Jump to content

Da li je freelance posao budućnosti?

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

A be ne znam otkud ovolka filozofija. Moj primer  je sledeci, koristim freelancing da popunim kucni budzet radeci nesto sto mi pricinjava zadovoljstvo. Zabavljas se i zaradjujes pare (zabavljas ≠ opustenicija i dzabalebarenje... radi se puno ali radim ono sto mi je zanimljivo) i sam biras poslove.

Ja sa  opustenim pristupom svemu tome zaradim oko pola svoje redovne plate. Ako bih se tome ozbiljno posvetio i radio svakodnevno ne vidim zasto to ne bi mogao da bude izvor VEOMA dobre zarade ne samo za nase pojmove...

Ja nisam graficar i ne koristim ni 80% mogucnosti softwera jer ga ne poznajem dovoljno s obzirom da sam samouk i nisam konkurentan po kvalitetu. Ali svaka rupa nadje zakrpu pa i ja nadjem klijente kojima to sto ja nudim sasvim dovoljno. Te fore sa "graficari nisu dovoljno placeni" ne kontam bas, jer nisu svi poslovi predodredjeni da ti obezbede vile i ferari u garazi....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

nije to zanat koji je na cijeni jer je konkurencija eneromna

Ти kordun очигледно ниси "nauciJo razliku" ( https://www.pouke.org/forum/topic/36862-nauci-razliku/ ) између "zanatа" и "freelance posla budućnosti"?

Приметно је како не владаш ни "crowdsourcing" терминологијом & идеологијом, као ни сличним а при том и необично изузетним брејнстормингом. Да не речем олујом идеја, кој опет зависи искључиво од талАната, и, наравно, ко друкчије каже клевеће & лаже мада је то на овом тужном примеру и више него очигледно. Додао бих, и неописиво сморно колико је јадно.

Подели на овим сајтовима

A be ne znam otkud ovolka filozofija. Moj primer  je sledeci, koristim freelancing da popunim kucni budzet radeci nesto sto mi pricinjava zadovoljstvo. Zabavljas se i zaradjujes pare (zabavljas ≠ opustenicija i dzabalebarenje... radi se puno ali radim ono sto mi je zanimljivo) i sam biras poslove.

Ja sa  opustenim pristupom svemu tome zaradim oko pola svoje redovne plate. Ako bih se tome ozbiljno posvetio i radio svakodnevno ne vidim zasto to ne bi mogao da bude izvor VEOMA dobre zarade ne samo za nase pojmove...

Ja nisam graficar i ne koristim ni 80% mogucnosti softwera jer ga ne poznajem dovoljno s obzirom da sam samouk i nisam konkurentan po kvalitetu. Ali svaka rupa nadje zakrpu pa i ja nadjem klijente kojima to sto ja nudim sasvim dovoljno. Te fore sa "graficari nisu dovoljno placeni" ne kontam bas, jer nisu svi poslovi predodredjeni da ti obezbede vile i ferari u garazi....

Upravo tako.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja sa opustenim pristupom svemu tome zaradim oko pola svoje redovne plate. Ako bih se tome ozbiljno posvetio i radio svakodnevno ne vidim zasto to ne bi mogao da bude izvor VEOMA dobre zarade ne samo za nase pojmove...

А јел, теби и осталима, некад пало на памет због чега дозвољавају да ти то "bude izvor VEOMA dobre zarade ne samo za nase pojmove" а при том користиш пиратски софтвер, и то не један него више, и без проблема то дијагностикују оног тренутка кад се улогујеш, а истовремено су према својим суграђанима изузетно ригорозни по питању Software Licence?

Можда мислиш да капитализам на то гледа благонаклоно, и да ти то задовољство неће наплатити у неком моменту, кад рецимо процене да треба или уопште да могу?
Подели на овим сајтовима

А јел, теби и осталима, некад пало на памет због чега дозвољавају да ти то "bude izvor VEOMA dobre zarade ne samo za nase pojmove" а при том користиш пиратски софтвер, и то не један него више, и без проблема то дијагностикују оног тренутка кад се улогујеш, а истовремено су према својим суграђанима изузетно ригорозни по питању Software Licence?

Nije mi palo. Zbog cega? 

Подели на овим сајтовима

Nije mi palo. Zbog cega?

Па ето, мало је нелогично за вредносни систем којем је профит искључива идеологија. А при том и не преза ни од чег'. Тачније, испољава амбиције и силе и правде истовремено.

Подели на овим сајтовима

Па ето, мало је нелогично за вредносни систем којем је профит искључива идеологија. А при том и не преза ни од чег'. Тачније, испољава амбиције и силе и правде истовремено.

Pusti to, odgovori na pitanje koje si sam postavio, dakle - zbog cega?

Подели на овим сајтовима

Можда мислиш да капитализам на то гледа благонаклоно, и да ти то задовољство неће наплатити у неком моменту, кад рецимо процене да треба или уопште да могу?

Е хбт. кад овако нешто прочитам одма ми се прииде у реструм...

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Е хбт. кад овако нешто прочитам одма ми се прииде у реструм...

Веома поучно. А што онда и читаш, уопште, ако ти је то све од аргумената?

Подели на овим сајтовима

Ако неко има Mac, а бави се графиком и тим стварима, можда би могао да погледа http://www.pixelmator.com и http://bohemiancoding.com/sketch/ као алтернативе фотошопу. Прво је фотографски, друго дизајнерски орјентисано. Друго је нарочито добро за дизајн икона, интерфејса и сл. А ово прво има и феноменалну пратећу iPad апликацију.

Апликације, наравно, нису толико моћне као фотошоп, али некада је мање = више. Предност ових апликација је високо квалитетни јабуколики UX.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Дакле - пркоси елементарној логици, рекао сам ти већ.

Dozvoljavaju nam da to radimo zato sto to "prkosi logici"? To ti je odgovor na pitanje? To je razlog? Alal ti plajvaz...

Подели на овим сајтовима

Један савет - потрудите се да нађете послове независно од тих freelance сајтова, пуно је исплативије. А када добијете више посла запослите друге да раде за вас.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...