblijskim prorocanstvima napomenuto. Ima se najpre u Varnavinoj poslanici (ne jevandjelju,nego poslanici) to uociti. A ja sam cuo da bebu u prvih 40 dana ne treba krstiti.....

Подели на овим сајтовима

Izvini,nesto sam prezauzet u zadnje vreme,pa ne vidim sve odgovore. Evo,sad cu reci. Razlikovao se sam obred krstenja ovog danas,i onog kad se sam Isus krstio. Tj. Isus se krstio nekim “jednostavnijim“ (da se vec tako izrazim) obredom,od ovog danasnjeg. Ja nisam ni hteo reci da je “neispravan“ ovaj danasnji obred krstenja,nego samo kazem da ima neke male razlike u samom obredu krstenja onda (Isusovog) i ovog danasnjeg obreda krstenja.

Ако сам добро разумео, мисли се на крштење пре пре доласка Христа, Мојсијевом и Јовановом?

Јер су крштавани водом а доласком Христа и духом у име Оца, Сина и Св. Духа (Мат 28,19)

Ја вас крштавам водом за покајање; а онај што долази за мном јачи је од мене; ја нисам достојан њему обуће понети; он ће вас крстити Духом Светим и огњем. (Мат 3. 11)

Тако се и деца не ускраћују причешћивањем светим тајнама а сам Исус је рекао пустите их мени јер таквих је царско небеско. Када је крштење деце у питању, највећу одговорност сносе родитељи.

Не могу ни да замислим да по истој одговорности родитељ каже, образоваће се када одрасте, нећу му ја 'наметати' писменост и школу или не дај Боже ако се разболи па му каже, нека када порасте нека се одлучи за доктора.

Подели на овим сајтовима

Не могу ни да замислим да по истој одговорности родитељ каже, образоваће се када одрасте, нећу му ја 'наметати' писменост и школу или не дај Боже ако се разболи па му каже, нека када порасте нека се одлучи за доктора.

Ima jedna ogromna razlika između ovoga što si napisao i krštenja.

Ako nekrstiš dete to mu u životu neće ništa smetati (znam ih mnogo) ali ono što si naveo najverovatnije će mu upropastiti život.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Ako nekrstiš dete to mu u životu neće ništa smetati (znam ih mnogo) ali ono što si naveo najverovatnije će mu upropastiti život.

Ceniš obrazovanje pre Hrista? Odnosno obrazovati dete moraš a dati mu Hristov Put ne moraš?(po istoj logici odgovornosti roditelja prema detetu)

Подели на овим сајтовима

Ceniš obrazovanje pre Hrista? Odnosno obrazovati dete moraš a dati mu Hristov Put ne moraš?(po istoj logici odgovornosti roditelja prema detetu)

Ne moraš ništa. Ja sam samo napisao da ako ne krstiš dete (kao malo) ništa mu to u životu neće smetati što ne znači da ne treba da ga krstiš. Ako mu ne pružiš obrazovanje i druge prateće stvari uz to sigurno ćeš mu upropastiti život.

Zato su to po meni neuporedive stvari i analogija uopšte ne stoji..

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Ne moraš ništa. Ja sam samo napisao da ako ne krstiš dete (kao malo) ništa mu to u životu neće smetati što ne znači da ne treba da ga krstiš. Ako mu ne pružiš obrazovanje i druge prateće stvari uz to sigurno ćeš mu upropastiti život.

Zato su to po meni neuporedive stvari i analogija uopšte ne stoji..

Ja nemam dilemu, Krštenje i obrazovanje bez ikakvog izuzetka i razmišljanja.

Pogledaj sada malo te upropašćene živote visoko obrazovanih ljudi naprimer....

Подели на овим сајтовима

Ima jedna ogromna razlika između ovoga što si napisao i krštenja.

Знам их и ја много а такође и оне који су необразовани прошли сасвим лепо кроз живот или пролазе али скоро никог ко је избегавао лекара :)

Не постављам аналогију, не треба буквално схватати.

У том примеру је и требао бити нагласак на могућу опасност и не само одговорност родитеља већ и потврду љубави према детету. У предходним порукама горе су лепо образложили, а за родитеља Хришћанина посебно неопростиво би било ускратити дете тих благодати, јер би само поставио питање љубави родитеља према детету. Да споменемо и молитву једних за друге, причешћивање светим тајнама и тд.

Подели на овим сајтовима

Ja nemam dilemu, Krštenje i obrazovanje bez ikakvog izuzetka i razmišljanja. Pogledaj sada malo te upropašćene živote visoko obrazovanih ljudi naprimer....

Slažem se sa tobom ali priča je bila u načelu a kod nas je sve inače naopako.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

а за родитеља Хришћанина посебно неопростиво би било ускратити дете тих благодати

Sa te tačke gledišta potpuno si u pravu.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

и не само одговорност родитеља већ и потврду љубави према детету.

I potvrdu vere i ljubavi prema Hristu. Sve je moje Tvoje Bože, se lako izgovara a teško živi.... 

Подели на овим сајтовима

Ако сам добро разумео, мисли се на крштење пре пре доласка Христа, Мојсијевом и Јовановом?

Јер су крштавани водом а доласком Христа и духом у име Оца, Сина и Св. Духа (Мат 28,19)

Ја вас крштавам водом за покајање; а онај што долази за мном јачи је од мене; ја нисам достојан њему обуће понети; он ће вас крстити Духом Светим и огњем. (Мат 3. 11)

Тако се и деца не ускраћују причешћивањем светим тајнама а сам Исус је рекао пустите их мени јер таквих је царско небеско. Када је крштење деце у питању, највећу одговорност сносе родитељи.

Не могу ни да замислим да по истој одговорности родитељ каже, образоваће се када одрасте, нећу му ја 'наметати' писменост и школу или не дај Боже ако се разболи па му каже, нека када порасте нека се одлучи за

доктора.

Tacno,mislio sam upravo na krstenje vodom,koje je zapravo imalo simbolicko znacenje duhovnog prociscenja. Dolaskom Isusa se “upotpunio“ taj obred krstenja. A i sam Isus se krstio onim “starijim“ obredom krstenja vodom,dok je on potom uveo taj “potpuniji“ obred krstenja,ako sam lepo shvatio. Ovde sam samo da bismo razmenili misljenja i da bih naucio nesto novo,buduci da sam bio ateista do nedavno (do pre oko dve,tri godine). Tako da,godinama se nalazim u tom nekom “procesu“ preobracenja,zato i trazim pomoc vasu u nekim stvarima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...