Jump to content

Препоручена порука

Помаже Бог имењаче и добро дошао!

Мислим да асоцијалност до неке мере није лоша ствар. Не сад то да буде оно да нећеш нисаким да се дружиш, али баш и да не излазиш из куће, и само компјутер...

Треба се умерено дружити са људима који ти пријају, и са којима имаш што-шта заједничко. Мој предлог ти је да се бавиш спортом и да проводиш време у природи. До доста помаже и телу и души. Да радиш на себи увек и пронађеш "таланте" које треба да умножиш. Уметност уплемењује човека и чини да се осећа слободним.

За рукоблуд свака част, и хвала Богу! Тек ћеш видети колико је лепо без тога живети.

Читаш ли Нови завет?

Свако добро од Господа!

Bolje te našao! :) Nisam previše asocijalan, potrebno mi je društvo ovoliko koliko sam ga izabrao, ali i da ostanem sam ne bih propao :) Što se sporta tiče, već 2 mjeseca se bavim uličnim treningom (workout), dakle, trening u parku ili u prirodi. Što se tiče Novog zavjeta, meni je i Stari i Novi u jednu Bibliju, tako da sam krenuo sa Starim :)

Подели на овим сајтовима

Од кад је говорење истине блаћење?

Vidi, javno na sajtu pišeš protiv sajta pa još ljude nazivaš fukarama i ološima, ako imaš 16 godina onda se tako i ponašaj a ne kao da ti je 10.

Da nisi nezrelo derište , bio bi banovan , ali pošto si nezreo a pritom i nevaspitan ipak ćemo te tolerisati :)

Samo nemoj ubuduće tako da pišeš.

Подели на овим сајтовима

Од кад је говорење истине блаћење?

Слушај, млад си па се деси да се залетиш, из личног искуства ти кажем да после човеку обично буде безвезе што неке ствари није задржао за себе... Али када већ одлучи да нешто каже о некоме, онда је мушки и људски да иде до краја и да образложи своје речи а понекад чак и да каже и именом на кога мисли... Јер рећи неком да је фукара или олош није мала ствар а није баш ни хришћански етикетирати људе које лично ни не познајеш. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ali i da ostanem sam ne bih propao

Ne varaj se, nije to nimalo naivno. Čuvaj prijateljstva i stvaraj nova.

Što se tiče Novog zavjeta, meni je i Stari i Novi u jednu Bibliju, tako da sam krenuo sa Starim

molim te, ako si već krenuo da čitaš, kreni od Novog

Подели на овим сајтовима

Bolje te našao! :) Nisam previše asocijalan, potrebno mi je društvo ovoliko koliko sam ga izabrao, ali i da ostanem sam ne bih propao :) Što se sporta tiče, već 2 mjeseca se bavim uličnim treningom (workout), dakle, trening u parku ili u prirodi. Što se tiče Novog zavjeta, meni je i Stari i Novi u jednu Bibliju, tako da sam krenuo sa Starim :)

Тачно како треба! :) Једино мислим да је корисније читати Нови завет, јер се он односи на нас сада. А Стари се испунио. Њега можеш читати када завршиш са Новим.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Što se tiče Novog zavjeta, meni je i Stari i Novi u jednu Bibliju, tako da sam krenuo sa Starim

Мој савет би ти био да почнеш са Новим, јер иако је тачно да су оба део истог Светог Писма, Нови је, како да кажем, актуелнији, он је довршио Божији план и у њему је описано оно што је најважније за човека, у њему се појављује главни лик у нашим животима - Исус. :) Зато би можда било боље да прво прчиташ НЗ, да би осетио дух јеванђеља и Христове поруке, па касније, на основу тога ћеш боље доживети и Стари Завет и све остало што прочиташ.  

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

molim te, ako si već krenuo da čitaš, kreni od Novog

Једино мислим да је корисније читати Нови завет, јер се он односи на нас сада.

Hmm, a ja sam baš mislio da treba ići od Starog, da se sve redom izčita. Dakle, da krenem sa Novim?

