Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Oce nas kao beba. Majka me ucila! nana and Столе је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 E,lepo ste me podsetili na taj period. Ja sam mnogo volela i volim molitvu Care nebeski.Pa sam se često pitala kakva je to riznica do Bara. :.mislise. Trifke, nana and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 ех...ко ће се баш сетити те прве молитве.....давно је то било.... али...ето , спонтано, паде ми на памет.....имала сам 7 или 8 година.....мама је била нешто љута, а ја сам хтела да изађем напоље да се играм....клекла сам на колена и замолила Господа : ''дај Боже да ме мама пусти напоље....'' отишла и питала маму и она рекла да могу да изађем....о како сам била срећна..!..мислила сам, како је добар овај наш Бог....само се Њему помолиш и све ти се испуни.... Trifke, Олимп, Столе and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 7. razred nisam bio spreman za odgovaranje, i u wc-u pre časa sam izgovorio " Bože molim te samo da me sada ne pita, molim te samo ne sada. biću dobar od sada, slušaću tatu i mamu, i učiću..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 7. razred nisam bio spreman za odgovaranje, i u wc-u pre časa sam izgovorio " Bože molim te samo da me sada ne pita, molim te samo ne sada. biću dobar od sada, slušaću tatu i mamu, i učiću..." и...јел` ти услишио молитву...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Након протока времена, могу искуствено да кажем, како се човјек утврђује у вјери, живи непоколебљиво тим начином живота, да он добија све више и жељу и способност за то духовно милосрђе молитве за друге. Причешће наравно свјесно и цијелим бићем даје ту заштиту и нама обичним вјерницима, да можемо да изнесемо терет молитве за оптерећене. Сад се молим за друге много више него тада кад сам почела ову тему, и много више могу да изнесем. Али закључујем по свом искуству да је за било који напор (духовни) ономе ко га преузима потребна духовна снага која се стиче молитвом, постом и причешћем. Пг је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Боље да није. Овакви завети се тешко одрже JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladimir Vlada Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Moja prva molitva je bila..pred spavanje..kada sam imao..8-9godina..Boze pomozi daj Boze lep san...i od tog dana..nema noci ili dana da se ne pomolim pred spavanje.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 Da li neko oseti da je molitva više za one koji ne mogu sami kroz život? Da li se neko oseti patetično? Snishodljivo? Kao slabić, kao manje muško? Javi li vam se nekad misao "ljubav-fuj"...? Mislim, da je za svakog čoveka molitva. Ja se osećam, slično, kao na ispovesti. Kao da sam pod lupom. Kao da neko zna šta si već zglajzala i želi da vidi, s kolikom iskrenoću ćeš da kažeš šta i kako je. Da vid kako ćeš da pristupiš. Ne osećam se patetično. Osećam se, iskreno nedostojno nekih molitvi. Ono u stilu, ko si ti bre, da bi Njega zamolila da tebe samo pogleda sada,a možda ima preča posla, jer svakome je svoje najpreče a ne sme tako biti. Osećam se nekako dualističko. Nekako uzvišeno, kao da ste samo Bog i ti na žici, i niko Vam ne upada u razgovor a s druge strane, kao tako malo i ogromno grešno biće, da ko sam ja sada da Njega opterećujem šta meni treba, šta ja hoću ili hej, sada je meni došlo teško i ja moram baš sada, evo sada tebi da istersem šta mi je, bez obzira možda osećaja da li se ja Njemu slušam jer mnogo puta možda ja ostah gluva na Njegove vapaje meni. Pa mi dođe grozno licemerno. I onda se nekako osetim u pat poziciji, niti napred niti nazad. Pa se redovno rasplačem, jer već od muke ne znam šta ću, jer nešto dogoreva do balčaka i iksra mi samo fali... Ne osećam se patetično, jer od ljudi bi samo mogla "popiti" taj epitet, čisto sumnjam da bi mi On ikada tako nešto mogao reći, recimo. Jer On razume i moju patetičnost, amo je patetičnost. Ne osećam se manje slabo, čak naprotiv. Jače, da pogledam istini u oči i priznam sebi, gde sam. Nemam ja problem s tim. Neki dan sam u praznoj crkvi sama plakala i u sebi nešto molila i neko je ušao. Niti sam ja gledala ni sta gleda, ni ko gleda. Možda po prvi put u životu. Gledaj ako ti se gleda..šta me briga. Ponekad su mi pomešana, jer molim ali duboko u sebi osećam da ne zaslužujem možda to, za šta molim, da je pitanje da li sam ja zavredila to uopšte i otkud ja znam da ja nisam zaslužila to šta mene slama iz dana u dan i ruši mi vitalnost nekim prošlim postupcima koji se meni en čine kao pogreške a možda jesu kao kuće ipak a ipak molim jer vrištim u sebi, koliko je beznađe trenutačno a treba mi kao sam lebac. Inner Truth and Predrag S. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 И мени приликом молитве знају да одлутају мисли на другу страну и не ретко имам тешкоће да се сконцетришем и обратим сву пажњу на молитву . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 JESSY је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ja sam jutarnji covek. Ujutru mogu koliko hoces da se molim a navece samo Serafimovo pravilo i to je sve! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ja sam jutarnji covek. Ujutru mogu koliko hoces da se molim a navece samo Serafimovo pravilo i to je sve! znači, skraćivanje na delu...A šta je u slučaju kada je pričest u pitanju sutradan, pa treba i polovinu molitvenog pravila pred Sv. Pričešća? :.mislise. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 znači, skraćivanje na delu...A šta je u slučaju kada je pričest u pitanju sutradan, pa treba i polovinu molitvenog pravila pred Sv. Pričešća? :.mislise. Ja ne citam molitveno pravilo pred pricesce. Znas prvi deo liturgije je sasvim dovoljan bez ikakvog molitvenog pravila. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ja ne citam molitveno pravilo pred pricesce. Znas prvi deo liturgije je sasvim dovoljan bez ikakvog molitvenog pravila. neko novo pravilo? :.mislise. Ako je tako, zašto se molitveno pravilo pre i posle pričešća uopšte stavljaju u molitvenike i zašto sveštenici insistiraju na njemu...? :.mislise. Ah, izgovori, izgovori... feeble је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука