Jump to content

Кухињица - боје и мириси...

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 23. 1. 2018. at 21:46, AnaLaz рече

Питу слободно пеци на 200°С . Кад буде готова само је попрскај обичном водом, покриј крпом и неким најлоном, нпр. неким кесом већом.

Expand  

Хвала на савету :) Нисам написао, прво сам укључио на 200 па кад се рерна угрејала онда сам смањио на 150. Управо како си написала тако сам и покрио, само не са најлоном. Мајка кад тако нешто пече она исто покрије као што сам и ја и њој омекша па сам зато претпоставио да је покорица била тврда због размућеног јајета. До душе, нисам и попрскао са водом, али, било је ту једно три дебеле крпе. Само што сам подместио један већи кухињски нож да се крпе не омасте. Да, требао сам да навучем кесе, једну са једне, другу са друге стране. У праву си, онда би се боље потпарило.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@Плаво Небо кад се пече на тако ниским температурама, више се исуши. Зато се неке коре за торту пеку на нижим температурама, нпр. за Пуслицу. 

Пите, теста и сл. захтевају 200°-220°, а нека теста и вишу. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

On 23. 1. 2018. at 22:46, AnaLaz рече

@Плаво Небо кад се пече на тако ниским температурама, више се исуши. Зато се неке коре за торту пеку на нижим температурама, нпр. за Пуслицу. 

Expand  

само се коре од самих беланаца суше на 150, лисната теста на 220 - 225, кисела теста могу и на 250

• Свиђа ми се 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2010. at 12:13, мирођија рече

Драге  моје,  а  и  драги  моји,шта  је  то  што  највише  волите у

својој  кухињици?

Старо  или  модерно? Просто  или сложено?

Мислим  на  шерпе, лонце,рецепте.Савете  малих  и  великих  кувара?

Или  ваших  мајки  и  бака?

Да  ли  се  окупљате  за  недељни  ручак, или  само  славски  и  свадбени?

Докле  сте  стигли  са  знањем  о  зимницама  и  кулинарству?

Имате  ли  помоћ  у  кухињи?

Сасвим  необавезно. smej.gif

Expand  

Kako sam gurman, tako i volim da kuvam. Nije mi teško satima biti u kuhinji, kuvati, peći...igrati se sa začinima, uz spajanje nespojivog. Volim retro kuhinje, jasno definisane, korisne, i bez suvišnih detalja. Šerpe velike, kvalitetne, a pribor ostali drveni. Daske, varjače, podmetači, zdjele, kašike... sve drveno. Kako sam podignuta u jednoj velikoj familiji, i ima nas svih vjera i sa svih strana, tako nam je i kuhinja bogato -šarena. Italijanska, slavonska, bosanska, hrvatska, crnogorska....
Jednostavno, domaćice su se takmičile čije jelo će biti bolje, tako da smo mi, odive, naučile sve njihove kulinarske male tajne.
Nedeljni ručak nam je svetinja, jer radnim danima smo kud koji, i ne možemo se sastaviti i jesti skupa. Kada je bilo potrebno, imala sam pomoć u kući, ali kuhinja je uvijek bila moja. Ni u ludilu je nisam htjela ustupiti nikome.

Подели на овим сајтовима

On 24. 1. 2018. at 15:56, Muramasa рече

Growing lazy & soft...

Expand  

Неки људи могу себи да пријуште дан одмора, чашу вина и парче торте. Они други, снажни и пуни енергије, не могу да одраде ни један тренинг без гомиле суплемената.

Подели на овим сајтовима

On 23. 1. 2018. at 22:46, AnaLaz рече

Expand  

Нисам знао за то. Да, логично је. Знам да мајка увек укључује на 200, а иначе ми никад није пало на памет да размислим због чега :)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  On 23. 1. 2018. at 21:30, Muramasa рече

Da. Utorak i petak ninjutsu, svim ostalim danima teretana i zato teško mogu da nađem trenutak kada ne pijem nikakav prost šećer ili izotonični rastvor, kada bi bilo bezbedno za alkohol.

Expand  

Nije zdravo svaki dan trenirati. Kada odmaras misice? 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...