Jump to content

Da li je freelance posao budućnosti?

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

jel ljudi, znam da je to mozda sada previse uopsteno pitanje, ali sta bih mogao ja da radim kao freelanacer? 

Govorim dobro engleski i francuski, poznajem malo IT, ali vise Project Management, pisem ok, prevodim, dopada mi se web marketing, onaj targeting... 

Neko ima ideju? 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

da, devizni racun

U redu, hvala.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Odlučila sam da probam :)

Ја сам досад урадио неких 8 послића....сад сам мало паузирао јер сам изморен од редовног посла...

Моја сестра која нема никакве посебне компјутерске скилове је почела да ради...први посао јој је био да неком лику који путује у Њујорк резервише апартман...

...сад после 6 месеци рада је стекла 2 стална клијента и узима дупло веће паре него што ја зарадим на редовном послу а ради 3 пута мање него ја...

Што каже Клаудкинг....Пејонир илити Payoneer је убедљиво најбоља варијанта...добије се Мастер картица којом можете да пазарите где год примају Мастер картицу и да подигнете новац са банкомата...било где у свету.

Подели на овим сајтовима

Mene samo to brine, da li ću pored redovnog posla, stizati i imati inspiraciju za rad.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

jel ljudi, znam da je to mozda sada previse uopsteno pitanje, ali sta bih mogao ja da radim kao freelanacer? 

Govorim dobro engleski i francuski, poznajem malo IT, ali vise Project Management, pisem ok, prevodim, dopada mi se web marketing, onaj targeting... 

Neko ima ideju? 

Можеш да преводиш, прекуцаваш текстове и све где је потребно знање тих језика...има ту доста посла...

Подели на овим сајтовима

Mene samo to brine, da li ću pored redovnog posla, stizati i imati inspiraciju za rad.

Сестра ми има двоје деце и трудна је са трећим, слава Богу! и поред њих стиже да ради јер ради на сат и то три сата дневно и пет дана у недељи...значи викенд је слободан....или како год се ти организујеш...

Подели на овим сајтовима

:D

Nije joj lako al, ipak, u veoma drugačijoj sam situaciji.

Hvala svima na savetima :)

Подели на овим сајтовима

Sretene, ne padaju. One se zarađuju teškim radom, ma koliko se nekom sa strane činilo da je to lako.

Na jednom sajtu sam konkurisala za posao dizajna i pripreme za štampu za neki pamflet. Radila sam na njemu više od nedelju dana, noću (jer imam sumanuti posao od jutra do sutra) i naručioc me je cimao za svaku stinicu i na kraju mi kaže ej znaš to nije to i da neće da ga prihvati.

Подели на овим сајтовима

О'ма да ра'чистимо, "freelancer dancer" никад не мож' бити исто што и "volonter" без обзира што tac rec se razume u celom svetu... Мис'им ко'ко си ту сад к'о "volonter" у плусу?

Pa i nije isto, nisam to rekao.

Brate, jos jednu mi ovako dubokoumnu poruku napises i u totalu ces unistiti moju zelju da postanem freedancer lancer.

Подели на овим сајтовима

Kod freelance-a j bas to cool, sto sama odredjujes dal ces  i koliko da radis.

Ja ponekad ne uzimam ni jedan posao po mesec dana, a nekad se zaletim pa za nedelju dana odradim par poslova...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Elanceje besplatan (clanarina nije obavezna, ali vam daje neke povoljnosti). Uclanite se  i pogledajte kako sve izgleda, koji se poslovi traze, koji se nude i sta sve moze da se radi... nema sanse da ne nadjete nesto za sebe...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Не знам јел неко поменуо јер сам прелетио поруке, али битне ствари по мени а мислим да нису поментуте:

- ако одлучите за ово, требаће вам поред конкретног знања (програмирање, дизајн, превођење, итд...) и основно знање о продаји, "Project managment-у", комуникацији са клијентима, енглески језик, дисциплина, итд... Препоручујем да загријете столицу и озбиљно се начитате литературе што се овога тиче. 

- (само)дисциплина...

Овде немаш надређеног или тима око тебе који ће те вући и гурати да радиш и канцеларију у којој ћеш знати да боравиш од 8 до 4 и то је то. Улетићеш на Фејс, Твитер, прочитаћеш нешто на Поукама, итд... И то зна страшно исцрпити. Викенде по мени треба избацити и дневно не радити више од 8 сати укључујући довољан број пауза, а негдје на пола времена мало дужу паузу - пола сата, сат, два... 
Још једна грешка је "мултитаскинг". Неки блогери кажу да ово нико не може... Ја сам мислио да могу али видим да ми је то проблем и да опада продуктивност... 

Ето укратко моје искуство... Као што рекох само читајте и пратите сами себе и своје навике и видите шта вам одговара...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...