Подели на овим сајтовима

Najvažnije je da ideš na Liturgiju i da se savetuješ sa svojim sveštenikom, on će ti reći šta da čitaš, šta da readiš i kako.

Подели на овим сајтовима

Vidi, javno na sajtu pišeš protiv sajta pa još ljude nazivaš fukarama i ološima, ako imaš 16 godina onda se tako i ponašaj a ne kao da ti je 10.

Da nisi nezrelo derište , bio bi banovan , ali pošto si nezreo a pritom i nevaspitan ipak ćemo te tolerisati :)

Samo nemoj ubuduće tako da pišeš.

Иначе тих теолога који мисле да су попили сву памет свијета и да могу да преправљају оно што су свети оци оставили , њих ми је доста. :) А што се година тиче њих слободно занемари јер твоје мишљење да имам понашање дјетета од 10 година није компетентно. Прво би морао да ме добро упознаш па онда нешто да кажеш :) Ипак ја ћу цијенити више мишљење 2 епископа, једног митрополита и више значајних духовника о  ономе шта мисле о мени него, мишљење пар чланова форума. ♥♥♥♥♥♥ :)

Подели на овим сајтовима

Мој савет би ти био да почнеш са Новим, јер иако је тачно да су оба део истог Светог Писма, Нови је, како да кажем, актуелнији, он је довршио Божији план и у њему је описано оно што је најважније за човека, у њему се појављује главни лик у нашим животима - Исус. :) Зато би можда било боље да прво прчиташ НЗ, да би осетио дух јеванђеља и Христове поруке, па касније, на основу тога ћеш боље доживети и Стари Завет и све остало што прочиташ.  

Pa dobro onda :) Počeću sa Novim :)

Подели на овим сајтовима

Тако и ја мислих, исто урадих што и ти. Али сам наиштао на доста неразумности, јер нисам био у стању да га читам. Тако да дефинитивно НЗ прво.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Иначе тих теолога који мисле да су попили сву памет свијета и да могу да преправљају оно што су свети оци оставили , њих ми је доста. :) А што се година тиче њих слободно занемари јер твоје мишљење да имам понашање дјетета од 10 година није компетентно. Прво би морао да ме добро упознаш па онда нешто да кажеш :) Ипак ја ћу цијенити више мишљење 2 епископа, једног митрополита и више значајних духовника о  ономе шта мисле о мени него, мишљење пар чланова форума. ♥♥♥♥♥♥ :)

Ovoliku dozu arogancije sa ovoliko malo godina jedino jue svojstveno Crnogorcima :)

Ne znaš ti dete gde si šupalj a ne šta su sveti oci govorili i ko ih prepravlja...i nemoj da mi porazgovaramo sa tim episkopima po pitanju tebe, možda ti i uši izvuku...

Подели на овим сајтовима

Pa dobro onda :) Počeću sa Novim :)

И обавезно ово што Деки каже, потруди се да идеш на литургију кад год можеш, ја сам баш у твојим годинама почео сваке друге недеље да одлазим, па мало по мало се будила жеља да будем још активнији... Тако да без бриге, када је добра воља ту и мало труда , Бог све остало среди. :)

Подели на овим сајтовима

Тако и ја мислих, исто урадих што и ти. Али сам наиштао на доста неразумности, јер нисам био у стању да га читам. Тако да дефинитивно НЗ прво.

Okej, okej. :)

Подели на овим сајтовима

И обавезно ово што Деки каже, потруди се да идеш на литургију кад год можеш, ја сам баш у твојим годинама почео сваке друге недеље да одлазим, па мало по мало се будила жеља да будем још активнији... Тако да без бриге, када је добра воља ту и мало труда , Бог све остало среди. :)

E, sad. Bilo je dosta poruka pa nisam stigao da odgovorim na onu od admina, tj. pitanje da li idem na Liturgije. Odgovor je, nažalost ne. Jednostavno, nisam vaspitan tako da posjećujem crkve i hramove. Moji vjeruju u Boga, ali nisu toliko aktivni po pitanju tih stvari.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...