Жедни Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Bolje te našao! Ovakve poruke su ohrabrujuće i izmamljuju osmjeh na lice Hvala ti na tome! Biću oprezan sa suzbijanjem libida, valjda neću poluđet u malde dane. Ne zalećem se, moguće da se nisam najbolje predstavio. Za sada ću ići sa Biblijom. Zna li neko možda, tj. da li je iko čuo da se u Bibliji može pronaći duhovni otac? Za to sam čuo, da su dovoljne neke strofe iz Jevanđelja i sve se poklopi sa našim životom? Брате духовни отац треба да буде свештено лице или монах, особа од крви и меса која је пуна искуства и која својим животом сведочи све оно о чему ти прича. Библију можеш погрешно протумачити, она није ни мало лака за читање. Чак се и не препоручује да се чита као нека књига, лектира одједном. Једну главу један дан. Притом да си одморан, сконцентрисан и удубљен у читање. Milan023 and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Inače, ja sam svjestan da živim u najbolje doba života. Sve probleme koje imam ja prihvatam sa osmjehom, jer jednog dana kada budem imao 30 godina i kada me dočekaju problemi sa posla i ostalih stvari, nedostajaće mi oni problemi sa 16 godina. Tako da me sad rijetko šta sputava, jer pokušavam da gledam današnjost iz budućnosti. Ne gledam sve stvari na taj način, ali što se tiče ovog gore pomenutog, to je tako. Бог ти помогао Милоше Свако доба у животу носи своје чари тако да ја сматрам да ћеш ти и у 30 година да прихваташ и решаваш проблеме са осмехом.Свако ко воли свој живот , он га воли ма у којем добу био и бори се и решава проблеме . Драгана Милошевић, Jesus Of Suburbia and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Да,свако доба носи своје чари. Са 16 година влада парола што на ум то на друм. Међутим, године и искуство наше или туђе науче нас да много тога прећутимо. Некад је боље прегристи језик него рећи са надменим тоном. И ја сам у твојим годинама кренула у цркву, али одмах у старту сам кренула на "праксу" - литургије и вечерње. Нови Завет је тежак Стари још тежи и напорнији за читање ако нема праксе. И дан данас нешто из Јевенђеља је остало необјашњиво за мене. Не журим, нека буде све у своје време. Олимп and Jesus Of Suburbia је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ne idem redovno... Ne zato sto necu nego su opet krenuli panicni napadi kad god krenem negde. Fali mi Crkva ali strah od panicnih je veci. Dogovorila sam se sa svestenikom da postim, ispovedim se, i nisam otisla... Sad me je sramota da ga pogledam a izdvojio je vreme da poprica sa mnom i uputi me u ono najbitnije i najlepse u nasoj veri... Рада.. and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ne idem redovno... Ne zato sto necu nego su opet krenuli panicni napadi kad god krenem negde. Fali mi Crkva ali strah od panicnih je veci. Dogovorila sam se sa svestenikom da postim, ispovedim se, i nisam otisla... Sad me je sramota da ga pogledam a izdvojio je vreme da poprica sa mnom i uputi me u ono najbitnije i najlepse u nasoj veri... Ti kreni opet. Nije niko bauk. Svi oni razumeju ljude i zele im dobro. Ako si sada pala, ti hop, kreni opet, ustani. Najgore je resenje da sada zato sto si negde zastala, obustavis sve i onda nista ne uradis. Bog te hoce zdravu i srecnu. Nemoj da Mu onda stojis na putu, nego hop i pravac tamo gde je spasenje! Kaludjerovic Sreten, JESSY, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Znam sve Nidzo al tesko je, ne ide mi se nigde zbog panicnih... A sta da radimkad niko ne razume. Bice bolje ako Bog da. Kaludjerovic Sreten, Никола Поповић and Рада.. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Bice bolje. Sad cemo svi da se pomolimo za tebe! Ne brini nista. JESSY, Maja Pavlovic, Рада.. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ne idem redovno... Ne zato sto necu nego su opet krenuli panicni napadi kad god krenem negde. Fali mi Crkva ali strah od panicnih je veci. Dogovorila sam se sa svestenikom da postim, ispovedim se, i nisam otisla... Sad me je sramota da ga pogledam a izdvojio je vreme da poprica sa mnom i uputi me u ono najbitnije i najlepse u nasoj veri... Мајо,потруди се да редовно одлазиш на литургију..Ако не можеш сама,онда замоли неког да пође с тобом,и за почетак можеш стајати одмах до врата,тако да си сигурна да можеш брзо изаћи ако ти буде лоше,али мој ти је савјет да не излазиш већ ако баш,баш осјетиш да ти је лоше..гледај у иконе и покушај да се сконцентришеш на саму службу и да у њој и учествујеш,онолико колико можеш,наравно..а можеш много Мајо,(у човјеку се налази невјероватна снага)само што те "онај" лаже да не можеш,а ти му вјерујеш,прихваташ за истину све што ти нашапће..исповиједи свој проблем свештенику,све му слободно реци,не стиди се ничега.,и уз његов благослов почни да постиш и да се причешћујеш..и видјећеш кроз неко вријеме заборавићеш на панику,а то и јесте исцјељење од ње,не придавати јој значај..просто стајаћеш у цркви и биће ти чудно што напада нема..међутим,"онај" је лукав,и кад нас напусти и онда оставља свој траг,па ти се може понекад десити да ти опет нашаптава помисли како ће те поново ухватити,како се све поново враћа,а у ствари видјећеш да "то" више нема ону силу као раније,иако се чини страшно..борба је то,некад смо слабији,некад јачи,зависно од тога колико смо Христови.. Kaludjerovic Sreten, мирођија, Viikica and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 @@Maja Pavlovic, не знам да ли си гледала ову тему https://www.pouke.org/forum/topic/12414-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Hvala na savetima. Pobedila sam panicne bila na neko vreme uz Boziju pomoc. Cesto sam bila u crkvi.. Vratilo se sve kad sam se udaljila od svega. Teze mi je nego pre, mislim cesci su panicni... Trudicu se da odem do crkve. Hvala puno na recima, podrsci i savetima svima. Никола Поповић, Zero, Агница and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Znam sve Nidzo al tesko je, ne ide mi se nigde zbog panicnih... A sta da radimkad niko ne razume. Bice bolje ako Bog da. Потпуно разумем овај део где кажеш да те нико не разуме... Баш јуче налетех на једну карикатуру која сликовито описује проблем. Како би изгледало када би људи физичке болести код других људи третирали исто као што третирају менталне проблеме, поремећаје и болести: Paradoksologija, Данче*, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 @@Maja Pavlovic, Не знам да ли у храму имате места за седење или стајање. Наликује оном месту где треба да стоји епископ или седи. Код нас има, и кад ми западне ситуација као теби, држим се да не "паднем" или ако ми толико смета седнем.Обично издржим. Агница and Рада.. је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Draganice, ima mesta za sedenje ali ne pomaze mi to... Izadjem nekad malo ispred, isplacem se pa natrag... Smesna sam sada sama sebi. Рада.. and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада.. Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Draganice, ima mesta za sedenje ali ne pomaze mi to... Izadjem nekad malo ispred, isplacem se pa natrag... Smesna sam sada sama sebi. Flašica sa hladnom vodom ? Gutljaj po gutljaj pomalo Pamucnu maramicu nakvasi vodom i brisi često lice znam nekog kome je to pomagalo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Smeta mi guzva kad krene panicni, izadjem napolje sama i bude lakse... Hvala vam puno na savetima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука