Иван Ивковић Написано Октобар 14, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2014 Предавање јеромонаха Димитрија (Плећевића), игумана Манастира Заова, на тему „Помилуј ме, Боже... - Псалам 50" које је одржао у парохијском дому при Храму Св. Јована Владимира у Беогаду. Отац Димитрије је, тумачећи сваки стих 50. псалма, давао духовне поуке верном народу који се окупио у великом броју. Благодаримо Радију "Слово љубве" на тоонском запису овог предавања. Преузмите аудио датотеку Саша од Москве, Ненад Р., nana and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 14, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2014 Псалам 31-1 У тебе се , Господе , уздам ; немој ме оставити под срамотом довека , по правди својој избави ме. ivanaika, Sanja Т. and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 14, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2014 БОЖЕ, Боже мој, к Теби јутрењујем.Ожедне Тебе душа моја,колико пута Теби (чезне) тело моје,у земљи пустој и непроходној и безводној.( Пс 62) Ненад Р., Svetlana Pecin-Saraguda, Иван Ивковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Не спомени наша стара безакоња; нека нас брзо предухитре милости Твоје, Господе, јер осиромашисмо веома. Помози нам, Боже, Спаситељу наш; ради славе Имена Твога, Господе, избави нас; и очисти грехе наше ради Имена Твога, Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 http://pokrov.org.ua/%D1%87%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8C-%D0%BF%D1%81%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B8%D1%80%D1%8C/ nana and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 ivanaika, Svetlana Pecin-Saraguda, Олимп and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 JESSY, Иван Ивковић, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 20, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2014 Псалтир Светог цара Давида у преводу са Септyагинте и у фонту "Ижица" . Преузмите књигу: psaltir_svetog_cara_davida_srb.pdf Извор: http://www.svetosavskasrbija.com/sr/books/psaltir-svetog-cara-davida.html Svetlana Pecin-Saraguda, Gordana ., Лапис Лазули and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Псалам 91.Псалам песме, за дан суботњи.(МТ: Псалам 92) "6. Како се узвеличаше дела Твоја, Господе,веома се удубише замисли Твоје. 7. Човек безуман неће познати,и неразуман неће их схватити." Svetlana Pecin-Saraguda, Иван Ивковић, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Једно молих од Господа, и то тражах:да живим у дому Господњем све дане живота мога,да гледам красоту Господњуи посећујем храм свети Његов.(пс 27.4) Svetlana Pecin-Saraguda, Олимп, Драшко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 JESSY, Svetlana Pecin-Saraguda, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 БЛАЖЕНИ су непорочни на путу,(Алеф). који ходе у закону Господњем. Блажени су који истражују сведочанства Његова, свим срцем тражиће Њега. Јер који чине безакоње не ходише путевима Његовим. Ти си заповедио заповести Твоје да се чувају веома. Требаше да право иду путеви моји, да чувају законе Твоје. То ми се догоди, јер законе Твоје истраживах. Удео си мој, Господе,(Хет). рекох да чувам закон Твој. Помолих се лицу Твоме свим срцем својим, помилуј ме по речи Твојој. Размишљах о путевима Твојим, и повратих ноге моје на сведочанства Твоја. Чезне душа моја за спасењем Твојим,(Каф). и у реч Твоју поуздах се. Ишчилеше очи моје за речју Твојом, говорећи: Када ћеш ме утешити? Колико заволех закон Твој, Господе;(Мем). сав дан поучење је моје. Већма од непријатеља мојих умудрио си ме заповешћу Твојом, јер је до века моја. Већма од свих који ме уче разумедох, јер сведочанства Твоја поука су моја. Већма од стараца разумедох, јер заповести Твоје истраживах. Од сваког пута злог спречих ноге моје, да бих сачувао речи Твоје. Од судова Твојих не уклоних се, јер си ми Ти поставио закон. Како су слатке грлу моме речи Твоје, већма од меда (и саћа) устима мојим. Од заповести Твојих разумедох, зато омрзох сваки пут неправде, (јер си ми Ти поставио закон). Мир је многи љубитељима закона Твог, и нема им спотицања. (Пс 118) Sanja Т., Данче* and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 „Немој ме оставити, Господе, Боже мој! немој се удаљити од мене. Похитај у помоћ мени, Господе, Спаситељу мој!“ (Пс. 38:21-22). Данче*, ivanaika, nana and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=tpPoCw1bGSU Данче*, Sanja Т., ivanaika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Пренеси на Господа бригу своју, и Он ће те прехранити;неће дати довека посртања праведнику. Ненад Р., Svetlana Pecin-Saraguda, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука